Ziare.com

Boc a convocat Coalitia marti, la 21.00, sau miercuri, la 9.00

Marti, 29 Septembrie 2009, ora 17:13

   

Boc a convocat Coalitia marti, la 21.00, sau miercuri, la 9.00
Premierul Emil Boc a convocat o sedinta a Coalitiei de guvernare, marti seara, de la ora 21.00, sau miercuri, incepand cu ora 9.00, a anuntat ministrul Finantelor, Adrian Videanu.

Ministrul PD-L a adaugat ca celor de la PSD le ramane sa anunte cand vor sa se intruneasca.

Concret, sedinta a fost convocata dupa ce presedintele Traian Basescu s-a intalnit, marti, cu Mircea Geoana si cu Emil Boc, cand, spre surprinderea multora, a ales sa intre in hainele unui sef de stat mediator intre institutiile statului si le-a spus celor doi ca problema de la Interne ar putea fi rezolvata prin dialog.

Tot dupa discutiile cu liderul PD-L si cu cel al PSD, Traian Basescu i-a avertizat ca nu se va grabi sa semneze revocarea lui Dan Nica de la sefia MAI: "Cel mai grav lucru in momentul de fata mi se pare ca este neincrederea pe care, prin atitudinea lor, cele doua partide o transfera populatiei, neincrederea cu privire la capacitatea Ministerului de Interne de a fi principalul organizator al alegerilor prezidentiale".

"Avand in vedere ca neincrederea probabil a fost transferata, datorita interventiilor celor doua partide, si catre populatie, am cerut ca la intalnirea pe care sper sa o organizeze Coalitia sa aiba in vedere doua solutii care pot sa indeparteze suspiciunea asupra capacitatii si vointei Ministerului de Interne de a organiza alegeri libere, alegeri nefraudate. Dansii au obsesia fraudarii de catre Ministerul de Interne, obsesie care ma tem ca ascunde prefigurarea justificarii pentru un eventual esec", a spus Traian Basescu.

Geoana si Boc nu au plecat cu mana goala de la Cotroceni, ci cu doua solutii: un ministru independent sau un ministru din randul Opozitiei, la alegere.

"Cele doua solutii sunt urmatoarele: ori sa cada de acord asupra unei persoane care este neutra din punct de vedere politic pentru a fi desemnata in functia de ministru de Interne, ori, mai exista o solutie care poate inchide gura celor doua partide, si aceasta poate fi desemnarea unui ministru care sa vina din Opozitie.

Desemnarea unui ministru care sa vina din Opozitie va linisti si PSD si PD-L cu privire la neutralitatea ministrului de Interne. Eu am utilizat aceasta solutie la numirea directorilor serviciilor de informatii", a mai spus seful statului.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 412 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor