Votezi Oprescu, votezi Iliescu vs votezi Blaga, votezi Basescu

Joi, 22 Mai 2008, ora 07:20
5419 citiri
Votezi Oprescu, votezi Iliescu vs votezi Blaga, votezi Basescu

In ciuda faptului ca nu sunt candidati la Primaria Capitalei, presedintele Traian Basescu si presedintele de onoare al PSD Ion Iliescu au intrat in campanie electorala fiecare alaturi de candidatul pe care il sustine: Basescu pentru Blaga si Iliescu pentru independentul Oprescu.

Candidatul PD-L la Primaria Capitalei Vasile Blaga a recunoscut, miercuri, in cadrul unei emisuiuni difuzate de Antena 3, ca este adevarat ca daca votezi Blaga votezi Basescu la fel cum e adevarat ca daca votezi Oprescu votezi Iliescu.

"Daca votezi Oprescu, votezi Iliescu (...) Si asta e adevarat", a spus Blaga, recunoscand ca daca votezi Blaga, votezi Basescu.

Dupa ce l-a acuzat pe fostul presedinte al Romaniei Ion Iliescu ca se implica fara echivoc in campanie alaturi de candidatul independent la Primaria Capitalei Sorin Oprescu, Blaga l-a intrebat pe candidatul oficial al PSD la aceeasi functie, Cristian Diaconescu, cum se simte "in jocul de interese al PSD", unde "daca votezi Oprescu, votezi Iliescu"?

Ironic, Diaconescu a explicat ca tocmai pentru ca "in aceasta campanie electorala nu are un sef de stat" care sa-l sustina, si-a asumat riscul trimiterii unui mesaj tehnic si nu politic. Totodata, Diaconescu a povestit emotia care l-a incercat atunci cand a fost aplaudat la lansarea candidatilor PSD, ceea ce, potrivit social-democratului, reprezinta sutinerea partidului din care face parte.

In ciuda afirmatiilor lui Diaconescu, Blaga a reiterat "celebra afirmatie a lui Ion Iliescu", in care presedintele de onoare a spus ca Diaconescu este candidatul oficial al PSD, dupa care a pomenit de cel putin trei ori numele lui Sorin Oprescu.

Asa cum Basescu il sustine pe Blaga, candidatul PD-L la scaunul de primar general al Bucurestiului ii ia apararea presedintelui Romaniei.

"Cand Traian Basescu a facut portretul ideal al unui candidat la o primarie din tara, tanar, care sa fi demonstrat ceva, toata lumea s-a gandit la Aurelian Pavelescu si la Cozmin Gusa", a explicat Blaga, adaugand insa ca sunt multi democrat-liberali care la varsta de 30 de ani sunt candidati la al doilea mandat ca primari.

"Eu sunt langa presedinte din 2000. Am condus campanii electorale, si in 2000, cand domnul Basescu l-a invins pe Oprescu, si in 2004, cand l-a invins pe Geoana, si in 2004, cand l-a invins pe Nastase la presedintie, si la referendum", a explicat Blaga, explicand astfel, indirect, de ce seful statului il sustine.

Iliescu incearca sa explice, dar tot Oprescu spune

Presedintele de onoare al PSD l-a acuzat pe Vasile Blaga, printr-o interventie telefonica de la Buzau, "ca-si permite asemenea lucruri", declarandu-se mirat de suprapunerea lui Cristian Diaconescu peste el.

Desi incearca sa explice, Ion Iliescu s-a afundat in propriile explicatii si l-a mentionat din nou pe Oprescu.

"Eu am exprimat regretul la vremea respectiva ca un om cu priza lui Oprescu nu a primit mandatul din partea organizatiei de Bucuresti.

In momentul in care s-a luat decizia din partea conducerii partidului ca Cristian Diaconescu sa devina candidatul PSD, am spus-o explicit si la prezentarea candidatilor si l-am sustinut in toata aceasta perioada", a sustinut Iliescu.

Concluzia lui Vasile Blaga? "Daca votezi Oprescu, votezi Iliescu".

Diaconescu acuza mesajul politic limitat al lui Basescu

Intrebat daca il deranjeaza sustinerea lui Vasile Blaga de catre presedintele Romaniei, Diaconescu a explicat ca in loc sa se refere la problemele Capitalei si sa isi exprime opinia atat in legatura cu bilelele albe, cat si negre ale candidatilor, Traian Basescu "s-a limitat pe un mesaj politic si a spus ca asta e bun si ala e rau".

Replica buldogului Balga nu a intarziat sa apara. "Presedintele Traian Basescu intervine ori de cate ori simte ca cineva face ceva ilegal in tara. Nu-l stiu pe domnul presedinte sa tina in el atunci cand s-a intamplat ceva ilegal si sa nu intervina", a spus Blaga.

Pe de alta parte, intrebat ce competenta a avut presedintele sa spuna ca Cristian Diaconescu nu intra in turul doi, Blaga a pus afirmatia pe fondul disputelor din PSD.

Umbra lui Oprescu in campania electorala

Vasile Blaga l-a acuzat pe contracandidatul Sorin Oprescu ca, desi se declara independent, "respira prin toti porii Iliescu". "Domnul Oprescu este independent de aripa Geoana pentru ca resprira prin toti porii Iliescu. A fost trimis la bataie pentru a recastiga partidul pentru Iliescu", a criticat democrat-liberalul.

"De cine este independent (Sorin Oprescu n.r.)? De domnul Bobic, care afirma la toate posturile TV ca ii plateste campania electorala?", a continuat Blaga cu acuzele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Traian Basescu, #primarie, #candidat, #Sorin Oprescu, #Ion Iliescu, #Vasle Blaga , #Ion Iliescu