Iliescu: Basescu tine cu tot dinadinsul sa submineze Coalitia

Miercuri, 20 Mai 2009, ora 13:24
2158 citiri
Iliescu: Basescu tine cu tot dinadinsul sa submineze Coalitia

Ion Iliescu l-a acuzat miercuri pe presedintele Traian Basescu ca incearca subminarea actualei coalitii de guvernamant si a amenintat PD-L ca, daca nu se delimiteaza de pozitiile agresive ale sefului statului, social-democratii vor riposta pe masura.

"Din '90 si pana incoace, pe unde a fost, a demolat toate constructiile politice din care a facut parte. Si vad ca tine cu tot dinadinsul sa submineze si aceasta coalitie care s-a format dupa ultimele alegeri", a declarat Iliescu despre actualul presedinte, intr-un interviu la Realitatea FM.

Presedintele de onoare al PSD a recunoscut ca nu a fost "un entuziast" sustinator al formarii actualei coalitii de guvernamant, dar admite ca a fost un compromis politic necesar.

"In politica faci compromisuri, alminteri nu se poate. Insa, cum v-am spus, e trasatura de caracter a domnului Basescu. El a demolat Alianta D.A. cu care a venit la putere, acum vad ca ataca acest parteneriat. Demonstreaza inca o data domnul Basescu ca este omul nepotrivit pentru functia de sef al statului, care trebuie sa fie omul care sa coaguleze fortele politice, care sa asigure dialogul politic cu institutiile statului, care sa fie omul de constructie, nu de demolare. N-are aceasta virtute domnul Basescu", a mai spus Iliescu care se asteapta ca romanii sa traga concluziile pana la alegerile din toamna.

"Eu sper ca electoratul roman sa traga invataminte din aceasta experienta trista, amara, pe care o reprezinta prezenta domnului Basescu in fruntea statului. Declaratia de ieri este pentru un sef al statului neonoranta", a mai spus acesta referindu-se la declaratia sefului statului in fata comunitatii romanesti de la Paris, potrivit careia a fost el insusi dezamagit de parteneriatul PD-L-PSD.

In privinta ramanerii la guvernare a social-democratilor pana la sfarsitul mandatului actual, Iliescu a spus ca "depinde de aliati. Depinde in ce masura PD-L se va alinia la pozitiile acestea agresive ale domnului Basescu, care nu pot fi acceptate de PSD", iar in ultima instanta PSD ar trebui sa riposteze cu vehementa.

Iliescu a caracterizat amenintarile lui Vasile Blaga si ale lui Radu Berceanu cu scoaterea de la guvernare a PSD ca fiind in concordanta cu cele ale presedintelui, dar a spus ca spera ca "uzul ratiunii sa invinga" si ca "daca se porneste de la interesul tarii pentru a asigura o anumita stabilitate a guvernarii in momente delicate, atunci se trece peste asemenea chestii".

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Iliescu Basescu coalitie, #Iliescu coalitie guvernamant, #Iliescu Basescu presedinte , #Ion Iliescu