Boc: Vom avea Guvern pana in Craciun (Video)

Sambata, 12 Decembrie 2009, ora 21:23
2957 citiri
Boc: Vom avea Guvern pana in Craciun (Video)

Premierul interimar, Emil Boc, sustine ca Romania va avea un Guvern pana de Craciun, avand in vedere ca Parlamentul va sustine orice formula, deoarece nu se doreste organizarea alegerilor anticipate.

In cadrul unui interviu la Realitatea TV, premierul a spus ca a purtat discutii "civilizate si corecte" cu reprezentantii PNL si UDMR.

"Am discutat cu domnul Crin Antonescu si mi-a raspuns, politicos, ca asteapta validarea rezultatelor de Curtea Constitutionala si apoi va discuta cu partidul sau", a spus Boc.

Potrivit spuselor sale, exista doua alternative de guvern: PD-L, PNL, UDMR, grupul independentilor si minoritatile, reprezantand o majoritate confortabila de 60% din Parlament, sau fara PNL. In ultimul caz, ar avea nevoie de doua voturi in plus.

"Dupa ce se valideaza rezultatul alegerilor, vom discuta structura guvernului. Programul de guvernare este o continuare a ceea ce este in momentul de fata, cu unele componente rezultate de pe urma negocierilor cu FMI si UE", a spus Emil Boc.

Premierul interimar sustine ca 2010 va fi un an mult mai dificil decat 2009, dar se vor inregistra cresteri economice.

Printre masurile urgente pe care le va lua Guvernul PD-L - avand in vedere ca presedintele Traian Basescu a spus ca premierul va fi desemnat din cadrul acestui partid - se va numara asumarea proiectului de buget.

Acesta va include cota unica neschimbata, la 16 procente, TVA neschimbat, la 19% , si un deficit bugetar de 5,9 la suta. "Asta inseamna ca vom cheltui mai mult decat producem, dar in limita a 5,9%, nu a 7,3%. Exista sansele relansarii economice", a spus Boc.

De asemenea, 20% din buget vor fi alocati pentru investitii, in vederea crearii locurilor de munca.

O alta masura urgenta va fi legea sistemului unitar de pensii, ce include reducerea pensiilor calculate la 80% din veniturile obtinute in ultima luna. Acesta ar urma sa fie calculate ca si restul, adica pe baza contributiilor aduse de-a lungul timpului.

"Acest sistem trebuie sa se intretina. Nu mai putem da, in fiecare an, 1,5 miliarde de euro de la buget pentru pensii. Trebuie sa incheiem epoca privilegiilor", a spus Boc.

A doua lege va fi cea a responsabilitatii fiscale, limitandu-se modificarile fiscale la doar doua pe an. In prezent, Guvernul poate opera oricate schimbari doreste.

In privinta disponibilizarilor, Emil Boc sustine ca nu exista o cifra exacta. "Vom da afara de unde trebuie, vom angaja unde este nevoie. Nici in acordul cu FMI nu se specifica o cifra", a spus Boc.

Citeste si:
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, 23 octombrie, după discuţiile de la Palatul Victoria, că politica formaţiunii s-a axat, în ultimele trei decenii, pe reprezentarea...
Premierul desemnat Nicolae Ciucă, întâlniri de lucru cu PNL și UDMR pentru programul de guvernare. Cu ce alte partide a mai interacționat
Premierul desemnat Nicolae Ciucă, întâlniri de lucru cu PNL și UDMR pentru programul de guvernare. Cu ce alte partide a mai interacționat
Premierul desemnat Nicolae Ciucă, împreună cu echipa de experţi ai Partidului Naţional Liberal şi cu reprezentanţii Uniunii Democrate Maghiară, conduşi de Hunor Kelemen, au continuat...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
Ghilotina
rank 5
In ciuda dorintei PSD-PC si PNL de a DISTRUGE Romania , de a-i provoca numai pagube , uite ca Dl. Boc reuseste sa stranga in jurul domniei sale oameni care se gandesc la binele national si nu la interese personale .