Inalta Curte a decis definitiv ca va fi redeschis dosarul Flora, in care e anchetat Basescu

Marti, 13 Iunie 2017, ora 08:14
10284 citiri
Inalta Curte a decis definitiv ca va fi redeschis dosarul Flora, in care e anchetat Basescu
Foto: Arhiva Ziare.com

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis, marti, redeschiderea dosarului in care fostul presedinte Traian Basescu este acuzat de Catalin Nastase ca ar fi retrocedat ilegal un teren din Bucuresti.

Hotararea este definitiva.

Practic, ICCJ confirma redeschiderea urmaririi penale in dosarul Flora, decisa de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti in luna martie.

In aceasta cauza, Catalin Nastase il acuza pe fostul presedinte ca ar fi retrocedat ilegal, in 2003, pe vremea cand era primar al Capitalei, un teren de 40.000 de metri patrati in Damaroaia, in valoare de aproximativ 100 milioane de euro, pe care ulterior Dumitru Puzdrea a ridicat complexul comercial Flora.

"Este vorba despre terenul din Poligrafiei, complexul Flora astazi, si practic sunt trei sau patru puncte care au ridicat suspiciuni cu privire la inceperea urmaririi penale si anume:

1) Terenul a fost revendicat intr-o alta zona, el era in Ilfov si a fost ridicat intr-o alta competenta in Bucuresti, pe amplasamentul fostului hiprodrom.

2) Doua hotarari judecatoresti pronuntate de instantele din Romania au constatat ca autorii succesorilor care au revendicat acest teren nu au avut acte de proprietate.

3) Acest teren este de utilitate publica, pentru ca Apa Nova are in administrare de la Apele Romane o conducta magistrala care, daca acesta ar fi avariata, ar putea inunda tot Bucurestiul", declara, pe 30 martie, avocatul lui Catalin Nastase, Marian Rupa.

Acesta a mentionat ca Apa Nova a solicitat demolarea constructiilor "pentru ca pun in pericol viata cetatenilor din Bucuresti".

Citeste mai multe detalii despre ancheta in cazul Flora

#Basescu dosar Flora redeschis , #justitie