Iliescu: Discursul lui Basescu mi-a adus aminte de ultimele zile ale lui Ceausescu

Miercuri, 16 Septembrie 2009, ora 22:22
4307 citiri
Iliescu: Discursul lui Basescu mi-a adus aminte de ultimele zile ale lui Ceausescu
Foto: Arhiva

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, l-a comparat pe seful statului cu Nicolae Ceausescu, in urma discutiei pe care Traian Basescu l-a sustinut in Parlament.

"Eu l-am vazut pe Ceausescu, in ultimele zile ale sale. El si-a pierdut si ce avea, o maniera mai simpla de comunicare cu oamenii. Omul este degradat din punct de vedere intelectual", a spus Iliescu, la Realitatea FM.

Fostul sef de stat a adaugat ca spera ca electoratul sa fie destul de "lucid", incat sa nu-l mai voteze inca o data pe Traian Basescu la presedintia Romaniei.

"Daca discursul de ieri nu a convins pe nimeni, este regretabil. Nu a facut fata deloc, nu a inteles misiunea, rolul presedintelui in sistemul nostru constitutional. Trebuie sa scapam de aceasta pacoste, care a impiedicat functionarea statului in ultimii cinci ani de zile", a adaugat Iliescu.

Referitor la coalitia cu PD-L, liderul PSD a spus ca depinde foarte mult de cum se va prezenta Partidul Democrat Liberal la alegeri, in absenta lui Traian Basescu.

"Dupa alegeri se vor crea conditii noi. Depinde de cum se va prezenta PD-L-ul ca partid, in absenta lui Basescu, daca scapa de aceasta influenta negativa", a incheiat Iliescu.

#Ion Iliescu, #discurs Traian Basescu , #Ion Iliescu