Nastase: Boc e mai degraba Muc cel Mic, decat Stefan cel Mare

Duminica, 06 Septembrie 2009, ora 15:54
3795 citiri
Nastase: Boc e mai degraba Muc cel Mic, decat Stefan cel Mare
Foto: Ziare.com/Anca Bundaru

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat ca i se pare penibil cand aude ca premierul Emil Boc este comparat cu Stefan cel Mare, desi in opinia altora el este numit "Muc Cel Mic".

In acelasi timp, liderul PSD a recunoscut ca in acest moment oamenii nu mai pot fi convinsi doar prin discursuri, ci prin actiune.

"Un cunoscut lider ideolog spunea ca politica este arta de a cauta problemele, de a le gasi peste tot, de a le diagnostica incorect si a le trata incorect. Incepem cu totii sa intram intr-o stare de indiferenta si in acest moment avem o problema.

Este prea tarziu sa iesim de la guvernare si mi se pare jenant sa aud ca Emil Boc comparat cu Stefan cel Mare, unii il stiu de fapt sub denumirea de Muc cel Mic", a declarat Nastase, duminica, la Scoala de Vara a Tinerilor Social Democrati.

Fostul premier a reiterat ideea ca in cei cinci ani de zile a invatat multe din propriile greseli drept urmare nu mai crede ca romanii vor vota PSD doar daca au un discurs coerent si bine construit.

"Trebuie sa aratam din nou ce inseamna competenta si nu vreau ca prin actiunea nostra politica sa il ajutam pe Traian Basescu sa ajunga din nou la putere. In acest moment Romania este un stat in care justitia nu se mai justifica. Daca ar mai trai Brucan ar fi fost absolut stupefiat de situatia de acum.

Romania este mai vulnerabila ca pana acum. Referitor la incidental de sambata de Odorheiul Secuiesc pot sa spun ca maghiarii din Romania intotdeuna au actionat cand au simtit ca statul este slab. Mai credeti ca discursurile sunt suficiente? Aceste zile pana la alegeri vor fi esentiale si trebuie sa va implicate in actiune in fiecare loc in care va veti gasi", a mai declarat deputatul PSD.

Adrian Nastase a mai spus ca cele 77 de zile pana la alegerile prezidentiale vor fi importante nu doar pentru filosofie politica ci pentru a se pregati pentru ceea ce se va intampla in ianuarie anul viitor - cand va incepe adevarata criza in Romania.

"Trebuie sa ne pregatim pentru situatia in care va fi Romania dupa cinci ani daca Traian Basescu va castiga din nou pentru ca va fi una dezastruoasa. Traian Basescu ne-a furat si guvernarea. In 2005 s-a luat hotararea ca FMI-ul nu ne mai intereseaza, iar acum cu ajutorul banilor de acolo ei platesc si salariile. Imprumuturile vor trebui sa fie platite de cineva", a mai declarat acesta.

Liderul PSD a mai spus ca a spune adevarul in acest moment in Romania este un act eroic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Scoala de Vara PSD, #Nastase atac Boc, #Boc Muc cel Mic , #Emil Boc