Traian Basescu si gasca lui nebuna, eterni prin "razboiul politic nuclear" (Opinii)

Sambata, 15 Octombrie 2011, ora 09:05
3792 citiri
Traian Basescu si gasca lui nebuna, eterni prin "razboiul politic nuclear" (Opinii)
Foto: dialogliberal.ro

Ultimul in randul celor care ne tot promit de ceva ani reforme, Traian Basescu trebuie acum sa ne spuna ce s-a petrecut cu Romania si de ce nimic din ce a promis nu se intrevede la orizont.

Ultima reforma rasunatoare este cea din educatie, acolo unde lucrurile nu prea se misca, in ciuda unei legi solide si promitatoare. Cativa oameni apropiati acestuia au dezamagit prin ceea ce au incercat sa faca.

Daniel Funeriu a intrat tulburator in apele si mai tulburi ale invatamantului romanesc si i-a cam speriat pe toti la inceput. Unda de soc nu se mai simte acum, caci oamenii s-au adaptat imediat noilor conditii.

Invatamantul este locul in care cei adaptabili supravietuiesc asemenea viermilor care traiesc chiar si dupa ce ne loveste bomba atomica sau vine sfarsitul lumii. Solutia nu sta neaparat in incercarea de a repara ceva, ci in amputarea a ceea ce este stricat.

Traian Basescu spunea acum cateva luni ca acest ministru este unul dintre preferatii lui si ii sustinea toate planurile de reforma ale sistemului educational romanesc. Poate ca tot un preferat al acestuia este(sau era) si un fost consilier, pe care il cunoastem sub numele de Sebastian Lazaroiu. In cazul lui, entuziasmul presedintelui pare ca s-a cam stins.

Se va dezice, probabil, si de Funeriu, asa cum pare ca s-a cam separat de Sebastaian Lazaroiu, pe care il putem numi si "ministrul Alba ca Zapada". Un ministru de cateva saptamani, care a plecat de la Munca asa cum a venit, cu mainile in buzunare, facand doar galagie, dar in zadar. Se pare ca a facut prea multa, de vreme ce l-au expediat repede acasa.

Anca Boagiu este omul perfect care sa stea pe langa Basescu. Flexibila si buna la toate, s-a adaptat repede obiceiului locului pe la Transporturi, adica sa bata pasul pe loc, atata cat sa se creada ca se munceste pe acolo.

Ca sa parafrazam o vorba celebra de pe la '89, "Anca, fa-te ca lucrezi!", i-ar spune "tatucul" protector numit Traian acesteia. Inaugureaza jumatati de autostrada cu aceeasi mandrie cu care ar inaugura sute de kilometri, brat la brat cu Emil Boc.

Fiecare regim politic vine dupa el cu o grupare simpatizata de presedinte si de premier. Nu este neaparat o greseala ca doar anumiti oameni din cercurile politice ajung la putere, insa o problema este ca acestia raman pe posturi fara a fi eficienti cu adevarat si fara a sti sa se dea la o parte atunci cand trebuie.

Asa cum ar fi trebuit sa faca de atatea ori doamna ministru Udrea si eternul Emil Boc, acesti supravietuitori ai "erei nucleare" din politica romaneasca.

Citește și:
Guvernul a făcut pe placul primarilor și președinților de CJ. Sporuri mărite cu 50%. Condițiile puse de executiv
Guvernul a făcut pe placul primarilor și președinților de CJ. Sporuri mărite cu 50%. Condițiile puse de executiv
Primarii şi preşedinţii de consilii judeţene care gestionează proiecte din fonduri externe nerambursabile vor primi un spor majorat la 50% de la 25%, a anunţat marţi ministrul Investiţiilor...
Victoria meschină a lui Gabriela Oprea: A obținut o amânare în dosarul privind moartea polițistului Gigină
Victoria meschină a lui Gabriela Oprea: A obținut o amânare în dosarul privind moartea polițistului Gigină
Tribunalul Bucureşti a amânat marţi, 31 ianuarie, pentru 17 februarie, pronunţarea sentinţei în dosarul în care fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă,...