Ziare.com

Basescu s-a intalnit cu Cristian Popa (BNR), potential premier - surse

Joi, 17 Februarie 2011, ora 22:32

   

Basescu s-a intalnit cu Cristian Popa (BNR), potential premier - surse
Presedintele Traian Basescu s-a intalnit, joi seara, cu viceguvernatorul BNR, Cristian Popa.

Numele acestuia este intens vehiculat, in ultimele zile, aparand pe lista potentialilor premieri tehnocrati care l-ar putea inlocui pe Emil Boc, potrivit unor surse citate de Antena 3.

Seful statului ar avea o posibila lista de premieri independenti pe care ar figura economisti de marca, precum Calin Georgescu, Lucian Croitoru, Florin Georgescu, Cristian Popa, Mugur Isarescu sau reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu.

In toamna lui 2009, Cristian Popa a fost sustinut de PD-L pentru actualul mandat de membru in CA si viceguvernator BNR.

Basescu a facut, de asemenea, luni, o scurta vizita la Banca Nationala pentru o discutie cu guvernatorul Mugur Isarescu. Se pare ca presedintele ar fi incercat din nou sa-l convinga pe Isarescu sa preia sefia Guvernului, insa nu ar fi reusit, potrivit unor surse parlamentare.

Surse din BNR au dezmintit totusi aceasta informatie, sustinand ca discutia dintre Basescu si Isarescu ar fi fost pe tema arieratelor din economie.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2364 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
16 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Mare branza, schimbarea primului ministru !

Indiferent pe cine ar pune in locul lui BOC, raul a fost facut : tara este impanzita de caracatita portocalie, ministri sunt incompetenti, imprumuturile de la FMI - au secatuit si vor secatui si mai rau romanul, saracia a ajuns la cote alarmante...
Intr-o tara in care se inchid scoli, spitale, intr-o tara in care medicii pleaca pe capete, intr-o tara in care in loc sa se cheltuiasca banii (asa putini cum or fi ei), cu chibzuinta, se fac tot felul de telegondole si parcuri prin sate...nu se mai poate repara ceva decat taind tot raul de la radacina.
Si cred ca toata lumea banuieste unde salasuieste marele rau.

 

Cantăreata anonimă

Cine cantă la fereastra cu perdelele-nflorate,
Că nu-i cantec de femeie
Si nici cantec de vioară?...
Cine-aruncă pe fereastră note vagi,
Desperecheate,
Dintr-o veche melodie,
Care urcă
Si coboară
Ca o lentă agonie
Pe diezi de serpentine
Si bemoli de mici confeti?...
Cine?...
Cineva cantă!
Dar cine
Cantă parcă pentru mine?...
Cine cantă nu se stie!...
Poate-i toamna, ce-ntarzie,
Ca bolnavii de ftizie,
Pe aleile pătate de rugină
Si noroi...
Si pe prima indecentă a castanilor eroi -
Invalizi, aproape goi!...
In odaie, la fereastra cu perdelele-nflorate,
Nu e nimeni!...
Si-n odaie cantă, totusi, cineva!...
Doamne!...
Cine cantă-asa?
Cine-mperechează-n noapte
Note vagi, desperecheate?...
Cine-mi luminează calea
Si m-aduce pană-aci?...
Cine-mi schimbă noaptea-n zi?...
Cine cantă?...
Cine-o fi?...
A tăcut!...
Un glas ce tace este-o "Pasăre albastră"
Care-ti zboară pe fereastră...
A tăcut!...
Dar la fereastra cu perdelele-nflorate
Nevăzuta cantăreată anonimă
Cand iesi dintre culise, să-si arate
Ca la teatru-n fata rampei
Chipul vechi
Si rochia nouă,
Iată că-ncepu să plouă!...
Plouă...
Plouă!...


poezie de Ion Minulescu

 

HOPA, HOPA!!

S - a'ntalnit CHIORU' cu POPA!
Poate, lovit de remuscare, dupa aproape 7 ani de minciuni, prefacatorii, ticalosii, porcarii, o fi vrut sa se spovedeasca! Da-i greu de dat cu presupusu' cand e vorba de aiureala din tigva-i prinsa de chelie!

 

Iată stenograma discutiei dintre Sorin Ovidiu Vintu si Sergiu Toader din 6 martie 2010 (care initial nu a apărut deloc in presă).

"O sugem prin batistă, sugem p...a prin batistă?“

"Sorin Ovidiu Vintu: Sergiu, iartă-mă. Geoană a avut toate partidele politice minus PDL, in rest a avut toate partidele politice, toate sindicatele, aproape toată presa. Hai, măi, Sergiu, lasă-l naibii. A fost, bine, o oaste imensă, dar de stransură, exact cum a venit Baiazid peste Mircea cel Bătran. Au venit 200.000 de tăntălăi peste 40.000 de moldoveni, decisi să-i ***ă. Sau din Ţara Romanească, mult mai determinati, mult mai motivati, mult mai destepti. Nu numărul contează, ci calitatea si organizarea (...)
Toader: Nu, dar spui, adică, că nu ai condus tu, de parcă, să-mi bag p...a, ba da, ai fost la butoane!
SOV: Nu, am fost la butoanele unei organizatii construite de tine, dragă Sergiu. Lasă-mă *** in pace! Care, atunci cand am vrut să apăs pe buton, n-a functionat cum am avut eu nevoie si cu asta, basta! Acum va actiona, va functiona in conformitate cu nevoile mele. E atat de simplu!
Toader:... (arata tot comentariul) "O sugem prin batistă, sugem p...a prin batistă?“

"Sorin Ovidiu Vintu: Sergiu, iartă-mă. Geoană a avut toate partidele politice minus PDL, in rest a avut toate partidele politice, toate sindicatele, aproape toată presa. Hai, măi, Sergiu, lasă-l naibii. A fost, bine, o oaste imensă, dar de stransură, exact cum a venit Baiazid peste Mircea cel Bătran. Au venit 200.000 de tăntălăi peste 40.000 de moldoveni, decisi să-i ***ă. Sau din Ţara Romanească, mult mai determinati, mult mai motivati, mult mai destepti. Nu numărul contează, ci calitatea si organizarea (...)
Toader: Nu, dar spui, adică, că nu ai condus tu, de parcă, să-mi bag p...a, ba da, ai fost la butoane!
SOV: Nu, am fost la butoanele unei organizatii construite de tine, dragă Sergiu. Lasă-mă *** in pace! Care, atunci cand am vrut să apăs pe buton, n-a functionat cum am avut eu nevoie si cu asta, basta! Acum va actiona, va functiona in conformitate cu nevoile mele. E atat de simplu!
Toader: Ai schimbat organizatia, ti-ai schimbat obiectivele după ce ea era construită. Mie mi-ai cerut să o contruiesc intr-un fel, cum mi-ai spus, asa am construit-o.

Zau ?

A gasit deja Cirmaciu o alta marioneta ? Si va raspunde ea comenzilor de la Cotroceni ? Un mare semn de intrebare. Ca sa se salveze,Ciumpalacu sub care nu creste iarba procedeaza la aruncarea sobolanilor din PDL peste bord,ca sa se salveze pe el,sa aiba un tap ispasitor care sa ia asupra sa toate blestamatiile facute de el.Daca ,la absurd,premierul nu va asculta de Cotroceni si se va mentine nava Rominia pe linia de plutire,succesul va fi al Capitanului,chit ca secundul a salvato,daca nu...vina este exclusiv a secundului. Cam asta este ideea ! Acela-si smenar ca intodeauna,Basescu nu se dezice !

CONTINUARE!

SOV: Ca să fiu mai simplu, de acum nu mai tin cont de tine, tin cont doar de interesele mele.
Toader: Bine, e bine asa.
SOV: E bine asa? E clar?
Toader: Trebuie să fii precis in termeni. Am construit-o cum mi-ai cerut-o si, la un moment dat, ai zis: Vreau să-mi bag p...a in ea. «Ia, mă, si bagă-ti p...a in ea!».
SOV: Acuma ti-am cerut, astăzi, să-mi pui organizatia pe picioare, organizatia la punct, care să functioneze in conformitate... Cand mi-am exprimat eu interesele, ea să functioneze in sensul ăla.
Toader: Punct. Asta fac. Asta fac.
(...)
SOV: Cum să fie de rusine? Mai mult decat atat, dragă Sergiu, tu stii ce esti acolo, in fapt? Ce functie ai acolo, in fapt, dragă prietene? Esti reprezentantul editorial al patronului. In orice trust de presă, patronul real al trustului de presă are un reprezentant editorial, care are grijă de interesele patronului.
Toader: Sunt comisarul sovietic.
(...)
Toader: Păi Mardoc nu are niciun astfel de ofiter, Mardoc (n.r. - Rupert Murdoch) dă telefon din Australia direct la «The Sun», in Londra, si zice: ia schimbă-mi, mă, in p...a mea, prima pagină.
SOV: Ai văzut? E atat de simplu, adică stăi, mă, ce-mi trebuie? O sugem prin batistă, sugem *** prin batistă? Nu, tată! Ea este organizatie care trebuie să răspundă intereselor de business ale patronului. Punct. (...)“
Mda, mă indoiesc că mai e nevoie de comentarii sofisticate pe tema derizoriilor istorii vanătoresti ale sugătorilor de pulă prin batistă Oana Stancu si Adrian Ursu, supusii prea-servili ai komisarului sovietic manipulator al butoanelor lui Vintu, deveniti brusc, acum, "supape“ vanătoresti mai mult sau mai putin "credibilizate“.

 

"Mircea“ - inaintasul lui "Felix“ in analele Securitătii

Dan Voiculescu, cunoscut mai nou sub numele de Felix, a mai avut o identitate conspirată de fosta Securitate: "Mircea“. Ieri, in cadrul procesului in care senatorul Dan Voiculescu a cerut incă o dată ca judecătorii instantei supreme să decidă că el nu a colaborat cu Securitatea ca politie politică, reprezentantii CNSAS au adus dovezi zdrobitoare despre faptul că Felix este un turnător de rand. Potrivit documentelor CNSAS, Dan Voiculescu si-a inceput relatia cu Securitatea in anul 1969, in calitate de translator de limbă germană, fiind recrutat de cei de la Inspectoratul de Securitate al Municipiului Bucuresti. Ulterior, in anul 1970, a fost contactat de un ofiter din cadrul ISMB, "prilej cu care si-a dovedit disponibilitatea de a colabora, precum si calitătile in privinta culegerii de informatii“, se spune in actele depuse de CNSAS la dosar. Astfel, pentru prima dată, junele Dan Voiculescu devine "Mircea“ pentru lucrătorii Securitătii. Printre lucrurile uzuale pe care tanărul Dan Voiculescu, care răspundea atunci la numele de Mircea, le face pentru Securitate este să insotească echipa de hochei pe gheată in cateva turnee in alte state ale Europei. Probabil că de atunci Dan Voiculescu spune tuturor celor care vor să-l asculte că "in tinerete a jucat hochei“. In realitate, insă, viitorul Felix doar turna jucătorii despre relatiile pe care le aveau cu cetăteni din alte tări. Se pare insă că acest lucru nu i-a iesit prea bine pentru că in martie 1971 cariera acestuia de "insotitor - turnător“ al echipei de hochei pe gheată se incheie brusc. Directia a III-a de atunci a renuntat la serviciile lui Mircea pe motiv că "este colaborator extern al CNEFS si nu vine des in contact cu cetăteni străini“. Probabil hocheistii s-au prins repede cine era Voiculescu Dan - turnătorul Mircea, si l-au marginalizat. Insistent insă, acesta nu se lasă, isi pregăteste din nou intrarea ca turnător in Securitate, dar de data aceasta cu pretul vietii celor din familia sa.

Tu esti Mircea? Nu, eu sunt Felix!

Astfel, conform actelor din dosarul de la CNSAS, in iunie 1973 se propune recrutarea din nou ca informator a lui Dan Voiculescu. Cu ceva mai multă experientă de turnător, acesta incepe intr-un zel frenetic să toarne pe toată lumea, dar de data aceasta sub numele conspirativ de "Felix“. Printre cei care ii cad in plasă si sunt urmăriti se numără: "Vera“ - o vecină de stradă, "Goran“ - cetătean străin, cunoscut om de afaceri in Romania, dar si cei de la firma "Comex“. Bomboana pe colivă a fost pusă de Felix in momentul in care si-a turnat propria familie.

Felix, un agramat

Reporterii au intrat in posesia declaratiei pe care Dan Voiculescu, intre timp devenit doctor cu studii la universităti de prestigiu si mare profesor la ASE, a scris-o si a semnat-o despre rudele sale. In text, acesta a scris, fără a respecta cea mai elementară regulă de gramatică a limbii romane, "este fica“, in loc de "este fiica“, asa acum era corect.Turnătoria se referea la felul in care au plecat din tară cele două verisoare de sange ale lui Dan Voiculescu. In baza acestor probe si a altora aflate deja la dosar, judecătorii instantei supreme se vor pronunta in 3 martie dacă Mircea sau Felix, sau cel care se prezintă cu cartea de identitate drept Dan Voiculescu a făcut sau nu politie politică. Desi nu si-a trimis niciun avocat la termenul de ieri, Voiculescu a trimis presei un comunicat intitulat pompos: "Dosarul CNSAS, doar un balon de săpun“. Sigur pe sine, ca atunci cand il amenintă pe Băsescu la emisiunile lui domnu’ Gadea, Felix se antepronuntă in legătură cu verdictul judecătorilor precizand: "oricum tema este, in mare parte, transată. Curtea de Apel Bucuresti, care a analizat pe fond intregul dosar, a respins, prin Decizia nr. 671/05.02.2010, toate acuzatiile la adresa mea, mai putin faptul că i-am comunicat directorului intreprinderii de comert exterior al cărei angajat eram că un cetătean austriac mă presa să fug din tară. Niciodată nu mi-am dorit să fug din tară si nu regret. In lumea asta sunt multe tări, dar o singură patrie. Este o poveste care, in mod evident, nu are nicio legătură cu Securitatea, un urias balon de săpun care s-a spart incă de la Decizia ***tii de Apel Bucuresti“. Rămane de văzut insă ce vor decide si judecătorii de la Inalta Curte, care au la dispozitie două săptămani pentru a se delecta cu notele de turnător ale lui Mircea, Felix...

Slabe sanse, D ILIU

Pentru asta ar trebui sa-l chinue remuscarire si tu nu vezi ca nu are vreme?! Munceste saracu cate 16 ore pe zi, numai de remuscari nu-i timp. Cand ai inceput un circ, trebuie sa-l continui, altfel nu-si are rostul iar efectul este zero.

ALT SECURIST de la B.N. ca acolo clocae cu infiltrati...Si asta va continua masacrarea poporului cu pdl ascuns sub poala lui de independent securist!

Iata ce tragedii produce minciunile tripletei baSSescu-boCC-udrea! Poporul este masacrat si dezamagit! TREBUIE CEVA FACUT PENTRU SALVAREA ACESTUI POPOR TRIST SI AMARAT!
IATA TRAGEDIILE MASURILOR DISTRUCTIVE POPORULUI ROMAN ALE GUVERNULUI FASCIST baSSESCU-boC-udrea!IATA DECLARATI ALE POPORULUI CE NU VA MAI VOTA IN VECI PDL SI ALIATII LUI!"Comasarea/desfiintarea, ma depaseste. Stiu doar ca pe vremea cand Romania era doar Moldova si Muntenia, la 40 de ani de domnie (1906) Carol I, pentru a aniversa evenimentul, a infiintat 40 de spitale satesti ! Se spune ca unele au rezistat pana in zilele noastre ! Prin anii 1920, tatal meu, cumnatul lui si sotia lui , au absolvit scoala de "agenti sanitari si moase comunale", la Moinesti-Bacau ! La tara nu erau medici. Acestia, agentii si moasele, acopereau cate 1,2, plase (o plasa= mai multe comune) Ma intreb: cate spitale sau dispensare a infiintat ministrul actual al sanatatii si pdl? Ce a realizat pentru invatamantul in domeniu? Dumnezeu sa-l judece! Dar si oamenii trebuie sa se uneasca sa-si apere drepturile in fata incompetentilor! Usor-usor, spiritele se aprind. Replicile cuminti de la inceput se transformă in acuzatii. "Fără spital, orasul nostru ar fi ca un sat pustiu. Dom' Băsescu trebuie să se gandească ce face cu Guvernul lui. Ori să plece, ori să ne lase in pace! Trebuie să se gandească că Romania are un popor, nu sunt numai ei in tara asta, Băsescu, Boc si Elena Udrea. Noi i-am votat, noi i-am ales, dar am gresit tare. Să ne lase spitalul, că noi avem nevoie de el. Ce mă fac eu pină la Harlău? Nu mor cu inima? Mă sufoc." Zidarul este acompaniat de pădurar. "Da' dom' Băsescu cand se imbolnăveste, de ce se duce in străinătate si se tratează? Că are parale, nu? Dar noi să ne ducem cu 500 de lei pe lună? Si mai ai si familie. Să ne lase spitalul si pe noi să trăim aici asa cum putem." Romania a ajuns o tara ostatica in ghearele unui babuin jegos cu pretentii de presedinte. O tara democratica, in care Constitutia e calcata zilnic in picioare de clanul Basestilor. Copiii, profesorii si medicii cu zeci de ani de experienta au ajuns sa fie goniti din tara lor de o banda mafiota. Cand nici asta nu e de ajuns, copiii sunt arsi de vii in spitale in urma deciziilor unui ministru mai cinic si gras decat un porc nazist. Aceasta tumoare canceroasa formata din basescu si obedientele sale lichelele ar trebui extirpata complet si fara mila."

In perspectiva lui Traian Basescu

potentiali Premieri ar fi Boc, Udrea si Preamarita si Preaputernica Sa Persoana, din 2013 incolo. Asa ca, astea cu protentiali Premieri Mugur Isarescu, Popa, Diaconu, Paracliseriu sunt doar alte cioce servite poporului.

 

Pres Basescu

Pres.Basescu este primul ,pe acest post,care se ocupa intr'adevar de problemele tarii.Dupa expirarea mandatului sau,vor avea romanii nenorocita ocazie,sa constate ca Romania a reintrat pe mainile hienelor si sacalilor.Va fi liniste totala,deoarece hotii opereaza mai bine cand este liniste si nu rascoleste nimeni mlastina coruptiei.Teo

 

Buey dar orice se vede la ochi cu presedintele Basescu e posbil premier...

pai sa se duca si POANTA pe Cotroceni... poate, poate, si nea Gica din Cucuiata de Deal daca a fost in audienta la palat, gata e posibil premier...

 
 

 

George

Adevar e grandoman si isteric , daca nu-l citesti si mai ales nu-l comentezi are sanse de vindecare.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor