Opinii: In sfarsit, s-a facut dreptate!

Autor: Iulian Leca, Senior editor
Joi, 26 August 2010, ora 18:33
9167 citiri
Opinii: In sfarsit, s-a facut dreptate!

Boc a invins. I-a enervat pe jurnalisti, i-a isterizat pe toti evazionistii platiti de moguli pe drepturi de autor si le-a adus aminte cine detine puterea. Abia acum democratia a castigat razboiul cu presa. Sa mai spuna cineva ca micul Boc nu e mare. In jocul nervilor, Guvernul a castigat detasat lupta.

Jurnalistii si toti ceilalti dusmani ai bugetului - artistii, scriitorii si liber-profesionistii - care au fraudat ani si ani la rand statul, refuzand sa isi plateasca cota parte din castig, si-au primit in sfarsit pedeapsa. Ce daca unii o sa moara de foame, ce daca astfel se vor inchide redactii intregi - statul se intareste, democratia se consolideaza, iar guvernantii castiga increderea prostimii.

Manipulatorii au fost prinsi si demascati. Evazionistii, incoltiti, s-au tradat singuri dupa taria cu care s-au scandalizat impotriva masurilor guvernului. Grevistii fiscali vor fi primele victime ale noii ordini ce se va instala in noua si moderna Romanie.

Personal nu mai am niciun dubiu ca Guvernul Boc nu este pe drumul cel bun. Abia acum face ceea ce trebuia sa faca demult. Curatenie in clasa celor care nu au stiut decat sa minta, sa insele, sa manipuleze, sa induca panica si teroarea gratuita in randul populatiei pasnice. Felicitari domnului Emil Boc, felicitari domnilor Vladescu si Seitan. Abia din acest moment nu mai are sens sa ne punem intrebarea daca se merita sa ramanem in tara.

Noua ordine instaurata de trupa lui Basescu devine cel mai fascinant si tonifiant fenomen care s-a petrecut in Romania ultimilor 60 de ani. De la cel de-Al Doilea Razboi Mondial, tara noastra nu a mai cunoscut un asemenea reviriment al urii, al dispretului, al scoaterii la iveala a tot ceea ce omul are mai urat si mai hidos in el.

Legea a devenit in sfarsit ceea ce era de asteptat sa devina in Romania - un hatar, un capriciu personal. Daca ministrul Muncii are chef sa prelungeasca perioada depunerii declaratiilor si platii contributiilor pentru drepturi de autor si PFA, sa suspende amenzile si celelalte prevederi ale Legii, atunci domnul Seitan deschide gura si anunta. Iar vorbele sale se transforma instant in prevederi legale.

Ce poate fi mai frumos, mai democratic, mai modern si medieval in acelasi timp? Poate doar eludarea realitatii pe care premierul a inceput sa o practice cu o tehnica deosebita, semn ca a studiat indelung fenomenul si a facut exercitii la perete. Este timpul perfect pentru obedienta totala, pentru aprobarea fara rezerve a planurilor tot mai luminate si mai eficiente ale Executivului lui Boc.

Avem oare detasarea necesara pentru contemplarea acestui fenomen ciudat al escaladarii urii si dezbinarii? Toate datele arata ca nu. Suntem inca prea blazati si rupti de realitate, prea absenti din viata publica si prea concentrati doar pe nevoile proprii pentru a putea vedea spectacolul absurdului pus in scena de actuala putere.

Citeste si:
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că 80 la sută dintre pensionarii români au o pensie de până în 2.000 de lei şi că pensia minimă va ajunge de la 1 ianuarie 2022 la 1.000 de...
Streinu-Cercel, despre noua variantă de coronavirus: ”Românii se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze”
Streinu-Cercel, despre noua variantă de coronavirus: ”Românii se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze”
Președintele Comisiei pentru Sănătate din Senat, Adrian Streinu-Cercel, a făcut duminică, 5 decembrie, un apel la populație să respecte măsurile de bază pentru a preveni răspândirea...
Comentarii
T. basilic
rank 5
Mai Leka, singularitatea si demnitatea profesiei de jurnalist v-ati sapat-o singuri, badie ! La temelie !
Cine-uita-nu-merita
rank 5