Basescu: Boc, mai multe sanse decat MRU la prezidentiale

Joi, 03 Octombrie 2013, ora 15:14
1806 citiri
Basescu: Boc, mai multe sanse decat MRU la prezidentiale
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca nu este preocupat de unificarea partidelor de dreapta, dar ca ar fi multumit sa poata contribui la cresterea Miscarii Populare.

Referitor la unificarea partidelor de dreapta, Basescu a precizat, intr-un interviu acordat Evenimentul Zilei, ca va ramane in politica, insa ca preocuparea lui nu este "adunarea dreptei". El a sustinut ca ar fi multumit daca ar putea ajuta "discret" cresterea Miscarii Populare, dar cu conditia sa faca parte dintr-o alianta, "pentru ca ele intotdeauna crapa si se tensioneaza".

"Daca m-ar intreba cineva, ar da semnalul ca sunt a doua forta mare, dupa PSD", a precizat Basescu. Intrebat daca i-ar placea sa candideze Emil Boc la prezidentiale, el a raspuns afirmativ, sustinand ca are mai multe sanse decat Mihai Razvan Ungureanu.

" (Boc - n.red.) a trecut tara prin criza. Masurile trebuiau luate pentru iesire rapida, sa oprim curba de cadere in criza. Era si varianta sa o luam pas cu pas. Si acum eram cu minus la crestere economica. Noi in doi ani ne-am redresat", a spus Basescu.

Acesta a mentionat ca Boc va fi reevaluat, "chiar daca a fost umilit si injurat", adaugand ca multe etichete nu mai sunt credibile. "De multe ori m-am intrebat ce as fi facut daca premier era Ponta? Tara se prabusea", a spus presedintele.

D.T.

#Traian Basescu unificarea dreptei, #Traian Basescu Emil Boc, #Traian Basescu MRU , #Emil Boc