Iliescu: Lucrurile sunt incheiate

Joi, 01 Octombrie 2009, ora 11:30
2380 citiri
Iliescu: Lucrurile sunt incheiate
Foto: Antena 3

Parteneriatul pentru guvernare incheiat intre PSD si PD-L in decembrie 2008 ia sfarsit, joi, odata cu demisiile ministrilor social-demcrati, a declarat, joi, presedintele de onoare Ion Iliescu, precizand ca "orice resuscitare a coalitiei este in van".

"Lucrurile sunt incheiate. Presedintele Basescu astazi a dezvaluit ceea ce stia toata lumea de la inceput. Numai ca el a vrut sa faca un fel de joc din asta de mascare a intentiei initiale. Nu i-a apartinut lui Boc aceasta initiativa.

A fost gandul lui Basescu sa dea afara PSD-ul. Acum lucrurile sunt clare: raspunderea totala este a presedintelui tarii care a programat aceasta chestiune - cu doua luni inainte de alegeri sa-si asigure un Guvern pe care sa-l manipuleze cum vrea el", a declarat Iliescu.

Totodata, Iliescu a adaugat ca Emil Boc nu a facut decat sa joaca un rol de interpret, pe care i l-a dictat Traian Basescu. Aceasi hotarare a fost anuntata si de liderul Mircea Geoana, care s-a limitat sa spuna ca "PSD va face ceea ce a stabilit. Domnul presedinte sa fie sanatos".

Acelasi anunt a fost facut si de ceilalti lideri ai PSD. Viorel Hrebenciuc a dat ca sigur ca "ministrii PSD isi dau demisia", iar Adrian Nastase ca "Traian Basescu a dat o lovitura de stat de catifea".

Dupa ce presedintele Traian Basescu a semnat decretul de revocare a vicepremierului Dan Nica, ministrul PSD a spus ca se astepta la asta, dar, in acelasi timp, ca acum e clar pentru toata lumea ce s-a intamplat mai exact, sugerand, la fel ca Iliescu, ca presedintele Basescu este in stare de orice sa castige prezidentialele.

La Senat sunt prezenti ministrii PSD, care au venit cu demisia in geanta, dupa cum au declarat chiar ei. Este vorba de Ion Bazac, Ilie Sarbu, care a adus si demisia ginerelului sau, Victor Ponta, ministrul pentru relatia cu Parlamentul, toti decisi sa mentina decizia de a demisiona.

In plus, la intalnirea conducerii participa si Viorel Hrebenciuc, Liviu Dragnea, Ion Iliescu, Adrian Nastase, Dan Nica sub conducerea presedintelui PSD Mircea Geoana, care nu a facut niciun fel de comentariu despre revocarea ministrului de Interne.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Dan Nica revocat, #Iliescu Nica revocat, #PSD demisie guvern , #Ion Iliescu