Mircea Dinescu: Maria Basescu a avut motive mai puternice sa aiba demnitatea ranita

Miercuri, 02 Decembrie 2009, ora 18:48
6824 citiri
Mircea Dinescu: Maria Basescu a avut motive mai puternice sa aiba demnitatea ranita

Scriitorul Mircea Dinescu a spus ca isi cere scuze primei doamne daca aceasta s-a simtit ofensata, dar a precizat ca Maria Basescu ar fi trebuit sa ia pana acum atitudine fata de comportamentul sotului ei, presedintele Traian Basescu, fata de femei.

"Scrisoarea este oarecum tardiva ca, slava Domnului, ar fi avut motive mult mai puternice sa recurga la acesta demnitate ranita in clipa in care sotul ei i se adresa unei colege mai tinere spunandu-i ca o trimite pe linia de centura, in clipa in care invita o ziarista sa se suie pe masa sa se dezbrace, in clipa in care spunea altei ziariste "tiganca imputita", de fata cu doamna Basescu, cand spunea despre un ziarist ca este gaozar. Daca eram doamna Basescu, i-as fi dat la posetute in cap pana i-l umpleam de cucuie", a declarat Dinescu, la Realitatea FM.

Dinescu a admis ca nu a fost martor ocular la incidentul pe care l-a invocat si care a provocat reactia publica a Mariei Basescu.

"Eu n-am facut decat sa relatez ce mi s-a spus acum doi ani o scriitoare. Nici n-am spus ca am fost martorul acelui incident, am spus clar ca mi l-a povestit Daniela Crasnaru. Mai era si Anca Fusariu si inca vreo doi la acea televiziune, la SOTI", a spus Mircea Dinescu.

Dinescu: Comportamentul lui Basescu, un motiv suficient de puternic pentru o femeie sa divorteze

Pe de alta parte, el a apreciat ca Maria Basescu ar fi trebuit sa ia in primul rand atitudine fata de iesirile presedintelui fata de persoane de sex feminin.

"Sunt total de acord sa cer unei doamne scuze daca are aceasta demnitate ranita, dar i-ar fi folosit mult mai bine doamnei Basescu daca se prevala de aceasta demnitate in nenumaratele iesiri absolut sinistre ale domnului Basescu in care demnitatea sotiei unui presedinte era absolut lezata", sustine scriitorul.

Dinescu a spus ca aceste iesiri ar fi fost un motiv suficient de puternic pentru o femeie sa divorteze de sotul ei.

"Acele gesturi absolut oribile pentru un sef de stat, sa spui unor domnisoare chestii scabroase si doamna presedinta sa nu reactioneze... Nu ca presedinta, ci ca sotie. Eu as fi divortat demult in aceasta situatie daca as fi fost sotia unui domn care spune in public chestii cumplite despre doamnele si domnisoarele din Romania", a mai spus Dinescu.

Sotia presedintelui Traian Basescu a transmis miercuri o scrisoare publica in care sustine ca depune marturie ca sotul sau nu a fost niciodata agresiv cu propriii copii si nici cu vreun alt copil, catalogand filmuletul din 2004 ca fiind "neadevarat, trucat", demontand acuzatiile aduse presedintelui.

Maria Basescu scrie ca a decis sa rupa tacerea pentru ca "ceea ce presa si oamenii care sunt in spatele ei fac astazi" i se pare de neacceptat.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Mircea Dinescu Maria Basescu, #Maria Basescu scrisoare deschisa, #Maria Basescu demnitate ranita, #Dinescu Maria Basescu scrisoare , #Maria Basescu