Firea: Basescu raspunde cu petarda banilor fostei Securitati; eu nu am pozat in victima

Miercuri, 18 Martie 2015, ora 20:49
7581 citiri
Firea: Basescu raspunde cu petarda banilor fostei Securitati; eu nu am pozat in victima

Senatorul PSD Gabriela Firea a raspuns acuzatiilor lui Traian Basescu care a postat pe Facebook presupuse contracte de imprumut Crescent-Media Casa Press, spunand ca, in calitate de suspect intr-un dosar de amenintare si santaj, fostul presedinte raspunde cu "petarda banilor fostei Securitati".

"In calitate de suspect intr-un dosar de amenintare si santaj, instrumentat de Parchetul General, fostul presedinte raspunde, ca si in alte ocazii, cu petarda banilor fostei Securitati. Imprumuturi intre societatile comerciale apartinand aceluiasi trust s-au facut si se vor mai face, potrivit legilor in vigoare, atat in domeniul presei, cat si in alte ramuri economice. Totul este ca acestea sa respecte legile nationale si europene de contabilitate si audit", a afirmat Firea, intr-un comunicat.

Contractul de imprumut dintre Crescent si Gabriela Firea, facut public de Basescu (Galerie foto)

Ea a precizat ca trustul Intact a fost verificat de nenumarate ori in timpul mandatelor lui Basescu, iar posibile actiuni comerciale ilegale ar fi fost descoperite de mult, adaugand ca fostul presedinte va raspunde pentru aceste calomnii intr-un proces pe care il va intenta Dan Voiculescu.

Basescu, despre Firea: Incerc sa o tratez ca pe o mamicuta in luna a opta. Daca vrea ii botez copilul

"Trustul Intact, la care am lucrat, a fost verificat de nenumarate ori, din punct de vedere financiar-contabil, in timpul mandatelor lui Traian Basescu la Cotroceni. Posibile actiuni comerciale ilegale ar fi fost descoperite si sanctionate cu mult timp in urma. Este pacat ca fostul presedinte incearca acum sa confiste institutiile de control ale statului si trage concluzii fantasmagorice, cum ca as fi girat actiuni comerciale ilegale. Dar, asa cum am inteles, va raspunde si pentru aceste calomnii, intr-un proces pe care a anuntat ca i-l intenteaza fondatorul trustului Intact, domnul Dan Voiculescu", a precizat Firea.

Basescu: Firea sa aiba grija, sa spuna cati bani a transferat in trustul lui Voiculescu

Senatorul PSD a mai aratat, referitor la afirmatia ca ea s-ar fi prevalat de faptul ca urmeaza sa nasca, ca il asigura pe Basescu ca nu a pozat niciodata in victima si nu se va eschiva de a participa la orice fel de audieri, daca va fi solicitata.

Basescu, audiat la Parchetul General: Huiduieli la intrare, urale la iesire

"Cat priveste afirmatia domnului Traian Basescu referitoare la faptul ca m-as fi prevalat, in aceste zile, de faptul ca urmeaza sa nasc, in scurt timp, il asigur ca nu am pozat niciodata in victima, am informat doar romanii ca voi participa la orice fel de audieri, in cazul in care voi fi solicitata, privind activitatea mea de manager in trustul Intact si ca nu ma voi eschiva, nici macar in situatia medicala in care ma aflu", a adaugat Firea.

Traian Basescu a postat, pe Facebook, contractul prin care Crescent a imprumutat, in 2007, Media Casa Press, condusa de Gabriela Firea, cu 100.000 euro, suma care sa fie restituita in interval de un an, si doua acte aditionale ulterioare privind rambursarea a 400.000 euro si 1,83 milioane dolari.

Parchetul General il contrazice pe avocatul lui Firea: Basescu este urmarit penal pentru santaj

Traian Basescu a venit, miercuri, la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, fiind citat in calitate de suspect, pentru a da declaratii in dosarul care senatorul PSD Gabriela Firea il acuza de santaj. Dupa aproximativ 20 de minute, Traian Basescu a plecat de la PICCJ, acesta nedorind sa spuna ce a discutat cu procurorii si daca a fost pus sub urmarire penala.

Ulterior, Ministerul Public a transmis ca acestuia i-a fost adus la cunostinta faptul ca este urmarit penal pentru santaj.

Basescu declara, luni, ca Gabriela Firea imprumuta anual bani de la firma Crescent, pe care nu ii restituia, ci ii transfera intr-o companie din grupul lui Dan Voiculescu: "Tot imprumuta asa an de an si nu platea inapoi 400.000 de euro si vreun milion opt sute de mii de dolari de la Crescent si ii transfera intr-o companie care era in grupul domnului Voiculescu. Daca Firica isi aduce aminte de chestia asta ar fi bine sa se spovedeasca public".

Scandalul Basescu - Firea a inceput dupa ce fostul presedinte, referindu-se la senatorul PSD, a spus ca si acum poate spune ca aceasta este "o buna jurnalista, dar este catastrofala ca jurist". "Mai bine ar sta in banca ei si s-ar ocupa ce se intampla pe mosia sotului ei, unde e primar. Ca s-ar putea sa nu il mai gaseasca intr-o zi acasa, daca nu e atenta. Inteleg ca in parohia lui se intampla destule lucruri rele", a spus Basescu.

Fostul sef al statului a mai spus ca senatorul PSD Gabriela Firea este "o santajista de profesie".

Ulterior, 176 de parlamentari, in frunte cu Victor Ponta, Valeriu Zgonea, Liviu Dragnea si Ilie Sarbu, au semnat un denunt de santaj impotriva lui Traian Basescu, depus in 17 aprilie 2014, la Parchetul instantei supreme.

Premierul Victor Ponta a spus atunci ca a semnat documentul si a precizat ca gestul este determinat de amenintarile pe care seful statului le-a adus unui senator al Romaniei.

Citeste si:
Nicușor Dan explică de ce nu i-a răspuns la telefon prefectului Bucureștiului în seara precedentă grevei STB: ”Se făcuse târziu”
Nicușor Dan explică de ce nu i-a răspuns la telefon prefectului Bucureștiului în seara precedentă grevei STB: ”Se făcuse târziu”
Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, a explicat de ce nu i-a răspuns la telefon prefectului Alexandra Văcaru în seara precedentă grevei STB. Nicușor Dan susține că i-a văzut apelul,...
Irina Tănase, fosta iubită a lui Liviu Dragnea, a ajuns în fața procurorilor DNA
Irina Tănase, fosta iubită a lui Liviu Dragnea, a ajuns în fața procurorilor DNA
Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, Irina Tănase, a fost chemată la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), vineri dimineață, 21 ianuarie. ”Discuțiile” cu procurorii DNA au...