Videanu: Boc a invitat PNL la discutii pe tema formarii unei majoritati

Miercuri, 09 Decembrie 2009, ora 13:55
4210 citiri
Videanu: Boc a invitat PNL la discutii pe tema formarii unei majoritati

Vicepresedintele democrat-liberal Adriean Videanu a anuntat ca presedintele PD-L, Emil Boc, le-a trimis liderilor PNL o scrisoare in care ii invita sa inceapa discutiile pentru formarea unei majoritati.

"In momentul de fata, PD-L ramane consecvent formarii unui guvern de dreapta cu principii de dreapta pentru ca acesta poate rezolva problemele romanilor", a explicat Videanu, intr-o conferinta de presa.

Din aceeasi coalitie ar urma sa faca parte si UDMR, Videanu afirmand ca "UDMR este un partener foarte apropiat in ceea ce priveste constituirea unei majoritati parlamentare".

Liderul PD-L a respins acuzatiile social-democratiilor privind fraudarea alegerilor si a declarat ca incercarea social-democratilor de a arata ca acestea au fost fraudate si de a cere repetarea scrutinului este jignitoare si umilitoare.

"Unii dintre liderii PSD nu au onoarea si demnitatea sa recunoasca rezultatul alegerilor.Acest lucru face din PSD un partid disperat. (...)Este strict un demers disperat, politicisnist al PSD-ului", a declarat vicepresedintele PD-L.

Videanu a explicat ca PD-L a aflat foarte repede numarul exact al voturilor deoarece fiecare reprezentant al partidului in sectiile de votare din tara a trimis organizatiilor judetene rezultatele din procesele verbale. Liderul PD-L precizeaza ca aceste procese verbale erau semnate de reprezentantii tuturor partidelor care s-au aliat impotriva lui Traian Basescu.

"Fiecare organizatie are un calculator si dispune de un fisier in Excel in care se introduc numai doua date, care se comunica telefonic de la fiecare sectie de vot. De la fiecare sectie de vot, pe baza procesului verbal pe care reprezentantul fiecarui partid avea posibilitatea sa il receptionze, s-au transmis cele doua rezultate. Restul era o operatiune in Excel pe care fiecare copil de scoala generala putea sa o decripteze", a adaugat Videanu.

Vicepresedintele PD-L a explicat si numarul mare de persoane care sunt inregistrate in Bucuresti la aceleasi adrese din sectorul 3, acesta fiind unul din argumentele folosite de PSD pentru a cere repetarea alegerilor. Videanu sustine ca stie de aceasta situatie inca de pe vremea cand era primar general al Capitalei.

"In perioada 2002-2004, fostul primar Plesca a eliberat documente de identitate; erau adrese la care erau 400 de persoane inregistrate, fiind acum si procese legate de acest abuz al primarului Plesca. Eu ca primar general am avut multe probleme pentru rezolvarea situatiei locative din Centrul Vechi", a mai spus el.

Liderul democrat-liberal a mai spus ca este imposibil ca alegerile prezidentiale sa fie anulate pe baza dovezilor prezentate de PSD.

Citeste si:
Noua generație de politicieni români de top
Noua generație de politicieni români de top
La nivelul individual, noua generație de politicieni români de top (premieri și candidați la președinție, ori doar șefi de partide politice semnificative) se caracterizează prin...
Maia Sandu, despre motivele pentru care judecătorii și procurorii pleacă din sistem: „Își fac grijă să nu fie întrebați de unde și-au adunat averile”
Maia Sandu, despre motivele pentru care judecătorii și procurorii pleacă din sistem: „Își fac grijă să nu fie întrebați de unde și-au adunat averile”
Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a declarat într-o intervenție la televiziunea de stat de la Chișinău că că o mare parte din judecătorii care au plecat din sistem, au făcut acest...