52% dintre romani cred ca Basescu va castiga prezidentialele

Marti, 05 Mai 2009, ora 15:21
3610 citiri
52% dintre romani cred ca Basescu va castiga prezidentialele

52% dintre romani cred ca Traian Basescu va castiga alegerile prezidentiale, in timp ce 19% sunt de parere ca Mircea Geoana poate ajunge presedinte.

14% dintre romani cred ca liberalul Crin Antonescu ar castiga prezidentialele, in timp ce doar 6% le dau sanse lui Sorin Oprescu si 4% Principelui Radu Duda, arata un sondaj CSOP, realizat la sfarsitul lunii aprilie.

Intrebati cu cine ar vota daca duminica viitoare ar fi alegeri prezidentiale, 40% dintre respondeti l-au indicat pe Traian Basescu, 19% ar vota cu Mircea Geoana, 15% cu Crin Antonescu, 8% l-ar vota pe Sorin Oprescu, Gigi Becali ar primi 7% din voturi, Corneliu Vadim Tudor ar primi 5% din voturi si Principele Radu Duda ar obtine 4%.

La capitolul incredere, Traian Basescu se claseaza din nou pe primul loc cu 40% din optiuni, fiind urmat de Sorin Oprescu - 37% si Mugur Isarescu - 34%. Emil Boc si Crin Antonescu au acelasi procent in privinta increderii romanilor - 29%, si sunt urmati de Mircea Geoana cu 25%, Stolojan 20%, Ion Iliescu 16% si Principele Radu Duda cu 11%.

Cifre la europarlamentare

Intrebati ce partid politic ar obtine cele mai multe voturi la alegerile pentru PE, 46% dintre cei chestionati au raspuns PD-L, 35% PSD+PC si 14% - PNL.

Doar 31% dintre cei chestionati sunt siguri ca se vor prezenta la vot pe 7 iunie in timp ce 11% au raspuns ca nu vor vota. Din totalul de 64% de romani care s-ar prezenta la urne, 35% ar vota cu PD-L, 31% ar vota cu alianta PSD+PC, 16% cu PNL si 7% cu UDMR. Candidata independenta Elena Basescu ar obtine 4% din voturi.

Romanii si criza

7% dintre romani cred ca actuala criza economica inseamna sfarsitul capitalismului in lume, 22% nu sunt de acord cu acest lucru si 37% nu stiu sau nu raspund.

De asemenea, 87% dintre cei intervievati sunt de acord sau partial de acord ca romanii ar trebui sa fie solidari pe timp de criza si ca politicienii nu ar trebui sa se mai certe in aceasta perioada.

Doar 21% dintre romani nu sunt de acord cu imprumutul Romaniei la FMI.

Sondajul CSOP, comandat de PD-L, a fost realizat pe 803 persoane si are o marja de eroare de 3,5% cu o probabilitate de 0,95.

Vedeti mai jos sondajul CSOP in format PDF

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#sondaj CSOP prezidentiale, #Basescu Geoana presedintie, #europarlamentare sondaj CSOP , #Mircea Basescu