Vanghelie: Traian Basescu si Emil Boc duc tara spre "dictaturi accelerate"

Marti, 15 Septembrie 2009, ora 15:29
1472 citiri
Vanghelie: Traian Basescu si Emil Boc duc tara spre "dictaturi accelerate"

Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat marti, inainte de asumarea raspunderii de catre Guvern in Parlament, ca ne indreptam cu pasi repezi catre o dictatura a lui Traian Basescu si a lui Emil Boc si ca solutia nu mai este in mana politicienilor ci a romanilor, care ar trebui sa "ii dea o palma" actualului sef al statului.

"Eu unul sunt de acord cu tot ceea ce se intampla si mi se pare firesc sa ii dam tot sprijinul lui Traian Basescu si Emil Boc pentru a creea formula de dictatura in Romania", a declarat Vanghelie ironic si continuand vadit nemultumit de deciziile adoptate marti in Biroul Permanent al PSD: "Cand intr-o tara se prefigureaza a fi o dictatura, lucrurile nu mai sunt in regula(...)Suntem intr-o capcana a acestei democratii salbatice a la Traian Basescu si Emil Boc".

Liderul PSD Bucuresti a recunoscut ca social-democratii sunt prinsi la mijloc, explicand ca daca nu sustin aceste legi se interpreteaza ca PSD nu ar fi de acord cu modernizarea Romaniei iar daca parlamentarii ies din sala in timpul asumarii raspunderii ajungandu-se la diverse probleme privind respectarea acordului cu FMI, se va spune "ca noi am dus tara intr-o anumita criza si mai mare".

"Solutia nu mai cred ca mai poate fi la clasa politica: romanii sa deschida ochii bine si sa vada ceea ce pregatesc acesti democrati", a mai spus Vanghelie referindu-se la PD-L care duce tara "spre dictaturi accelerate".

Totodata el a avertizat ca democrat-liberalii au pregatit si "pasul 2 si pasul 3" in strategia lor impotriva PSD, in cazul in care social-democratii ar fi luat marti "o decizie ferma".

"Partidul trebuie sa fie echilibrat si Romania e mai importanta decat daca suntem noi orgoliosi si ii dam o palma lui Traian Basescu. Eu singur nu pot, dar cred ca romanii vor fi atenti si cred ca au posibilitatea", a mai cerut Vanghelie alegatorilor reamintindu-le cum i-au dat lui Traian Basescu, in sondaje, "un sut si l-au dus de-a berbeleacul".

"Daca nu, cu totii ne asumam ceea ce ni se intampla", a avertizat Vanghelie precizand ca mai urmeaza "faza 3" : "in Parlament sa dam Oda Romaniei si sa il aplaudam pe Traian Basescu la ora 19 sau cand apare".

Citeste si:
Marcel Ciolacu, despre candidatura lui Piedone junior la Primăria Sectorului 5: ”Partidul decide, nu unul sau altul”
Marcel Ciolacu, despre candidatura lui Piedone junior la Primăria Sectorului 5: ”Partidul decide, nu unul sau altul”
Președintele PSD Marcel Ciolacu le-a transmis colegilor de partid că ”nu unul sau altul” decide dacă Vlad Popescu, fiul lui Cristian Popescu Piedone, va fi candidatul PSD pentru Primăria...
Prima reacție a sindicaliștilor Metrorex după apariția stenogramelor: ”USLM are încredere în justiţie”
Prima reacție a sindicaliștilor Metrorex după apariția stenogramelor: ”USLM are încredere în justiţie”
Sindicaliştii Metrorex au transmis, luni, că ”niciodată în forurile de conducere nu s-au luat hotărâri care să atingă integritatea fizică a unei persoane sau care să încalce legea”....