Barbat retinut pentru santaj, la Constanta - Victima este Mircea Basescu (Video)

Vineri, 30 Mai 2014, ora 11:25
4168 citiri
Barbat retinut pentru santaj, la Constanta - Victima este Mircea Basescu (Video)

Un barbat a fost retinut de procurorii DNA Constanta si urmeaza sa fie propus pentru arestare preventiva, dupa ce a santajat un denuntator cu divulgarea unor informatii compromitatoare. Persoana santajata este Mircea Basescu, fratele presedintelui.

In comunicatul remis presei de DNA numele lui Mircea Basescu nu este mentionat, se precizeaza doar ca Marius Constantin a fost retinut pentru 24 de ore pentru "savarsirea infractiunii de santaj, in stare de recidiva".

"In cauza mai sunt cercetate doua persoane, respectiv Anghel Izaura si un minor in varsta de 17 ani, fata de care s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale sub aspectul savarsirii infractiunii de santaj", se precizeaza in comunicatul de presa al DNA.

Procurorii spun ca in zilele de 26 mai si 29 mai Marius Constantin "a exercitat constrangeri asupra unei persoane, denuntator in cauza, constand in amenintarea cu darea in vileag, prin intermediul mass media, a unor fapte compromitatoare pentru persoana amenintata si pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare in infractiuni de coruptie. Amenintarile au fost exercitate de inculpat pentru a determina persoana vatamata sa dea suma de 280.000 euro".

Joi, 29 mai, Marius Constantin si cele doua persoane au primit "10.000 de euro de la persoana vatamata", prilej cu care a fost constatat flagrantul.

Avocatul lui Mircea Basescu a declarat la Antena3 ca acesta nu doar l-a santajat pe clientul sau, dar l-a si amenintat de mai multe ori cu violente.

Tribunalul Constanta va judeca cererea de arestare preventiva a lui Marius Constantin. Ceilalti doi inculpati se afla in prezent sub control judiciar.

Conform Adevarul, barbatul care l-a santajat pe Mircea Basescu este ginerele lui Bercea Mondialu, iar Anghel Izaura este fiica acestuia.

Mircea Basescu a confirmat pentru Agerpres existenta unei anchete in derulare a DNA in legatura cu un santaj al familiei lui Bercea Mondialu la adresa sa, dar a precizat ca nu doreste sa perturbe ancheta prin declaratii de presa.

C.B.

Citeste si:
De ce guvernul Viktor Orban oprește investițiile în Transilvania pentru următorii doi ani
De ce guvernul Viktor Orban oprește investițiile în Transilvania pentru următorii doi ani
Guvernul Ungariei nu va mai lansa în următorii doi ani noi investiții transfrontaliere, adică în regiunile locuite de maghiari, printre acestea aflându-se și Transilvania, conform agenției...
Liberalii de la centru reacționează după ce PNL Satu Mare a anunțat că rupe relațiile cu UDMR
Liberalii de la centru reacționează după ce PNL Satu Mare a anunțat că rupe relațiile cu UDMR
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a reacționat marţi, 16 august, după anunţul PNL Satu Mare privind ruperea relaţiilor cu UDMR la nivel local şi retragerea tuturor liberalilor din...