Iliescu: Basescu este un om obsedat pur si simplu! (VIDEO)

Marti, 06 Mai 2008, ora 13:15
2871 citiri
Iliescu: Basescu este un om obsedat pur si simplu! (VIDEO)

Presedintele de onoare al PSD, senatorul Ion Iliescu, a respins marti acuzatiile presedintelui Traian Basescu, care a declarat pe postul public de radio ca acesta ar fi negociat cu Tariceanu suspendarea sa din functia de presedinte, si l-a catalogat pe Basescu drept "un om obsedat pur si simplu".

"Ma surprinde aceasta preocupare obsesiva venita din partea sefului statului in ceea ce ma priveste. Eu de vreun an de zile n-am mai comentat nimic pe aceasta tema si nu eu am fost initiatorul actiunii cu suspendarea, dar se vede ca este un om obsedat pur si simplu! Este ingrijorator acest fenomen in ceea ce-l priveste, aceasta obsesie", a declarat Iliescu la Radio Info Pro.

La insistentele jurnalistilor prezenti la Senat, Ion Iliescu a revenit cu alte comentarii referitoare la acuzatiile aduse marti de Traian Basescu.

Vizibil enervat de declaratiile acestuia, fostul presedinte al Romaniei a spus ca Basescu are o "obsesesie de-a dreptul maladiva" fata de acest subiect, si l-a asemuit pe actualul presedinte cu fostul dictator Nicolae Ceausescu, care avea o preocupare obsesiva fata de loviturile de stat. "Si stim cum a terminat", a punctat scurt Ion Iliescu.

El a adaugat ca este "de-a dreptul jignitor la adresa Revolutiei romane" sa se vorbeasca despre el ca despre un "mester in lovituri de stat". "Ce lovituri de stat am dat eu?", s-a intrebat extrem de iritat presedintele de onoare al PSD. "Numai oamenii care nu au nimic in minte, care nu au o pregatire politica elementara pot sa faca asemenea confuzii", a explicat Iliescu.

"Nu inteleg ce l-a apucat in plina campanie electorala sa iasa cu asemena atacuri?", s-a mai intrebat fostul presedinte, care a adaugat ca probabil este o "autoinvitare" a lui Traian Basescu de a intra in arena luptei electorale.

Traian Basescu a declarat, marti, la RRA, ca presedintele de onoare al PSD Ion Iliescu este un "specialist in lovituri de stat", sustinand ca acesta a negociat cu premierul Calin Popescu Tariceanu atat suspendarea sa din functie cat si eliminarea PD de la guvernare.

"Domnul Tariceanu a negociat cu PSD-ul, in mod deosebit cu Iliescu, doua lucruri - PNL sa voteze suspendarea presedintelui si sa elimine PD de la guvernare si, in schimb, i-a garantat sustinerea pana la sfarsitul mandatului. A fost unul din obiectivele domnului Iliescu, de altfel specialist in lovituri de stat, ce s-a intamplat in Parlament in 19 aprilie anul trecut a fost o lovitura de stat cu aspect democratic", a spus Basescu.

Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet în dosarul Mineriadei. Ion Iliescu va fi audiat la domiciliu SURSE
Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet în dosarul Mineriadei. Ion Iliescu va fi audiat la domiciliu SURSE
Petre Roman, fost premier, Gelu Voican Voiculescu şi Virgil Măgureanu, fostul director SRI, au fost citaţi, joi dimineaţa, 25 aprilie, la sediul Parchetului General, unde li se va aduce la...
Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Traian Basescu, #Ion Iliescu, #obsedat, #lovituri de stat, #specialist , #Ion Iliescu