Patriarhul Daniel, la aniversare - ce ii ureaza Basescu, Boc si Geoana

Vineri, 22 Iulie 2011, ora 17:12
2323 citiri
Patriarhul Daniel, la aniversare - ce ii ureaza Basescu, Boc si Geoana

Patriarhul Daniel a fost sarbatorit, vineri, la implinirea varstei de 60 de ani, printr-un moment festiv care a avut loc in Aula Magna "Teoctist Patriarhul" din Bucuresti, iar presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc au transmis mesaje de felicitare.

La eveniment au participat ierarhi, membri ai Sfantului Sinod, dar si numeroase oficialitati. In deschiderea evenimentului Preasfintitul Parinte Ciprian Campineanul, Episcop Vicar Patriarhal, a dat citire mesajului Sanctitatii Sale Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, cu ocazia acestui moment aniversar, se arata intr-un comunicat al Patriarhiei Romane remis Ziare.com.

"Va felicitam pentru tot ceea ce ati realizat in ogorul Bisericii din Romania, careia din tinerete ii slujiti", astfel "calcand pe urmele inaintasilor Preafericirii Voastre, fericitii intru adormire patriarhi ai Romaniei, V-ati facut marturisitor al renasterii bisericesti si spirituale. Scriindu-Va acestea, ne rugam sa se reverse din belsug darul binecuvantarii Mantuitorului nostru, Care a rasarit din mormant, peste Preafericirea Voastra si peste tot poporul ortodox roman, iubitor de evlavie", mentioneaza patriarhul Bartolomeu in mesaj.

Presedintele Traian Basescu a trimis la randul sau un mesaj patriarhului, care a fost citit de un consilier al sau.

"In acest moment aniversar, va doresc, Preafericirea Voastra, viata indelungata, sanatate si implinirea tuturor proiectelor pe care le-ati initiat in cea mai inalta demnitate pe care v-a conferit-o Biserica Ortodoxa Romana", mentioneaza presedintele Traian Basescu.

In continuare Mircea Geoana, presedintele Senatului Romaniei, a adresat un mesaj de felicitare Intaistatatorului Bisericii Ortodoxe Romane in care a evidentiat importanta activitatii sale desfasurate in fruntea BOR pentru intreaga societate romaneasca.

"Preafericitul Parinte Daniel reprezinta un model nu doar pentru preotimea din Romania, ci pentru toata suflarea crestina. Este un exemplu fericit al situatiei in care harul divin vine in completarea unei personalitati puternice, a unui om bun, al unui barbat hotarat sa-si duca la buna indeplinire misiunea pe care si-a asumat-o", a precizat Geoana.

Adrian Lemeni, secretarul de stat pentru Culte, a citit mesajul premierului Emil Boc, adresat patriarhului.

"Implicarea in importante proiecte de natura sociala, atentia acordata comunitatilor romanesti din afara granitelor, preocuparea constanta pentru restaurarea monumentelor istorice si de arta bisericesti, dar si pentru construirea unor biserici noi, grija pentru problemele pastorale, administrative si economice ale Bisericii sunt cateva dintre semnele acestei viziuni innoitoare a Preafericirii Sale", se mentioneaza in mesajul dl. Emil Boc, Premierul Romaniei, adresat Patriarhului Romaniei.

"Sunt fericit, ca presedinte al Academiei Romane, sa transmit Parintelui Patriarh Daniel, cu ocazia implinirii varstei de 60 de ani, calde urari de bine si felicitari pentru activitatea sa bogata de teolog, ganditor, om de cultura, om al societatii, slujitor al Bisericii Ortodoxe Romane, in fruntea careia se afla, ales membru de onoare al Academiei Romane", a spus Ionel Haiduc, presedintele Academiei.

De asemenea, Ioan Panzaru, rectorul Universitatii Bucuresti, a adresat Preafericirii Sale un cuvant de felicitare cu ocazia acestui moment aniversar urandu-i patriarhului "plinatate de haruri, multa sanatate si pace sfanta pentru pastorirea inteleapta a Bisericii Ortodoxe Romane".

"Universitatea din Bucuresti se bucura alaturi de Preafericirea Voastra in aceste momente festive si va sustine eforturile depuse in activitatea liturgica si misionara. Va transmitem, Preafericite Parinte, sentimentele si gandurile noastre de apreciere, alaturi de multumirile noastre pentru relatia apropiata si rodnica pe care o cultivati cu Universitatea din Bucuresti", a mai spus rectorul.

Evenimentul a continuat cu lansarea albumului aniversar "Lucrand spre zidirea Bisericii" aparut la Editura Basilica a Patriarhiei Romane, album prezentat de catre Preasfintitul Parinte Varlaam Ploiesteanul, Episcop Vicar Patriarhal.

De asemenea, a fost lansat volumul omagial "Euharision Patriarhului Daniel al Romaniei", aparut la Editura Institutului Biblic si de Misiune al Bisericii Ortodoxe Romane.

Totodata, cu ocazia acestui moment deosebit din viata Bisericii Ortodoxe Romane, a fost prezentat filmul documentar "Devenire intru slujire", realizat de Televiziunea Trinitas a Patriarhiei Romane.

La final, Preafericitul Daniel a rostit un cuvant de binecuvantare.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Patriarh Daniel, #zi nastere patriarh, #Basescu Boc Patriarh , #Emil Boc