Basescu, despre condamnarea fratelui sau: S-a bagat prea adanc in lucruri in care nu avea ce cauta

Luni, 20 Iunie 2016, ora 21:09
17218 citiri
Basescu, despre condamnarea fratelui sau: S-a bagat prea adanc in lucruri in care nu avea ce cauta
Foto: Ziare.com

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat ca nu il poate considera nevinovat pe fratele sau, din moment ce instanta l-a condamnat si i-a reprosat acestuia ca "s-a amestecat in tarata si l-a mancat porcul", facand referire la dosarul in care acesta a fost condamnat la patru ani de inchisoare.

Fostul presedinte a declarat, duminica seara, la Romania TV, ca inca nu si-a vizitat fratele la penitenciar, pentru ca acolo nu poti merge "oricum". El a spus ca, in schimb, a fost la Constanta, la cumnata sa, unde a discutat cu aceasta si cu nepotii sai. El a spus ca acolo a vorbit la telefon cu fratele sau, informeaza News.ro.

Intrebat in ce stare este Mircea Basescu, fostul presedinte a spus: "Greu de spus prin telefon, dar cred ca o sa treaca si peste asta".

De asemenea, intrebat daca il considera vinovat pe fratele sau, Traian Basescu a spus ca nu il poate considera nevinovat, in conditiile in care exista o condamnare.

"Daca l-a condamnat justitia, eu nu il pot considera nevinovat. Am spus ca nu pot contesta decizia justitiei indiferent de ce cred eu (...) S-a bagat prea adanc in lucruri in care nu avea ce cauta, iar asemenea neglijente se platesc", a spus Traian Basescu, acesta aducand mai multe documente din dosarul fratelui sau

El a mai spus ca Mircea Basescu a gresit pentru ca a avut legaturi prea stranse cu familia lui Sandu Anghel. "Fratele meu a gresit ca a vorbit cu ei prea mult, ca s-a inrudit cu ei, a gresit ca nu a respins fara echivoc cererile lor (...) S-a amestecat in tarata asta si l-a mancat porcul", a spus Traian Basescu.

Fostul presedinte a prezentat o marturie depusa de Marian Capatana in care acesta a relatat instantei ca a avut o discutie cu fiul lui Sandu Anghel in care acesta ar fi afirmat ca a primit 1.000.000 de euro de la Dan Voiculescu pentru a obtine marturii care sa-l compromita pe seful statului. Capatana urma sa primeasca 200.000 de euro din aceasta suma daca si-ar fi dat concursul la aceasta incercare.

Traian Basescu sustine ca, potrivit marturiei lui Capatana, de implicarea lui Voiculescu ar fi stiut si avocatul familiei lui Sandu Anghel, Pavel Abraham. "Pe Pavel Abraham eu l-am trecut in rezerva (din Ministerul de Interne - n. red.), desi el cerea sa ramana. Eu l-am trecut in rezerva din motive profesionale", a mai spus Basescu.

Mircea Basescu a fost condamnat definitiv la patru ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, in dosarul in care a fost judecat pentru ca ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe langa magistrati pentru solutionarea unui proces care il viza pe Sandu Anghel. Curtea de Apel Constanta pastreaza astfel decizia data initial de Tribunal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Basescu condamnat inchisoare, #Basescu dosar Anghel , #Mircea Basescu