Basescu are un mesaj pentru economistii PNL: Este ora generatiei voastre. Restabiliti echilibrele macroeconomice

Duminica, 17 Noiembrie 2019, ora 22:50
7497 citiri
Basescu are un mesaj pentru economistii PNL: Este ora generatiei voastre. Restabiliti echilibrele macroeconomice

Fostul presedinte Traian Basescu, actualmente europarlamentar PMP, sustine ca economistii liberali Florin Citu si Lucian Isar se ocupa mai mult de propaganda "teoriei gaurii" si de contabilitatea dubla in loc sa treaca la masuri urgente de restabilire a echilibrelor macroeconomice si de reducere a vitezei de crestere a datoriei publice.

El le-a transmis celor doi ca "teoria gaurii" nu ii scuteste de responsabilitatea de a demonstra ca, "dincolo de a da din gura, stiti si carte".

"O teorie confirmata de marii economisti Florin Citu si Lucian Isar. Economisti din generatia tanara, Florin Citu si Lucian Isar se ocupa mai mult de propaganda teoriei gaurii si a gogosii contabilitatii duble in loc sa-si suflece manecile si sa treaca la masuri urgente de restabilire a echilibrelor macroeconomice si de reducere a vitezei de crestere a datoriei publice", a transmis Traian Basescu, duminica, printr-o postare pe Facebook.

El recunoaste ca i-a simpatizat pe Citu si Isar, crezand ca acestia pot face si politici economice sanatoase.

"Recunosc faptul ca, mult timp, i-am simpatizat pe amandoi crezand ca pot face si politici economice sanatoase si vizionare, nu doar teoria gaurii sau penibila sustinere despre un stat numit Romania care ar tine contabilitate dubla precum traficantii de droguri.

Ca PSD-ul a administrat catastrofal resursele bugetare ale tarii, dar si imprumuturile contractate, nu am niciun dubiu. Dar sa insinuezi, pentru cetateni si jurnalisti, ca din contabilitatea tarii ar lipsi miliarde multe care nu se stie unde s-au dus este deja prea mult, oricat de amator in finante si nepriceput ar fi fost Teodorovici", a mai transmis europarlamentarul PMP.

El sustine ca atunci cand vorbesc de "gauri", Citu si Isar se refera la venituri nerealizate, iar acest lucru nu inseamna furt, ci incompetenta.

"In realitate, cand simpaticii tineri economisti Citu si Isar vorbesc despre 'gauri', nu poate fi vorba decat despre venituri nerealizate, iar asta nu inseamna furt, ci doar incompetenta ori in planificarea veniturilor, ori in colectarea veniturilor, ori in executarea cheltuielilor, ori in toate la un loc si asta nu trebuie sa mire pe nimeni cand gestionarul bugetului tarii se numea Teodorovici zis si discotecarul.

Atentie, teoria gaurii nu va scuteste de responsabilitatea de a demonstra ca, dincolo de a da din gura, stiti si carte. Este ora generatiei voastre. Restabiliti echilibrele macroeconomice... daca stiti cum. Succes!", a mai transmis Basescu.

El a precizat si ca teoria gaurii este o neghiobie din punct de vedere economic.

"Teoria gaurii este o neghiobie si din perspectiva economica. Este ceea ce se numeste self-fulfilling prophecy - o predictie care se indeplineste prin simpla sa enuntare publica. Insistand pe aceasta idee, guvernantii nu fac altceva decat sa spuna ca statul este slab si fragil, invitand deopotriva speculatorii (si domnul economist Florin Citu stie foarte bine ce presupune asta) si creand neincredere in economie care duce la blocarea investitiilor straine sau romanesti", a mai afirmat Basescu.

In post-scriptumul mesajului sau, Basescu ii transmite lui Isar ca il confunda cu Tariceanu.

"Lucian Isar este atat de nauc incat ma confunda cu Tariceanu in capul caruia duduia economia la sfarsitul anului 2008, cand de fapt economia se prabusea cu peste 8 procente de PIB. Sau nu-mi aduc eu bine aminte ca Lucian Isar era din acelasi partid cu domnul Tariceanu si-l mai si sfatuia in numele bancherilor... Vai... domnule economist Lucian Isar...", se arata in finalul mesajului postat de Traian Basescu pe Facebook.

Reactia vine dupa ce Ministrul de Finante, Florin Citu, a prezentat, in cadrul primei sale conferinte de presa de cand a preluat portofoliul, miercuri, informatii legate de situatia bugetului Romaniei si modul in care au fost administrate finantele tarii de guvernarea PSD.

Citu a sustinut ca social-democratii au guvernat ca Al Capone, ca au lasat "parjol" in urma lor si ca partenerii externi n-au stiut nicio clipa despre situatia financiara reala delicata in care se gaseste tara noastra.

Citu dezvaluie ca PSD a condus tara ca Al Capone, dupa doua bugete: Luam in calcul formularea unei plangeri penale

Citeste si:
Ordonanța privind plafonarea și compensarea facturilor la energie se amână. Neînțelegerile din coaliție
Ordonanța privind plafonarea și compensarea facturilor la energie se amână. Neînțelegerile din coaliție
Noua ordonanță pentru plafonarea și compensarea facturilor la energie și gaze nu va fi adoptată în ședința de guvern de marți, 25 ianuarie, a anunțat liderul PSD, Marcel Ciolacu. ”O...
Recorder: Cum se dictează angajarea unor membri PSD la Primăria "independentă" Târgu Mureș: "Nu e opțional!" VIDEO
Recorder: Cum se dictează angajarea unor membri PSD la Primăria "independentă" Târgu Mureș: "Nu e opțional!" VIDEO
Jurnaliștii platformei media Recorder au realizat o investigație la Primăria Târgu Mureș, scoțând la iveală intervenții grosolane făcute de oameni din aparatul administrativ pentru...