Dosarul retrocedarilor ilegale de la Nana, trimis de tribunal inapoi la Parchet

Vineri, 28 August 2015, ora 12:28
3507 citiri
Dosarul retrocedarilor ilegale de la Nana, trimis de tribunal inapoi la Parchet
Foto: Arhiva Ziare.com

Dosarul Nana in care opt functionari din Primaria comunei Nana, intre care si edilul Gheorghe Dobre, au fost trimisi in judecata pentru retrocedarea ilegala a unor terenuri a fost trimis inapoi la Parchetul instantei supreme.

Magistratii Tribunalului Calarasi au decis, joi, sa restituie dosarul Nana procurorilor de la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

"Dispune restituirea cauzei privind pe inculpatii Niculae Tudorita, Dobre Marian, Dobre Gheorghe, Decu Florian, Enciu Domnica, Negoita Daniela, Neagu Marius Gelu, Preda Simona Alina, Preda Vasilica, Stolea Georgica si Tudorache Nicolae, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica", se arata in decizia instantei.

Dosarul retrocedarilor ilegale de la Nana: 11 persoane, trimise in judecata

De asemenea, instanta a mentinut masura controlului judiciar fata de Niculae Tudorita, Dobre Marian, Dobre Gheorghe, Decu Florian, Neagu Marius Gelu si Preda Simona Alina. Decizia nu este definitiva si poate fi contestata in termen de trei zile de la comunicare.

In luna mai, procurorii Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie au trimis in judecata, sub control judiciar, sase functionari din Primaria Nana, inclusiv pe Gheorghe Dobre, primarul comunei - pentru constituirea unui grup infractional organizat, abuz in serviciu, conflict de interese si spalare a banilor. Alte persoane au fost trimise in judecata in stare de libertate.

Traian Basescu, despre dosarul Nana: O actiune politica initiata de premier. Parchetul a dezinformat

Acuzatiile procurorilor

Potrivit rechizitoriului trimis Tribunalului Calarasi, instanta care urma sa judece dosarul Nana, in perioada 2005 - 2010, Tudorita Niculae, Florian Decu, Marius Gelu Neagu, Marian Dobre si fostul primar al comunei Nana, Dumitru Budesteanu, decedat, au initiat, constituit si sprijinit un grup infractional organizat, care a avut ca scop retrocedarea de terenuri agricole prin eludarea dispozitiilor Legii fondului funciar si a celorlalte reglementari in domeniu.

In timp, la grupul infractional au aderat Simona Alina Preda, Gheorghe Dobre, Vasilica Preda, Domnica Enciu si Daniela Negoita, care au contribuit la realizarea retrocedarea ilegala de terenuri agricole.

Basescu se intreaba cat de corecta e ancheta de la Nana: Parchetul General il reclama la CSM

Retrocedarile ilegale s-au facut ca urmare a faptelor de abuz in serviciu si complicitate la abuz in serviciu ale inculpatilor, unii fiind membri ai Comisiei de fond funciar Nana, care astfel au produs pagube domeniului privat al statului de peste trei milioane de lei.

Procurorii au pus sechestru asigurator pe terenurile dobandite ilegal, pentru recuperarea pagubei si restabilirea situatiei anterioare deciziilor de retrocedare luate abuziv. De asemenea, anchetatorii au dispus masura sechestrului pe bunuri mobile si imobile ale suspectilor.

Lui Basescu ii pare rau de satenii din Nana: Suporta consecintele unei actiuni impotriva mea (Video)

Sechestrul asigurator a fost pus pe un teren de 735 de hectare, in cazul caruia procurorii au suspiciuni ca a fost retrocedat in mod ilegal. Din cele peste 700 de hectare face parte si terenul Ioanei Basescu, fiica cea mare a fostului presedinte Traian Basescu. Ioana Basescu a contestat in instanta sechestrul pus de procurori, insa Tribunalul Calarasi a dat castig de cauza PICCJ.

Eveniment Quarterly Report

Primar filmat când jignește o persoană seropozitivă: "Mie mi-e frică să stau lângă un om de genul ăsta! Nu vă apropiați!" VIDEO
Primar filmat când jignește o persoană seropozitivă: "Mie mi-e frică să stau lângă un om de genul ăsta! Nu vă apropiați!" VIDEO
Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) va analiza comportamentul primarului din judeţul Bacău filmat când îi spunea unei persoane seropozitive: ”Aveţi o boală...
Cum va rezolva România problema exportului de cereale din Ucraina. Întâlnire între șefii de Guvern la Kiev
Cum va rezolva România problema exportului de cereale din Ucraina. Întâlnire între șefii de Guvern la Kiev
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat, vineri la Buzău, că partea ucraineană s-a ţinut de cuvânt cu privire la exportul cerealelor din Ucraina. Ciolacu a anunţat o deplasare la Kiev, unde...
#dosar Nana retrimis Parchet, #dosar Nana Parchet General , #Ioana Basescu
Comentarii