Boc il vrea pe Basescu in manualele de politologie

Luni, 07 Decembrie 2009, ora 22:49
2846 citiri
Boc il vrea pe Basescu in manualele de politologie

In timp ce PSD contesta rezultatele alegerilor prezidentiale, iar Romania este divizata in doua tabere politice, premierul interimar Emil Boc considera ca victoria la limita si inca nevalidata de CCR a lui Traian Basescu este demna de manualele de politologie.

"Traian Basescu a fost singur impotriva tuturor. Pana acum Traian Basescu a castigat in alianta, acum a castigat singur, dupa un mandat de cinci ani, iar orice mandat te uzeaza. Este un caz ce ar trebui studiat in manualele de politologie", a declarat Emil Boc, luni seara, la B1 Tv.

Din punctul sau de vedere, dezbaterea de joi seara dintre Traian Basescu si Mircea Geoana organizata de IPP a fost definitorie pentru rezultatul alegerilor prezidentiale, alegatorii pana atunci nehotarati reusind sa isi formeze astfel o optiune.

"Domnul Geoana s-a ferit cat a putut de confrunatrea directa. A reusit sa-i convinga pe multi nehotarati sa mearga la vot si sa il voteze pe presedintele Basescu. Oamenii mi-au zis ca au mers la vot ca sa aleaga un presedinte cu personalitate, liber, cu viziune, nu unul captiv unor interese financiare, unul care sa dea zi si noapte explicatii", sustine premierul demis.

Seful PD-L sustine ca rezultatele arata ca 10% din oamenii care nu au fost in turul intai la vot au mers la urne in cel de-al doilea tur, in conditiile in care 6-7% din votantii lui Antonescu au refuzat sa mai aleaga intre cei doi candidati ramasi in confruntarea finala pentru Cotroceni.

"De la ora 11.00 pana la ora 19.00 am recuperat 7 procente. Noi am lucrat cu CSOP care ne-a dat varianta cea mai proasta. Ne-au dat 50%-50% sanse, desi era de fapt 49% cu virgula. Intotdeauna electoratul nostru a fost la urne dupa ora 13.00 sau 14.00, dar recunosc ca am avut emotii cand am vazut diferenta.

Stiam insa ca s-a consolidat acest electorat al nostru care vine dupa-amiaza la vot. Stiam si ca rezultatele de la sectiile din strainattae nu sunt cuprinse in sondaj si aveam certitudinea ca voteaza cu Basescu, ceea ce s-a vazut inca din turul intai", a explicat Emil Boc diferentele dintre procentajele date de exit poll-uri si rezultatele finale ale BEC.

Liderul democrat liberal l-a criticat pe Mircea Geoana, care dupa inchiderea urnelor s-a lansat intr-un discurs care il arata sef al statului.

"M-a mirat reactia domnului Geoana, care nu a tinut cont de nimic si s-a lansat intr-un discurs de mare invingator. Este lipsa de experienta politica. Este firesc sa dai speranta electoratului tau, dar trebuie sa te retii sa faci gesturi spumoase de care a doua zi sa iti fie rusine. A demontrat ca nu este copt, spus pe romaneste, pentru aceasta functie", a comentat Emil Boc discursul liderului PSD.

Emil Boc considera totodata ca, oricare ar fi relatia lui Mircea Geoana cu Sorin Ovidiu Vintu, vizita de saptamana trecuta de la mierzul noptii in casa "mogulului" este neadeacvata.

"Ce costa sa spuna nu in seara aia? Cu doua zile inainte de alegeri, ce te costa sa spui nu si sa nu te duci sa faci sau sa ti se faca psihoterapie?", a intrebat retoric dar si ironic Emil Boc.

"Partidele sa lase orgoliile"

Liderul PD-L sustine ca dupa validarea alegerilor partidul sau va face primii pasi catre formarea unui nou guvern alaturi de PNL.

"Noi cu Guvernul ne-am straduit sa mergem pe sarma, sa luam masuri sa tinem tara pe linie dreapta. Dupa un an plin de alegeri, pentru Parlamentul European si pentru presedinte, trebuie sa ne gandim si la tara asta. Orice zi pe care Romania o pierde dupa 6 decembrie este o zi care ne costa. Tara asta nu mai poate suporta inegalitati, diferente, discriminari.

Au votat romanii, acum este timpul ca politicenii sa tina cont de volt romanilor. Si in 2008 au castigat PD-L si Basescu. Si atunci si acum prima optiune este un guvern de dreapta alaturi de PNL. Nu avem incompabilitati ideologice nici cu impozitul forfetar, nici cu cota unica. Acum sa vedem ce e mai important, orgoliul omului politic sau binele tarii?", a comentat Emil Boc, facand referire totodata la inversunarea liderului PNL Crin Antonescu care refuza sa faca un guvern alaturi de PD-L.

Emil Boc considera ca acum este important ca partidele sa lase orgoliile si sa ia decizii care tin de interesul acestei tari.

"Acum stim care sunt probleme tarii, care e bugetul tarii, ce trebuie sa discutam cu FMI. Un guvern am putea avea in maxim o saptamana dupa validarea alegerilor, daca politicienii nu au luat-o cu totul razna si nu uita pentru cine trebuie sa guverneze", a completat Boc.

In ceea ce priveste posibilitatea de a pierde functia de premier, Emil Boc a comentat simplu: "viata merge inainte si vom vedea, nu am tinut niciodata de functie".

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#Emil Boc premier, #rezultat alegeri prezidentiale, #Basescu manual politologie , #Emil Boc
Comentarii
Poza gelu
gelu
rank 1
Mester curmaciul, mester pietrificatul din privata lui Stefa Cel Mare, ha, ha,ha!!!
Poza Radar
Radar
rank 5
Domnul presedinte,Traian Basescu face istoria...si in aceasta istorie poporul roman intra cu fruntea sus si demn.