Opinii: Promisiunea si esecul lui Traian Basescu

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Sambata, 02 Octombrie 2010, ora 19:21
4581 citiri
Opinii: Promisiunea si esecul lui Traian Basescu

In momentul in care anunta taierile salariilor si pensiilor, in locul lui Emil Boc, presedintele cerea o perioada de gratie de sase luni pe care sa o acordam cu totii guvernului. Incredere si solidaritate.

Si Traian Basescu, si Emil Boc ne asigurau atunci ca masurile de austeritate vor fi valabile doar pentru o perioada de sase luni. Dupa care, de la 1 ianuarie 2011, se va reveni la situatia dinainte de taieri.

Astazi toata lumea stie ca nimic nu va mai fi ca inainte. Nici salariile, nici viata si cu atat mai putin increderea si puterea necesara solidaritatii. Au fost distruse in primul rand de amatorismul cu care echipa lui Basescu a tratat criza, dispretul manifestat fata de popor si aroganta in fata Legii si a respectarii ei.

Desi legea prin care au fost taiate salariile si cheltuilile bugetare are ca termen de valabilitate data de 1 ianuarie 2011, Emil Boc tocmai ce si-a inceput campania prin care ne anunta ca asta nu se va intampla.

Prima prostire - "salariul minim va creste in 2011". Pai asa ne-a fost vorba, asta ne-ati promis, asa v-ati facut calculele? Ceea ce vrea sa spuna premierul este ca s-ar putea sa exista cresteri minime la salariile minime, in cazul fericit in care acest lucru se va petrece.

Sa il lasam sa se descurce insa cu Opozitia si CCR-ul, unde cu siguranta vor fi atacate din nou tertipurile neconstitutionale cu care Emil Boc, profesor de drept constitutional, va gasi de cuviinta sa desfiinteze din nou drepturile cetatenilor.

Atunci cand sondajele de opinie arata ca increderea populatiei in Traian Basescu si Emil Boc, in Guvern sau in partidul aflat la putere inregistreaza un minim istoric - in Presedintie 17%, in Parlament 14%, iar in Guvern doar 13% -, asta se "datoreaza" nu masurilor de austeritate in sine, ci tocmai esecului implementarii lor in mod credibil.

Lipsa rezultatelor concrete, faptul ca nicio hotarare a Guvernului nu a inregistrat vreun rezultat pozitiv, ca astazi decidem sa introducem impozitul minim, iar dupa ce toata lumea spune ca-i prost si tu ca-i bun, maine il scoti singur sustinand ca a fost cea mai buna masura posibila in lupta cu criza economica.

Nimeni nu poate intelege de ce in ochii portocaliilor reforma si modernizarea statului inseamna practic distrugerea educatiei, sanatatii si administratiei.

Nimeni nu poate intelege de ce singurul succes al masurilor de austeritate este alungarea miilor de firme din Romania in Bulgaria, unde taxele mai mici si reglementarile stabile ofera un mediu de afaceri mai prietenos. Abia aceasta stire ar trebui sa ii ingrijoreze cu adevarat pe guvernanti.

Ne alungam medicii si profesorii in strainatate, ne trimitem tinerii la munca in alte tari, dar chiar si firmele, motorul oricarei economii, trebuie sa le alungam in alte tari?

Cu cine au de gand al'de Basescu si Boc sa ramana in tara sa se lupte cu criza? Cu pensionarii cu veniturile inghetate si apoi impozitate, cu bebelusii ale caror alocatii taiate nu le ajung nici macar pentru scutece si cu loazele lor din sistemul bugetar platite prin sinecure?

In lipsa oricarui succes, actuala echipa incearca sa faca invizibile cifrele din sondajele de opinie prin reincalzirea mogulilor.

Acum, lupta cu mogulii trebuie sa tina de cald si de foame populatiei, ca si cum, pana una alta, nu mogulii ar intretine cateva mii de familii si ar aduce bani la bugetul statului prin afacerile lor. Iar daca mogulii sunt atat de rai acum, si nu mai sunt buni cum era, de exemplu, Sorin Ovidiu Vintu in perioada 2004 - 2008, de ce Justitia nu isi face treaba sa ii pedepseasca.

Agresivitatea lui Basescu si Boc impotriva mogulilor si a tuturor celor care nu ii preaslavesc si nu le ridica osanale, care deodata nu mai sunt buni pentru ca nu ii mai sustin, nu ii va ajuta sa stearga urmele dezastrului provocat de incompetenta si prostia echipei lor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#Traian Basescu moguli, #Traian Basescu criza, #Traian Basescu reduceri salariale , #Emil Boc
Comentarii
Poza Grasul
Grasul
rank 5
Domnul Iulian Leca isi face numarul. Nimic de comentat!