Domnul Traian, obsesia si frica lui Boc (Opinii)

Vineri, 25 Februarie 2011, ora 20:06
5121 citiri
Domnul Traian, obsesia si frica lui Boc (Opinii)
Foto: cotidianul.ro

In sfarsit s-au limpezit apele. Cel putin de acum stim care sunt prioritatile reale ale actualilor guvernanti. Si am vazut. Unica lor grija e cum sa ramana in continuare la putere.

Nu e nimic condamnabil in a-ti dori castigarea alegerilor si pastrarea puterii, dar de aici pana la marturisirile obsesiilor si grijilor de zi cu zi ale prim-ministrului unei tari aflate intr-o criza eterna, care se zbate intr-o saracie lucie, e parca o mica diferenta, cel putin de perceptie.

Cine se mai iluziona pana acum ca Guvernul Boc ar avea vreo treaba cu binele tarii si interesul romanilor poate sa isi ia adio de la viitorul apropiat. Nu veti avea parte decat de dezamagiri.

Ceea ce va urma in 2011 si mare parte din 2012 va fi o campanie electorala pe viata si pe moarte, in care PD-L nu se va da in laturi de la nimic pentru a cumpara voturile pierdute pana acum. Nu ca pana acum am fi avut parte de guvernare realizata in interesul cetateanului, insa de acum incolo avem cel putin dovada inceperii campaniei electorale, ce-i drept inca neoficiala.

Avem cu aceasta ocazie o imagine si mai clara si mai in detaliu a ceea ce se intampla cu adevarat in aceasta tara, a ceea ce a devenit ea pentru romani. In primii ani de dupa alegeri se platesc datoriile acumulate in ultima campanie electorala, desigur de catre partidul care a castigat (celalalt supravietuieste cum poate), iar in a doua parte a guvernarii se pun bazele si se pregatesc urmatoarele alegeri.

Nu exista o dovada mai buna decat inregistrarile convorbirilor dintre membrii pedelisti, in interiorul PD-L, aparute in presa prin diverse surse. O mostra ideala pentru intelegerea viziunii Executivului Boc pentru viitorul Romaniei este acest fragment din Emil Boc, edificator din multe puncte de vedere:

"Alegerile locale castigate ca principala indatorire in 2012, in toamna, si castigarea alegerilor generale cat suntem noi la guvernare. Pentru ca presedintele va trebui sa aiba, in decembrie 2012, 50 plus un vot din partea actualei Coalitii. Adica, PD-L, UDMR, UNPR si grupul minoritatilor nationale. Acesta este obiectivul la care ma gandesc in fiecare zi!"

Dupa cum se vede, pe Emil Boc nu il preocupa in fiecare ceas, 24 de ore din 24, faptul ca in satele romanesti, de exemplu, se traieste aproape la fel cum se traia in Evul Mediu, in urma cu 1.500 de ani, peste 15.000 de localitati neavand retele de canalizare, iar aproape 10 milioane de romani locuind in case fara apa curenta. Aceste cifre seci, publicate intr-un raport Eurostat, nu au treaba cu politica si grija Executivului Boc.

Emil Boc are ca preocupare asigurarea unui premier comod si dupa placul presedintelui, la pachet cu o majoritate, aceeasi daca se poate, nu ce si cum sa faca pentru a nu mai fi pe primul loc in Europa pana si la ponderea populatiei care locuieste in imobile fara toaleta si baie in casa, la distanta apreciabila situandu-se Letonia, Lituania sau Bulgaria!

Primii in toate cele rele, ultimii mereu in tot ce e bun, Romania a fost, a ramas si continua sa fie rusinea Europei in aproape toate cele. Doar presedintele gaseste resurse sa sfideze Europa si deciziile ei, declarand ca nu va accepta conditii suplimentare pentru accederea in spatiul Schengen. Iar acestui presedinte, domnului Traian, prim ministrul Romaniei, Emil Boc, ii dedica intreaga sa energie, toata priceperea si fiecare gand de zi cu zi.

Si merita! Pentru ca in ultimii 6 ani de mandat a modernizat Romania atat de mult, dupa cum am vazut si vedem zi de zi, incat astazi tara noastra a ajuns acolo de unde a plecat - sa plesneasca mafia si coruptia oriunde te-ai gandi sa pui degetul! Mare reforma si profunda modernizare. Evident ca Opozitia e de vina...

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Basescu Boc PDL, #Basescu Boc alegeri , #Emil Boc
Comentarii
I
I.E.Feher
rank 1
Mai leca 2, ce doreste actuala conducere din USA, Franta, Germania?
Poza Basescul
Basescul
rank 5
Cetateni, la lupta! Opozitia a condus tara intr-o directie gresita! Opozitia nu s-a sinchisit sa creeze un sistem de masuri coerente impotriva Crizei! Opozitia a dus tara in dezastru! Iar acum, Opozitia vrea doar sa ramana la PUTERE, e singurul ei scop!