Ziare.com

Jill Biden si Maria Basescu, intampinate cu paine si sare la Muzeul Satului

Miercuri, 21 Mai 2014, ora 12:00

   

Jill Biden si Maria Basescu, intampinate cu paine si sare la Muzeul Satului
Jill Biden, sotia vicepresedintelui Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, si Maria Basescu, sotia presedintelui Traian Basescu, au sosit, miercuri dimineata, in jurul orei 11:10, la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" din Capitala.

Jill Biden si Maria Basescu au fost intampinate de directorul institutiei muzeale, Paula Popoiu, dar si de doua persoane imbracate in costum popular.

Cele doua persoane, imbracate in costume populare din zona Bucovinei, respectiv a Sibiului, le-au asteptat pe Jill Biden si pe Maria Basescu cu paine si sare, din care acestea au gustat.

Sotia vicepresedintelui SUA va face un mic tur al Muzeului Satului, oprindu-se sa viziteze una dintre casele din curtea institutiei, provenind din satul Sant, din Bistrita Nasaud, precum si biserica din Dragomiresti, Maramures.

Ansamblul popular Tinerimea Romana din Bucuresti va sustine un mic recital pentru oaspeti.

Dupa vizita la Muzeul Satului, Jill Biden se va intalni, la Fundatia Romano-Americana, cu reprezentantii unor organizatii neguvernamentale implicate in combaterea traficului de persoane.

Joe Biden: Niciun roman, ca si niciun american nu se gaseste deasupra legii

La discutii vor participa Romulus-Nicolae Ungureanu, director al Agentiei de Combatere a Traficului de Persoane, si reprezentanti ai ONG-urilor Usa Deschisa, ADPARE, eLiberare, FREE Foundation, MATTOO si Societatea pentru Justitie.

Vicepresedintele SUA, Joe Biden, si-a inceput, marti, vizita la Bucuresti printr-un scurt discurs in fata militarilor romani si americani care participa la un exercitiu militar comun si carora le-a multumit pentru serviciile aduse celor doua tari, intalnirile cu oficialii urmand sa aiba loc miercuri.

Militarii romani si americani participanti la exercitiul Carpathian Spring 2014 l-au asteptat pe numarul 2 de la Casa Alba, Joe Biden, aflat intr-un miniturneu european, care cuprinde Romania si Cipru.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2431 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor