Basescu prins cu minciuna in scandalul concediului maternal?

Joi, 09 Decembrie 2010, ora 23:18
2951 citiri
Basescu prins cu minciuna in scandalul concediului maternal?
Foto: presainblugi.com

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri seara, invitat la postul public de televiziune, ca sotia sa, Maria Basescu, s-a intors la munca la trei luni dupa ce a nascut, apreciind ca solutia Guvernului privind indemnizatia si concediul pentru cresterea copilului este buna, pentru ca previne deprofesionalizarea si impaca toate optiunile posibile.

De asemenea, seful statului a subliniat ca, in ultima vreme, Romania nu mai are femei, ci mamici. "Toata tara asta a devenit o tara de mamicute si bebelusi. Sunt femei care trebuie sa aiba sansa reintegrarii sociale dupa nastere si veti vedea ca varianta dinamica va fi mult mai cautata de femei decat cea statica", a afirmat Basescu.

Pentru a-si intari afirmatiile, a dat si un exemplu personal. El a precizat ca sotia sa, Maria, a fost neintegrata in campul muncii doar trei luni la fiecare dintre cei doi copii.

Basescu, despre "tara de mamicute si bebelusi", minciunile lui Geoana si viitorul lui Boc

"Guvernul a trebuit sa se gandeasca la o varianta care sa permita reintegrarea in campul muncii cat mai rapida a mamei. Sotia mea a fost neintegrata in campul muncii trei luni. La ambii copii. Deci, nu am avut intotdeauna in Romania 24 de luni de iesire din campul muncii", a aratat Basescu, care a admis faptul ca atunci erau alte vremuri.

Variante diferite in familia Basescu

In discrepanta cu declaratiile de miercuri seara ale sefului statului se afla un interviu publicat in urma cu cativa ani in revista pentru femei "Tonica", in care Maria Basescu, sotia presedintelui, afirma ca, dupa nastere, a renuntat la cariera in favoarea familiei.

"Dupa ce am nascut, am decis sa ma dedic fetelor. Pe vremea aceea era destul de greu, post-natalul insemna doar doua luni si nu am avut inima sa le trimit de la doar cateva luni la cresa. Am renuntat la serviciu si de atunci m-am dedicat intru totul familiei. Nu am motive sa am multe regrete in viata. Poate acum, cand sunt mai mult singura, mi-ar fi prins bine o cariera profesionala, dar mi-am asumat cu placere si bucurie rolul de a-mi ingriji familia, de a-i acorda toata atentia si tot timpul meu", afirma sotia presedintelui.

Valeriu Turcan: Faptul ca Maria Basescu s-a dedicat fetelor nu contrazice ca a stat doar trei luni in post-natal

Purtatorul de cuvant al sefului statului, Valeriu Turcan, a explicat, joi, ca nu exista nicio contradictie intre afirmatia presedintelui ca Maria Basescu a stat trei luni in concediu post-natal si cea sotiei sale, care a spus ca a renuntat la serviciu pentru a-si ingriji copiii.

"Cele doua declaratii nu sunt in contradictie, ele sunt in completare. Si daca cineva ar fi cerut o explicatie, ea ar fi venit. In 1977, doamna Maria Basescu a stat 3 luni acasa in concediu post-natal platit, asa era legea. Ulterior, pe fondul unor probleme de sanatate ale Ioanei Basescu, decizia comuna a sotilor a fost aceea ca doamna Basescu sa se dedice cresterii copilului. Si mai e un argument foarte important: meseria domnului presedinte presupunea deplasari in strainatate, stim despre ce era vorba, lucra pe mare departe de casa si nu-i permitea sa imparta cu sotia dificultatile normale, inerente ale cresterii unui copil. Din acest punct de vedere, nu se poate pune semnul egal intre familia presedintelui si o familie normala, unde parintele lucreaza de obicei in aceeasi localitatea cu sotia", a precizat Turcan, intr-o interventie la Antena 3.

"Lucrul cel mai important e urmatorul: declaratiile nu sunt in contradictie, perioada de trei luni de concediu post-natal platit, cu bani de la stat cu alte cuvinte, ramane tot aceeasi, de 3 luni de zile. Disputa fundamentala din jurul acestui subiect este cat sta mama acasa pentru ingrijirea copilului cu bani de la stat. Iar eu va spun ca declaratiile nu sunt contradictorii, perioada a fost de trei luni de zile, conform legii", a adaugat purtatorul de cuvant al presedintelui Romaniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#traian basescu concediu maternal, #basescu maria basescu, #Basescu indemnizatie mame , #Maria Basescu