Traian Basescu: Lucian Croitoru putea sa fie premier in locul lui Emil Boc

Joi, 15 Octombrie 2009, ora 13:41
1625 citiri
Traian Basescu: Lucian Croitoru putea sa fie premier in locul lui Emil Boc

Dupa ce a anuntat nominalizarea sa pentru functia de premier al Romaniei, Traian Basescu a precizat ca a lucrat cu Lucian Croitoru in timpul Guvernarii Isarescu, cand premierul desemnat astazi raspundea de derularea programului PSAL 1 cu Banca Mondiala.

"Am ramas cu o impresie de profund profesionalism", a declarat seful statului.

"As vrea sa atrag atentia partidelor politice nu atat legat de faptul ca au creat o criza politica ci de faptul ca aceasta a inceput sa produc efecte economice care ii afecteaza pe romani.

Romania are nevoie urgent de un guvern legitim si in deplinatatea capacitatii sale de exercitiu. Nu am sa inteleg de ce a trebuit sa cada guvernul cu o luna inainte de alegeri, e greu de explicat si romanilor", a mai spus Traian Basescu.

Lucian Croitoru ar fi putut fi premier in locul lui Emil Boc

Presedintele a explicat ca a avut in fata trei propuneri pentru desemnarea noului premier.

"Una a fost a mea, bazata pe ceea ce v-am prezentat, profesionalism, experienta, cunoasterea institutiilor internationale. O alta propunere a fost cea de la PD-L, care a propus un om politic si propunerea publica, cunoscuta, a PNL si PSD de sustinere a domnului Klaus Iohannis", a spus presedintele.

Seful statului a explicat ca nu are nimic cu primarul Sibiului, pe care il apreciaza, si a dezvaluit ca atat acestuia cat si lui Lucian Croitoru le-a facut propuneri de intrare in Executiv inainte de acest moment.

"Domnului Iohannis i-am propus sa preia Ministerul Educatiei iar domnului Lucian Croitoru sa preia cabinetul aliantei PDL-PSD, la formarea acesteia. La momentul reespectiv, domnia sa a declinat invitatia de a prelua cabinetul", a dezvaluit seful statului.

"Aici suntem, Romania are prim-ministru desemnat, sper ca in termenul constitutional, de zece zile, sa fie in masura sa prezinte Parlamentului un program si un cabinet, astfel incat sa fie investit", a incheiat presedintele.

Citeste si:
Noua generație de politicieni români de top
Noua generație de politicieni români de top
La nivelul individual, noua generație de politicieni români de top (premieri și candidați la președinție, ori doar șefi de partide politice semnificative) se caracterizează prin...
Maia Sandu, despre motivele pentru care judecătorii și procurorii pleacă din sistem: „Își fac grijă să nu fie întrebați de unde și-au adunat averile”
Maia Sandu, despre motivele pentru care judecătorii și procurorii pleacă din sistem: „Își fac grijă să nu fie întrebați de unde și-au adunat averile”
Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a declarat într-o intervenție la televiziunea de stat de la Chișinău că că o mare parte din judecătorii care au plecat din sistem, au făcut acest...