Dosarul lui Basescu privind demisia in 5 minute, mutat la Judecatorie

Vineri, 09 Octombrie 2015, ora 10:38
1269 citiri
Dosarul lui Basescu privind demisia in 5 minute, mutat la Judecatorie

Cererea de la instanta suprema in care Parchetul ICCJ cere confirmarea redeschiderii urmaririi penale intr-un dosar in care un barbat din Craiova l-a reclamat pe fostul presedinte Traian Basescu ca nu si-a tinut promisiunea de a demisiona, asa cum afirmase, va fi trimisa la Judecatoria Sectorului 5.

Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a luat in discutie joi aceasta cerere, a stabilit ca Judecatoria Sectorului 5 este competenta sa analizeze aceasta solicitare si sa dea o solutie.

Traian Basescu, chemat la Inalta Curte intr-un nou dosar: Nu a demisionat in 5 minute (Video)

"Admite exceptia necompetentei materiale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. In baza art. 50 Cod procedura penala stabileste competenta de solutionare a cererii de redeschidere a urmaririi penale formulate de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul nr. 1305/P/2007, in favoarea Judecatoriei Sectorului 5 Bucuresti", potrivit deciziei definitive a instantei supreme.

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a cerut instantei supreme confirmarea redeschiderii urmaririi penale intr-un dosar in care un barbat din Craiova, Ioan Serb, l-a reclamat pe fostul presedinte, in 2007, pentru declaratii privind o eventuala demisie a sa.

Traian Basescu a spus joi, la ICCJ, ca este vorba despre un cetatean care a facut o reclamatie pentru ca in 2007 a afirmat ca va demisiona in cinci minute si nu s-a tinut de cuvant.

"A fost o declaratie verbala asupra careia am revenit imediat dupa votul dat in Parlament (...) Parchetul imi face un program extrem de alert. Nu e o fericire, dar ma voi supune oricarei chemari", a precizat Basescu.

Fostul presedinte a mai spus, raspunzand unei alte intrebari, ca nu ii este teama de nimic si a adaugat ca este posibil ca si in zilele urmatoare sa mai fie chemat in instanta.

"E un lucru in forta, alearga agentii procedurali sa ma caute sa imi dea citatie pentru a doua zi", a spus Basescu, precizand ca pentru termenul de joi a primit citatia cu o zi in urma, la ora 16.30.

Basescu: Parchetul General a fost transformat intr-un instrument de lupta politica (Video)

Traian Basescu a fost audiat si miercuri, la Judecatoria Sectorului 5, unde se judeca redeschiderea dosarului rapirii celor trei jurnalisti romani in Irak.

Fostul presedinte, care ar urma sa isi anunte vineri inscrierea in PMP, declara, miercuri, ca dosarele in care este implicat nu ii afecteaza planurile politice pentru ca stie ca nu a incalcat legea.

"Nu ma incurca pentru ca stiu ca nu am incalcat legea", a raspuns Traian Basescu, intrebat daca dosarele in care este implicat ii afecteaza planurile politice.

Pana acum, fostul sef al statului este implicat in trei dosare penale: dosarul rapirii jurnalistilor romani, dosarul Casa Mihaileanu si dosarul de santaj deschis ca urmare a plangerii penale depuse de senatorul PSD Gabriela Vranceanu Firea, in care Basescu a cerut medierea.

Citeste si:
Ce efecte are pentru PNL scandalul plagiatului tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă
Ce efecte are pentru PNL scandalul plagiatului tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă
Informația cum că premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat a provocat numeroase reacții pe scena politică, în special în tabăra liberalilor care par că s-au împărțit...
Cum își face AUR imagine grație bâlbelor guvernului: ”Sunt jumătăți de adevăr pentru a livra electoratului victorii”
Cum își face AUR imagine grație bâlbelor guvernului: ”Sunt jumătăți de adevăr pentru a livra electoratului victorii”
Alianța pentru Unirea Românilor s-a poziționat constant împotriva guvernelor care s-au perindat la conducere în ultima perioada, iar cele mai agresive discursuri au vizat măsurile impuse în...