Opinii: Sa ne cunoastem dusmanii poporului

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Sambata, 27 Noiembrie 2010, ora 19:48
3884 citiri
Opinii: Sa ne cunoastem dusmanii poporului
Foto: ziaresireviste.ro

Cine ar fi ei? Oare nu toti se jura, cu ochii umeziti si glasul tremurand, ca vor binele Romaniei? De la Traian Basescu si Emil Boc, ultimul crezand probabil sincer ca e un fel de miel sacrificat pe altarul reformei, pana la ultimul manelist care stoarce emotii ieftine la petreceri scumpe, cand aud pomenindu-se numele tarii, toti deopotriva isi jura in barba ca sunt cei mai buni si mai iubitori romani.

Lasandu-le patetismul imaginar deoparte, vinovatii pentru colapsul general catre care voios ne indreptam - vezi declaratia lui Emil Boc "PD-L nu a adus tara in criza, ci a scos Romania din criza"- sunt vii, se misca printre noi si continua, cei mai multi, sa ne prosteasca de parca am fi ultimii naivi ai Pamantului.

Ultima teorie emisa de aparatul de propaganda al Puterii, de la Traian Basescu pana la ultimul pedelist de provincie, este ca noi toti suntem vinovati, in egala masura, de dezastrul pe care il traim si de falimentul spre care ne indreptam. Este simplu si de ce nu recunosc ca au gresit, ca nu pot mai mult si habar nu au ce se intampla cu tara, ca sa o scoata din derapajul in care au bagat-o.

Ca strategie politica, aceasta tehnica a minciunii permanente, a prostirii continue, poate ca va avea succes. Ramane de vazut. Reusita va depinde pana la urma de inteligenta medie a poporului care va intelege sau nu cine sunt cu adevarat vinovatii pentru situatia in care am ajuns astazi noi toti. Ca unii dintre noi ne-am intins cu creditele mai mult decat ne-a ajuns plapuma, ca am visat ca vom castiga mii de euro si abia ne numaram milioane in buzunar este o lectie personala de viata in capitalism.

Dar ca am avut la conducerea tarii, de sase ani de zile, un om care nu s-a dat in laturi nici sa minta, nici sa deformeze realitati evidente, sa triseze si sa insele asteptarile oamenilor, iar majoritatea acestui popor l-a ales din nou, in ciuda acestor minciuni si pacaleli - asta se cheama o lectie politica a democratiei. Si da, si aici vinovatii sunt cei care au cazut in capacana, nu toti romanii.

Daca minciunile din campania electorala, ale celor care acum se afla la guvernare, au fost inghitite, daca aberatiile acelorasi sunt acum infulecate pe nemestecate de inca destui romani, vinovati vor fi cei care ii vor mai vota.

Mugur Isarescu a ales sa se alature si el, prin mesajele de sustinere pe care le emite in ultimul timp, trendului de opinie al reprezentantilor Puterii, potrivit caruia toti suntem vinovati. Ca si cum a face un credit, pe care nu il poti plati acum, pentru ca Traian Basescu si Emil Boc au fost nevoiti sa taie salarii cu 25%, din cauza minciunilor din campanie, echivaleaza cu ticalosia promisiunilor electorale aberante aruncate fara nicio jena romanilor.

Trebuie sa fim constienti, pentru a nu fi si mai vinovati, ca modelul politic pe care imprima conducatorii unei tari se propaga in fiecare leu care intra sau iese din tara sau din buzunarele noastre. Ca predictibilitatea unei economii este strict legata si in dependenta de mediului politic si de mesajele pe care acesta le da. Cum la noi totul este dupa cum bate vantul, asa va functiona si economia.

Iar daca vantul ne va sulfa spre prapastie, sa nu avem niciun dubiu ca ai nostri ne vor spune si atunci ca ne reformeaza si ne modernizeaza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Traian Basescu presedinte Romania, #Emil Boc prim ministru Romania, #campania electorala 2009 , #Emil Boc
Comentarii
Poza Basescul
Basescul
rank 5
Cetateni! La lupta impotriva DUSMANILOR poporului roman! Cine sunt DUSMANII poporului? Simplu: cei 92% care nu-l mai vor pe dl.Basescu! Sa-i eliminam pe DUSMANII poporului prin toate mijloacele! Sa-l punem pe dl.Basescu in fruntea ROMANIEI!