Basescu stia de problema fratelui de anul trecut: Il acuz pentru anturajul in care a intrat

Joi, 19 Iunie 2014, ora 13:42
17302 citiri
Basescu stia de problema fratelui de anul trecut: Il acuz pentru anturajul in care a intrat
Foto: Presidency.ro

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca stia de problemele fratelui sau inca de anul trecut, insa a precizat ca va crede varianta finala a justitiei si nu cea a lui Mircea Basescu, privind scandalul cu familia lui Bercea Mondialu.

Seful statului a spus ca nu il acuza pe fratele sau decat pentru anturajul in care a intrat. Totodata, presedintele a facut un apel la orice politist, procuror sau judecator implicat in cazul condamnarii lui Bercea Mondialu sa faca publica orice interventie a sefului statului in acest caz, daca ar fi existat.

Traian Basescu a facut declaratiile in contextul in care miercuri seara au aparut inregistrari din care se intelege ca fratele presedintelui, Mircea Basescu, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni astfel incat Bercea Mondialu sa scape de inchisoare.

Inregistrarile audio-video au fost facute publice de avocatul familiei lui Bercea Mondialu si din acestea reiesea ca Traian Basescu stia despre caz.

Mircea Basescu, inregistrat la "negocieri" cu fiul lui Bercea Mondialu. Reactia fratelui presedintelui

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, declaratiile presedintelui Traian Basescu:

- Nu aveam in program vreo iesire publica in luna iunie, insa evenimentele din familia mea ma obliga la declaratie.

- Niciodata nu am avut cu fratele meu, Mircea Basescu, vreo discutie cu privire la sprijinirea dl Sandu Anghel in procesele pe care le avea.

- Exista suspiciunea interventiei mele in derularea Justitiei in acest caz sau cel putin asa a fost lansata public.

- Fac un apel public la orice politist, procuror si judecator care a fost implicat in cazul condamnarii lui Anghel Sandu, daca a existat vreo interventie a mea pe aceasta scara a anchetei, sa o faca publica.

- Proba ca nu a existat o astfel de interventie este chiar condamnarea.

- In cazul in care vreunul a primit vreo interventie de la mine sau din partea mea, prin intermediari, sa o spuna public. N-a existat o astfel de interventie.

- Eu cunosc varianta fratelui meu in acest caz inca de anul trecut, atunci cand mi-a spus ca este santajat si i-am recomandat sa se prezinte la Parchet si sa informeze asupra acestui lucru, urmand ca organele statului sa ia masurile care se cuvin.

- Nu voi prezenta public varianta, pentru ca nu sunt dispus sa cred decat in varianta Justitiei si nu in varianta fratelui meu. Nu pentru ca nu am incredere in el, dar pentru ca intr-un stat de drept varianta Justitiei este cea adevarata.

- S-a implicat intr-o zona cu oameni in care n-ar fi trebuit sa se implice.

- In 10 ani nu am facut nicio interventie pentru nimeni in Justitie.

- Plec de la premisa ca, in fata Justitiei, indiferent cum ne cheama sau ce functii avem, toti suntem egali, iar faptul ca esti fratele presedintelui nu te scuteste de responsabilitatea in fata Justitiei si a legii.

- Sper ca varianta pe care mi-a spus-o fratele meu a fost cea reala, dar cea in care voi crede este cea a Justitiei.

- Regret ca fratele meu s-a implicat intr-un astfel de anturaj.

- Nu voi face niciun fel de interventie la niciun fel de institutie a statului, pentru a-l proteja pe fratele meu. Este responsabil pentru faptele lui si, daca a savarsit ceva ilegal, va trebui sa raspunda in fata legii.

- Eu nu il acuz, daca il va acuza cineva, aceasta va putea fi Justitia. Il acuz deocamdata pentru anturajul in care a intrat.

- Inchei asigurandu-va ca intre nevoia de consolidare a Justitiei si reflexul firesc de a-ti apara fratele, aleg consolidarea Justitiei.

Mircea Basescu: Am vorbit cu fratele meu, e foarte suparat. Nu am luat bani pentru eliberarea lui Bercea

Ponta nu exclude o noua suspendare: Basescu sa demisioneze imediat!

Acestea sunt primele declaratii oficiale pe care presedintele Traian Basescu le face de la Palatul Cotroceni, dupa aproape o luna, din data de 20 mai.

Miercuri seara au aparut inregistrari audio-video din care se intelege ca fratele presedintelui, Mircea Basescu, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni astfel incat Bercea Mondialu sa scape de inchisoare. Din inregistrari pare ca presedintele ar fi stiut despre demers.

Premierul Victor Ponta a cerut, joi dimineata, demisia presedintelui Traian Basescu, dupa aparitia inregistrarilor cu Mircea Basescu.

Eveniment Quarterly Report

”Eu nu am văzut în viaţa mea atâţia bani la un loc” Marcel Ciolacu se arată șocat de mita primită de baronul Dumitru Buzatu
”Eu nu am văzut în viaţa mea atâţia bani la un loc” Marcel Ciolacu se arată șocat de mita primită de baronul Dumitru Buzatu
Premierul şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a comentat mita pe care preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant primind-o, el spunând că nu a văzut...
Lider PSD, despre mita primită de Dumitru Buzatu: ”Ireale imaginile, nu credea nimeni că în România anului 2023 se mai poate întâmpla aşa ceva”
Lider PSD, despre mita primită de Dumitru Buzatu: ”Ireale imaginile, nu credea nimeni că în România anului 2023 se mai poate întâmpla aşa ceva”
Senatorul Robert Cazanciu (PSD), a declarat luni, despre flagrantul preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, că imaginile apăarute în spaţiul public sunt ireale şi că nu...
#Traian Basescu declaratii Mircea Basescu, #inregistrari Mircea Basescu, #Traian Basescu declaratii Cotroceni , #Mircea Basescu