Laudatio pentru Boc - prezinta Traian Basescu (Opinii)

Miercuri, 03 August 2011, ora 20:20
1262 citiri
Laudatio pentru Boc - prezinta Traian Basescu (Opinii)

Dupa ce marti la pranz presedintele daduse interviu la un post de radio, in aceeasi marti, dar seara, a mai dat unul, parca facut special ca sa nu scape nelaudate exceptionalele merite ale premierului, inclusiv ale Guvernului, si mizerabilele metehne ale celorlalti, inclusiv ale unui fost consilier prezindential.

Greselile domnului Boc sunt una singura

Poate ca domnul Basescu n-avea de gand sa vorbeasca de premier - acest lucru nici nu-l prea avantajeaza - dar prezentatoarea nu s-a lasat pana n-a intrat insistenta in subiect.

Cum era de asteptat, presedintele este incantat de domnul Boc, atat de incantat, incat prezentatoarea, cu toate menajamentele fata de interlocutor, s-a simtit datoare sa puna degetul chiar pe rana, cu intrebarea pe care o asteapta de multa vreme telespectatorii: nu vede Basescu si defecte la premier?

Dupa o matura chibzuinta, presedintele a cazut de acord, pana la urma, ca nu e om care sa nu greseasca, iar daca acest om se numeste Boc, nu se sfieste sa-i faca radiografia completa si sa-i puna toate greselile pe masa.

Intamplator insa, in cazul domnului Boc, toate greselile sunt una singura: atunci, cand in loc sa impoziteze pensiile, a marit TVA la 24%.

Aici m-as intoarce la momentul respectiv si-mi vine sa ma gandesc ce tsunami s-ar fi revarsat peste toata tara, daca pensionarii, carora tocmai le fusese anulata la CC reducerea de 15%, se pomeneau cu impozit in loc de reducere.

Intreaga tara ar fi zis ca Guvernul triseaza, ca Boc trage lozuri la noroc, iar presedintele joaca alba-neagra, ca sa pacaleasca pensionarii, asa cum a pacalit functionarii.

Profesorul este prea ocupat, ca sa invete lectia

Domnul Basescu se face ca nu observa unde e greseala guvernului, din punctul sau de vedere: la competenta.

Daca profesorul de drept Boc stia atata drept cat stiu colegii sai de la Curtea Constitutionala, atunci vedea din capul locului, ca nu reducerea pensiilor, ci impozitarea lor, este solutia legala si o facea inainte de respingerea de catre Curte si nu dupa, asa cum gandeste acum presedintele.

Procedand competent, guvernul iesea cu fata curata. Procedand incompetent, Guvernul a iesit cu palaria turtita, premierul s-a facut de bacanie si numai presedintele ricoseaza vina in alta directie, ca sa salveze obrazul lui Boc.

Fara Basescu, Boc n-ar fi nimic. Dar nici Basescu fara Boc

Intrucat, oricat a chibzuit, presedintele nu i-a gasit domnului Boc alta deficienta, imi vine in minte toamna de dinainte sfertuirii salariilor, cand domnul Boc declara ritos la TV: nu se va reduce niciun salariu cu niciun leu.

Dupa vreo trei luni, a inceput sa nuanteze: nu vom reduce decat salariile nesimtite (termenul ii apartine, eu nu l-as folosi).

Dupa alte trei luni, am aflat ca se vor reduce toate salariile, cosite cu coasa, la gramada, iar dupa alte cateva luni, am observat ca a inceput se restituie cate ceva din ce redusese, pe masura ce cei afectati castigau in justitie.

Si, in general, nu castigau cei cu salarii mici. Castigau tocmai cei cu salarii nesimtite, avand in vederea ca nici salariile celor care judecau nu erau tocmai "simtite", ceea ce dovedeste ca, asa cum spune zicala, cui pe cui se scoate.

Televiziunile au dat atatea imagini repetate cu declaratiile domnului Boc facute intr-o zi in totala contradictie cu declaratiile aceluiasi Boc facute in alta zi, incat n-as relua aceste exemple, cunoscute de toata lumea.

Nu exista indoiala ca le cunoaste si presedintele, cel convins ca domnul Boc n-are alt pacat decat numai cel legat de TVA, iar in rest este ca o fecioara tocmai iesita de la manastire.

Ca urmare, domnul Boc este cel mai bun premier din tot ce a avut Romania '90 si ma mira ca presedintele nu s-a referi chiar la vremuri mai vechi decat de '90, la vremea lui Dej, a Bratienilor, a Banului Maracine si chiar a lui Burebista. In fond, nu ne costa nimic sa spunem ca e mai bun Boc decat Decebal.

Impresia certa, dupa interviu, e una singura: domnul Basescu n-are decat singur prieten, pe Boc.

Altul nu exista nici in coalitie, nici in Opozitie, nici in presa cu ochii cat cepele si nici printre consilierii care o sterg unul cate unul de la Cotroceni, din motive care, din cauza tranpsparentei, au ramas necunoscute.

Rafuiala cu consilierii

Venind vorba de consilieri, prezentatoarea s-a referit, netam-nesam, la numele domnului Plesu, ceea ce a fost o greseala.

Zic o greseala, pentru ca, tot din motive necunoscute, acest nume l-a iritat vizibil pe presedinte. N-a dat amanunte, dar a lasat de inteles ca, intre cei doi s-a deschis o prapastie, ceva ca un drum lung, ca o mare distanta.

As zice chiar ca e o distanta atat de mare, incat nici macar nu o poti masura in numar de kilometri. Cel mult, o poti masura in numar de biblioteci.

Citeste si:
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Președintele Klaus Iohannis a ajuns la un minim istoric al încrederii în rândul românilor, arată un sondaj publicat luni, 25 octombrie, de către Laboratorul pentru Analiza Războiului...
Elena Udrea nu s-a vaccinat anti-COVID. Avocatul ei susține că a sfătuit-o să nu intre în sala de judecată
Elena Udrea nu s-a vaccinat anti-COVID. Avocatul ei susține că a sfătuit-o să nu intre în sala de judecată
Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a spus luni, 25 octombrie, la Curtea de Apel București, unde se judecă unul din termenele dosarului Hidroelectrica, în care este acuzată de luare de...
Sursa: Ziare.com