Opinii: Basescu, superpresedintele care uimeste lumea

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 06 Ianuarie 2011, ora 18:19
6820 citiri
Opinii: Basescu, superpresedintele care uimeste lumea
Foto: realitatea.net

Avem doua vesti. Clasic. Una buna, una proasta. Incepem cu cea proasta. Ne impacam cu marile puteri ale Europei, acceptam si Croatia in Uniunea Europeana, facem pace cu toti si nu ne mai burzuluim la nimeni. Ne vedem de ale noastre. Vestea buna e ca ne continuam dezvoltarea economica sfidand criza ce bantuie intreaga lume, ne pregatim sa construim in draci si ne reformam si modernizam.

Oricum, gata cu criza lichiditatilor. Avem bani sa aruncam si-n caini cu ei. Ba, daca ne supara careva, imprumutam noi cu bani China, ca sa vada lumea ca nu revenim la ...mana comunistilor. Ne-a spus-o chiar presedintele - nu avem o problema cu lichiditatile. Avem bani cati vrem. Nu stim sa-i cheltuim inca, dar nu-i bai. Elena Udrea fiind campioana la astfel de lucruri, dupa cum singura a declarat, o sa-i invete si pe ceilalti membri ai Executivului cum sa faca licitatii.

Am aflat ca in procesul Romaniei de vindecare economica, pe langa cele doua miliarde de euro cu care s-a trezit Emil Boc la sfarsitul anului in visterie, acum am mai avea vreo patru miliarde de euro care abia asteapta sa fie cheltuiti. Sa nu se repeada nimeni sa intrebe de ce au mai taiat salariile, pensiile, alocatiile, subventiile si concediile de maternitate, daca exista atatia bani prin tara, ca e raspunsul e prea simplu pentru a fi rostit.

Evident ca miliardele adunate nu veneau de la salarii direct, ci din investitii, insa cand auzi ca s-au inaugurat doar 10 kilometri de autostrada intr-un an intreg, s-au construit terenuri de fotbal in sate parasite si sali polivalente in comune populate doar de babe si de mosi, parca abia atunci incepi sa intrevezi adevarata reforma a statului si directia modernizarii lui.

Sesizeaza cineva aici vreo contradictie in termeni de oportunitate, necesitati si interes public extins? Stiu ei care sunt acestea, le-a investigat careva?

Sa luam de la cei saraci, sa luam mult de la multi, pentru a face economia celor putini sa functioneze perfect. O consecventa perfecta. Nu ne-a promis presedintele ca ne salveaza si ne pazeste de comunisti? Asta si face. Intoarce comunismul pe dos - sau luam de la multi, ca sa dam celor putini si mai mult. Nu ne-a ferit si de comunistii chinezi, trimitandu-i acasa cu banii lor cu tot?

Pacat ca le-a trecut alor nostri guvernanti fantasma in care se luau la tranta cu Europa. A trebuit sa vina presedintele la Guvern si sa ii urecheasca pentru ca s-au apucat sa arunce cu pietre in Germania, dar minunea romaneasca merge mai departe. Economia continua sa creasca, pana va bubui din nou. Ne luptam strategic cu Germania si Franta, nu mai aruncam pietre inspre ei.

Trebuie sa multumim superpresedintelui care coordoneaza perfect atat politica externa, asumandu-si modest responsabilitatea pentru succesele continue, dar mai ales politica interna, unde nimic (bun) nu se intampla fara stiinta si ingaduinta domniei sale. De aici si coerenta si onestitatea guvernarii...

Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Traian Basescu presedinte, #vizita la Executiv, #Emil Boc prim ministru, #criza economica mondiala , #Emil Boc
Comentarii
Poza Leca Cantacuzino
Leca Cantacuzino
rank 5
Avem 2 vesti: leca scrie si seara, i-a taiat voiculescu secu salariul cu 50%