Basescu: Nu vrea nimeni sa-l aresteze pe Dragnea, ci vrea sa-i ia robinetul de bani

Miercuri, 27 Septembrie 2017, ora 09:33
5886 citiri
Basescu: Nu vrea nimeni sa-l aresteze pe Dragnea, ci vrea sa-i ia robinetul de bani

Senatorul Traian Basescu, presedinte PMP, sustine ca in dosarul "Belina" infractiunea ce ar trebui anchetata este traficul de influenta, si nu abuzul in serviciu, si ca miza nu este arestarea lui Liviu Dragnea, ci inchiderea "robinetului de bani" pe care acesta l-ar avea la dispozitie pentru "baronii locali" prin Ministerul Dezvoltarii.

"V-am spus ca am urmarit declaratia domnului presedinte Iohannis, care-l ataca virulent pe Tudorel Toader ca a spus ca trebuie sa mearga in contencios administrativ (hotararea de guvern in cazul Belina - n.r.).

Aceeasi afirmatie am facut-o eu cu o seara inainte (...). Si de ce am facut-o? Pentru ca eu citesc. Este paragraful 79 din Decizia 68 din februarie 2017 a CCR, care spune asa: din punct de vedere formal al autoritatii emitente, atat legislatia secundara (HG-urile), cat si legislatia primara (OUG-uri) reprezinta acte administrative. Dreptul comun in materia actelor administrative il constituie Legea contenciosului administrativ, deci nu avea ce cauta in penal cu Belina, ci in contencios administrativ.

Si acolo, odata anulata hotararea de guvern in contencios administrativ - pentru ca trebuie anulata, n-a respectat o lege organica-, i-as fi luat pe trafic de influenta, dar intai parcurgeam procesul corect", a declarat Traian Basescu, marti seara, la TVR, intrebat ce parere are despre evolutiile si reactiile declansate de dosarul Belina.

Fostul sef al statului a adaugat ca, invocand ca acuzatie "abuzul in serviciu", procurorii DNA care conduc urmarirea penala in acest dosar "scapa de raspunderea de a crea probe".

"Este clar ca aici a fost trafic de influenta, pentru ca a venit coroborat si cu un proiect de lege depus de Serban Nicolae in Parlament, pe care l-am respins eu la comisie, prin care pe aceste insulite din Dunare si grinduri care se formeaza facem cazinouri, jocuri de noroc, activitati economice, scutite de taxe.

Deci este clar ca a fost un trafic de influenta, nu are nimic in comun cu abuzul in serviciu, iar materia nu este de discutat de procurori in aceasta faza, ci in contencios administrativ", a afirmat Basescu.

Fiind intrebat daca, in atare conditii, dosarul Belina este unul politic, cu o singura "tinta", liderul PMP a spus: "Nu, voi toti aveti fixul asta ca tinta este Dragnea. Aici avem inchiderea robinetului pentru baronii lui Dragnea. Toti stiu ca Dragnea este puternic cat da in teritoriu bani iar Shhaideh (Sevil Shhaideh - n.red.) este omul care poate sa faca lucrul asta.

In momentul in care Dragnea nu ar mai avea acces la acest Minister al Dezvoltarii - care are 30 de miliarde credit de angajament, deci nu are nevoie de bani europeni, ii iau si vor plati guvernele urmatoare si romanii-, in momentul in care Dragnea nu ar mai avea omul lui la acest minister, ar fi foarte greu sa-si serveasca clientela", a apreciat Basescu.

Spunandu-i-se ca, totusi, din explicatiile sale, miza dosarului este tot Liviu Dragnea, liderul PMP a spus: "Da, dar eu cred ca nu vrea nimeni sa-l aresteze, ci vrea sa-i ia robinetul de bani".

Citeste mai multe despre scandalul iscat de dosarul Belina:

Citeste si:
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ministrul Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat vineri, 21 ianuarie, că nu există în PNRR prevederea conform căreia românii vor primi eșalonat banii din Pilonul II de pensii....
Vlad Voiculescu a devenit tată. Prima fotografie a fetiței născute de Laura Ștefănuț: ”Bun venit, Clara Maria! Să fii bine și să faci bine în jurul tău!”
Vlad Voiculescu a devenit tată. Prima fotografie a fetiței născute de Laura Ștefănuț: ”Bun venit, Clara Maria! Să fii bine și să faci bine în jurul tău!”
Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu și Laura Ștefănuț au devenit părinții unei fetițe, pe 14 ianurie 2022. Anunțul a fost făcut de proaspăta mămică vineri, 21 ianuarie....