Iliescu: Basescu nu e un analfabet, dar o face pe naivul

Marti, 27 Octombrie 2009, ora 21:03
3303 citiri
Iliescu: Basescu nu e un analfabet, dar o face pe naivul
Foto: Gardianul

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, il ataca pe Traian Basescu, spunand ca este pura demagogie ca seful statului sa acuze Parlamentul de tergiversarea audierilor ministrilor propusi de Lucian Croitoru, avand in vedere ca l-a desemnat pe acesta stiind ca exact care va fi rezultatul.

"Presedintele Basescu reproseaza Parlamentului ca nu se grabeste cu audierea ministrilor si cu discutarea propunerilor de Guvern si Program Guvernamental ale candidatului desemnat la functia de prim-ministru, domnul L.Croitoru.

Este pura demagogie din partea presedintelui sa reproseze asa ceva Parlamentului, cand el este cel care a produs, constient, aceasta tergiversare - mergand impotriva curentului majoritar din Parlament", scrie Iliescu pe blogul personal.

Iliescu continua spunand ca o alta "aberatie pronuntata de Traian Basescu" este faptul ca ar fi facut o concesie alegand sa nu desemneze premierul propus de PD-L.

"A doua aberatie pronuntata de Traian Basescu, asa-zisa 'concesie' pe care ar fi facut-o, de a nu desemna premierul din partea partidului cu cei mai multi parlamentari (adica PD-L) - este o afirmatie gratuita. Pentru ca nu este suficient ca un partid sa aiba cel mai mare grup parlamentar.

Pentru a sustine un guvern este nevoie de majoritate parlamentara ! - 30% sau 40% nu inseamna majoritate. Domnul Basescu nu este un analfabet. El intelege foarte bine aceste lucruri, dar o face pe 'naivul'!", mai spune liderul social-democrat.

Iliescu spune ca Basescu stie ca ceea ce spune este in neconcordanta cu realitatea, insa nu este doar demagog, si practica si "bascalia".

"Chiar a uitat Traian Basescu aceste momente in care a fost implicat direct ? Bineinteles ca NU, dar dansul practica nu doar demagogia ci si bascalia! Presedintele BASCALIE - acesta este unul din numele sale!", mai scrie Iliescu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ion Iliescu Traian Basescu, #analfabet naiv Traian Basescu, #Parlament Guvern Croitoru vot , #Ion Iliescu