Boc, marele castigator al esecurilor lui Basescu (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 29 Iunie 2011, ora 19:30
3638 citiri
Boc, marele castigator al esecurilor lui Basescu (Opinii)

In mod evident, primul si cel mai mare castigator al recentelor derapaje ale lui Traian Basescu este chiar premierul Romaniei. Daca luam in calcul si tentativele nereusite de revizuire a Constitutiei si reorganizare administrativ - teritoriala, proiecte pierdute inca dinainte de a fi enuntate, singurul beneficiar al degringoladei prezidentiale, al gafelor de ordin istoric si al initiativelor inecate din start este nimeni altul decat Emil Boc.

Pe langa premier, castiga la fel de mult si PDL, care aduna ce a pierdut pana acum prin compromiterea Uniunii Social Liberale chiar de catre liderii ei - Crin Antonescu si Victor Ponta - care nu au ratat ocazia sa taca fata de derapajele de limbaj si ideologice ale presedintelui. Si asa, strop cu strop, timpul trece, lumea uita principala durere a vietii de zi cu zi, iar hahaitul, isteriile si dezbaterile sterile si fara obiect ne fac sa trecem mai usor peste adancirea crizei de la luna la luna.

Astazi, principalul subiect de dezbatere nationala este trecutul istoric. Ne-am afundat cu totii in groapa istorica in care ne-a aruncat o trimitere a presedintelui. Ne certam pe semnificatia abdicarii Regelui Mihai, pe sensul si valoarea lui 23 august 1944 si pe veridicitatea unei viziuni precum "marile gesturi cer mari sacrificii".

Inca o gluma sau o scapare a lui Traian Basescu si vom discuta inca o luna despre originea tracilor, despre valorile morale ale geto-dacilor si descalecatul lui Dragos.

Sa ne fereasca Dumnezeu si Maica Domnului sa isi dea Basescu Traian cu parerea si despre originea omului si cand s-a desprins el din maimuta, si atunci sa vezi isterie si revolta sociala in Romania. Intre timp, Emil Boc devine un fel de erou si model national. Se lauda singur ca masurile aberante de austeritate pe care le-au impus in 2010 au devenit un reper pentru intreaga Europa, care abia acum le descopera si se gandeste sa le adopte.

Ba mai mult si mai rau, Emil Boc se mandreste ca masurile haotice impuse cu forta prin limitarea drepturilor cetateneste pentru o perioada limitata de timp, prin invocarea articolului 53 din Constitutie, ar fi salvat Romania de la colaps si ar fi repus-o pe un trend ascendent de crestere economica. O crestere economica de doar 0,03%, care mai nou a si fost contrazisa de Jeffrey Franks, care ne-a anuntat deja sa ne luam adio de la cresterea fenomenala de 0,03%, pentru ca ea nu va mai exista in trimestrul al doilea.

Nimeni nu mai are nervi si pentru astfel de adevaruri si subiecte, nimeni nu se mai isterizeaza si din aceasta cauza, desi taieri bugetare si crestere de TVA precum cele care au fost implementate in Romania nu au mai existat si, probabil, nici nu vor mai fi pe undeva in lume. Mai mult de atat, ca si cum scaderea puterii de cumparare, scumpirile continue si stagnarea cresterii economice nu ar fi suficient de ingrijoratoare, romanii sunt pasionati astazi de istorie, de evul mediu si renasterea pe care oricum nu le-a avut.

Si totusi, dintr-un sondaj realizat de BERD rezulta ca peste 80% dintre romani sunt nemultumiti de calitatea vietii, aceasta fiind cea mai ridicata pondere inregistrata in 34 de state din Europa si Asia Centrala. Ei bine, pe acest fond al unui esec de proportii, provocat de o guvernare care nu se poate concentra pe niciun proiect de lunga durata, coerent si care sa dea rezultate pozitive, romanilor li se induce subliminal ideea ca principalul vinovat pentru raul pe care il traiesc in prezent este - cine altcineva decat - Opozitia.

O strategie care cu siguranta va da roade, atat timp cat principalii lideri ai Opozitiei sunt prea ocupati cu mestecatul fiecarui pas al lui Traian Basescu. In tot acest timp, in spatele lui, Emil Boc si PDL se strecoara si castiga timp, bani si energie pentru alegrile din 2012. Prea siguri pe victoria lor deja, Crin si Ponta rateaza principala misiune a Opozitiei - aceea de a veni cu o alternativa bine inchegata si credibila la actualul haos si dezastru economico-social.

Cand se vor trezi din somnul auto - admiratiei, USL risca sa constate ca in ochii alegatorilor sunt acuzati si considerati principalii vinovati de haosul si nebunia continua pe care o traim fara pauze. Sa le uram tuturor succes!

Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
#Traian Basescu presedinte, #Emil Boc premier, #Crin Antonescu presedinte PNL, #Victor Ponta presedinte PSD, #uniunea social liberala , #Emil Boc