Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cartarescu: Nu ma consider intelectual al lui Basescu

Vineri, 29 Mai 2009, ora 17:59
3882 citiri
Cartarescu: Nu ma consider intelectual al lui Basescu
Foto: Cotidianul

Scriitorul Mircea Cartarescu a declarat vineri ca nu il mai sustine pe Traian Basescu, in principal din cauza formarii coalitiei PSD-PD-L.

Scriitorul a adaugat ca seful statului si-a epuizat strategia si, chiar daca nu a fost dezamagit de prestatia acestuia, este convins ca presedintele "nu poate face nimic".

Rugat sa comenteze sintagma "intelectualii lui Basescu", Mircea Cartarescu a declarat in cadrul emisiunii "Om Coolt" realizate de Cotidianul ca l-a sustinut pe Traian Basescu in 2004 pentru ca alternativa era Adrian Nastase.

Mai mult, Cartarescu sustine ca oricine altcineva ar fi fost in aceeasi situatie dupa un mandat de cinci ani, pentru ca "asta este o tara asa cum este si este foarte greu sa fie impinsa pe sinele cele bune".

"Sistemul acesta al ilegalitatii sau al semilegalitatii, n-as spune chiar mafiotic insa de relatii subterane intre blocuri mediatice si blocuri economice este dorit si nu se va schimba foarte curand", spune Cartarescu, adaugand ca s-a desprins de Traian Basescu in momentul in care s-a format coalitia PSD-PD-L, la fel ca multi alti intelectuali.

"Nu ma consider un intelectual al lui Basescu", sustine scriitorul, adaugand ca l-a taxat pe seful statului in articolele sale ori de cate ori acesta a depasit masura, inclusiv in cazurile in care a numit o jurnalista "tiganca imputita" si s-a urcat baut la volan.

Mircea Cartarescu spune ca nu are cu cine sa voteze la urmatoarele alegeri, avand in vedere ca nu are incredere in PNL din cauza guvernarii lui Tariceanu. El spune ca regreta desprinderea aripii liberale care s-a alipit la PD, spunand ca ar fi votat cu Theodor Stolojan si Valeriu Stoica insa momentan, PNL "trebuie umplut cu ceva ca sa stea in picioare".

"In afara de ochi frumosi, nu stiu ce mai are Crin Atonescu", a mai spus Cartarescu.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Mircea Cartarescu, #intelectual lui Basescu , #Mircea Basescu