Traian Basescu, la Parchetul General - Bolcas: Nu s-a inceput urmarirea penala (Video)

Miercuri, 18 Martie 2015, ora 12:10
4711 citiri
Traian Basescu, la Parchetul General - Bolcas: Nu s-a inceput urmarirea penala (Video)
Foto: B1TV

Avocatul senatorului PSD Gabriela Firea, Lucian Bolcas, sustine ca in cazul fostului presedinte Traian Basescu nu s-a inceput urmarirea penala, dupa ce luni presa difuzase informatia ca aceasta actiune ar fi demarat.

"Urmarirea penala nu s-a inceput, este cercetat in calitate de suspect, pentru infractiuni de santaj si amenintare. Risca ce spune Codul Penal - maximul de pedeapsa o apreciaza judecatorii", a declarat Lucian Bolcas, la iesirea din Parchetul General, dupa ce fostul sef al statului a fost chemat la audieri.

Bolcas a spus ca un proces penal este "un lucru trist pentru toata lumea".

"Colegii mei avocati, care il asista pe suspectul Traian Basescu, au solicitat un termen pentru a studia elementele dosarului. Nu s-a stabilit un termen, in functie de consultarea dosarului se va stabili un termen", a mai precizat avocatul.

Acesta a fost intrebat cum s-a comportat Traian Basescu la audieri.

"S-a comportat ca orice suspect care este chemat la Parchet. Declaratiile se vor face numai dupa ce se va consulta dosarul. Nu s-au formulat niciun fel de reprosuri, pentru ca nu era cazul", a continua Lucian Bolcas.

De asemenea, aparatorul lui Firea a fost intrebat ce ar face in situatia ipotetica in care ar fi avocatul lui Traian Basescu.

"Sa fiu avocatul lui Basescu este o absoluta imposibilitate, sunt la varsta si experienta la care imi aleg clientii, nu isi permite oricie sa il apar", a mai afirmat Lucian Bolcas.

Parchetul General il contrazice pe avocatul lui Firea: Basescu este urmarit penal pentru santaj

Update - Ulterior, Parchetul General a transmis ca se continua urmarirea penala a fostului presedinte Traian Basescu, in dosarul in care acesta este acuzat de santaj de catre Gabriela Firea.

Basescu, audiat la Parchetul General: Huiduieli la intrare, urale la iesire - UPDATE

Fostul presedinte Traian Basescu a ajuns, miercuri dimineata, la Parchetul General, pentru a fi audiat in dosarul in care senatorul PSD Gabriela Firea l-a acuzat de santaj.

Traian Basescu nu a facut nicio declaratie la sosire, el ajungand in jurul orei 10.50. In schimb, mai multe persoane au scandat "La puscarie!", in momentul in care fostul sef al statului s-a dat jos din masina, acesta fiind huiduit pana la intrarea in institutie.

Fostul presedinte a iesit de la audieri, dupa aproximativ o jumatate de ora, fara a da declaratii jurnalistilor. La iesire, corul sustinatorilor a fost mai puternic decat cel al contestatarilor, numeroase persoane scandandu-i numele.

Potrivit Antena 3, Traian Basescu nu a facut declaratii in fata procurorilor.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Lucian Bolcas Traian Basescu, #Bolcas Basescu urmarit penal, #Traian Basescu Parchetul General, #Basescu dosar Firea, #Basescu acuzat santaj, #Basescu santaj Firea , #Gabriela Firea