Vizita surpriza a lui Traian Basescu la Festivalul Rromilor

Marti, 08 Septembrie 2009, ora 14:43
4592 citiri
Vizita surpriza a lui Traian Basescu la Festivalul Rromilor

Dupa ce a participat la Craiova la lansarea primului autovehicul Ford produs in Romania, presedintele Traian Basescu a aparut, pe neasteptate, marti, in jurul orei 14.00, la Festivalul Rromilor de la Costesti, Valcea, insotit fiind de sotia sa Maria Basescu.

Chiar daca fusese invitat de organizatori, participarea sa la sarbatoarea rromilor nu era anuntata oficial, confirmarea fiind primita cu putin timp inainte de sosirea familiei prezidentiale, informeaza Realitatea TV.

Seful statului a fost intampinat de participanti cu multa galagie si voie buna iar Traian Basescu a dat mana si a glumit cu ei pe acordurile muzicii lautaresti, facand binecunoscuta baie de multime printre corturile intinse si berbecutii pusi la protap.

Seful statului a fost apoi intampinat de regele Cioaba, de sotia acestuia si de sora regelui Cioaba, Luminita, care l-a asteptat pe presedinte cu paine si sare, informeaza Newsin.

Seful statului a fost luat de dansatorii unui ansamblu din Republica Moldova si dus pe o scena iar apoi a dansat pe muzica tiganeasca.

In semn de multumire pentru ca i-a introdus in legea privind holocaustul, Traian Basescu a primit o placheta, o medalie din argint cu insemnele casei regale Cioaba, carti cu poezii si o carte despre Holocaust scrise de Luminita Cioaba.

Sotia presedintelui, Maria Basescu, a primit un costum tiganesc (o fusta galbena si un batic), pe care le-a si imbacat, si o mahmudea din aur, mai informeaza Newsin.

"N-a venit pentru campanie electorala. Am venit din respect pentru cultura si traditiile rromilor. In calitate de om si presedinte am o rugaminte si un indemn in acelasi timp: crestinati-va copiii si dati-i la scoala", a declarat seful statului.

Festivalul anual al Rromilor este organizat in fiecare an la Costesti pe 8 septembrie, cand se serbeaza Nasterea Maicii Domnului. Manifestarea este un prilej pentru ca aceasta etnie sa-si prezinte muzica, traditiile si obiceiurile-bogatiile cele mai de pret.

Citeste si:
Cîțu, despre numirea noilor miniștri în locul celor de la USR PLUS: ”Suntem în procedură de remaniere”
Cîțu, despre numirea noilor miniștri în locul celor de la USR PLUS: ”Suntem în procedură de remaniere”
Premierul Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, că va cere Parlamentului un vot doar pentru validarea miniştrilor ce urmează să fie numiţi pe portofoliile care au aparţinut USR PLUS, nu un...
Biroul Național al PNL, convocat sâmbătă. Modificarea Statutului, pe ordinea de zi
Biroul Național al PNL, convocat sâmbătă. Modificarea Statutului, pe ordinea de zi
Biroul Politic Naţional al PNL a fost convocat pentru sâmbătă, la Palatul Parlamentului, de liberalii care îl susţin pe premierul Florin Cîţu la şefia partidului. BPN al PNL a fost...
Sursa: Ziare.com