Reactii politice dupa juramantul lui Traian Basescu

Luni, 21 Decembrie 2009, ora 18:43
2855 citiri
Reactii politice dupa juramantul lui Traian Basescu

Premierul desemnat Emil Boc a apreciat, dupa depunerea juramantului ca presedinte al Romaniei de catre Traian Basescu, ca realegerea acestuia asigura continuarea procesului de modernizare al statului.

"Prin realegerea lui Traian Basescu vor fi continuate proiectele de modernizare a Romaniei", a declarat Emil Boc, dupa ce Basescu a depus juramantul ca presedinte in fata parlamentarilor, a judecatorilor Curtii Constitutionale si patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel.

La randul sau, ministrul desemnat al Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a spus ca seful statului a beneficiat din nou de un vot de incredere din partea electoratului.

"Este tot timpul surprinzator. Asa cum a fost si asa cum doreste sa fie, este ceea ce trebuie Romaniei, iar faptul ca a fost reales cred ca spune totul despre ceea ce cred romanii", a mentionat Udrea dupa discursul tinut de Basescu in fata Camerelor reunite.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat, luni, dupa discursul presedintelui, ca ii doreste sefului statului sa isi pastreze vointa de a-si atinge obiectivele si intelepciunea de a fi presedintele tuturor romanilor.

"Imi doresc sa va pastrati consecventa in determinarea modernizarii statului, sa va pastrati vointa de a va atinge obiectivele si intelepciunea de a fi presedintele tuturor romanilor" a declarat Anastase.

Hasotti: Presedintele isi va accentua comportamentul "dominator"

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a declarat luni, dupa depunerea juramintului de catre Traian Basescu pentru cel de-al doilea mandat, ca discursul sefului statului arata accentuarea comportamentului "dominator" asupra Executivului, a Parlamentului si a celorlalte institutii ale statului.

"Este un discurs tipic pentru domnul presedinte Basescu. In cea mai mare parte, ar fi trebuit sa fie discursul de investitura al primului-ministru. O dovada clara, in urmatorii cinci ani, ca domnul presedinte isi va accentua comportamentul dominator asupra Guvernului, Parlamentului si institutiilor statului", a sustinut Hasotti.

"A fost un discurs, in opinia mea, demagogic si incitator. (Traian Basescu - n.r.) se va schimba in rau", a adaugat senatorul PNL, citat de NewsIn.

Marko Bela: Basescu va ramane acelasi

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat ca Traian Basescu a punctat aceleasi chestiuni din campanie in discursul sau si nu crede ca noul sau mandat va fi diferit de primul.

"Punctele atinse de domnul Basescu sunt aceleasi pe care le-a atins si pana acuma, deci din acest punct de vedere a spus acelasi lucru ca si in campanie despre modernizarea statului, a pus un accent deosebit pe referendum...", a declarat Marko Bela.

Liderul UDMR a fost intrebat daca este de parere ca in urma discursului lui Traian Basescu noul sau mandat va fi unui diferit in sens pozitiv. "Nu am presupus ca se va schimba cineva in urma unei campanii sau in urma unui realegeri, eu cred ca va ramane acelasi politician", a raspuns Marko.

La randul sau, senatorul UDMR, Gyorgy Frunda, a afirmat ca nu a fost pe gustul sau momentul religios al ceremoniei de depunere a juramantului. "Cred ca totusi Romania este un stat laic...De asta nu a fost pe gustul meu", a spus Frunda la finalul ceremoniei.

Presedintele executiv al Uniunii Democrate Maghiare din Romania, Kelemen Hunor, a fost de parere ca discursul sustinut, luni, in Parlament, de presedintele Traian Basescu, dupa depunerea juramantului, s-a axat destul de mult pe reforma Legislativului.

In opinia sa, discursul sefului statului a fost insa 'mai echilibrat' fata de ultimele luari de cuvant pe care acesta le-a avut in fata Legislativului.

L.S.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Emil Boc, #Boc Basescu modernizare, #Boc modernizare Romania, #Boc realegere Basescu , #Emil Boc