Cartarescu: Nu ma consider intelectual al lui Basescu

Vineri, 29 Mai 2009, ora 17:59
3642 citiri
Cartarescu: Nu ma consider intelectual al lui Basescu
Foto: Cotidianul

Scriitorul Mircea Cartarescu a declarat vineri ca nu il mai sustine pe Traian Basescu, in principal din cauza formarii coalitiei PSD-PD-L.

Scriitorul a adaugat ca seful statului si-a epuizat strategia si, chiar daca nu a fost dezamagit de prestatia acestuia, este convins ca presedintele "nu poate face nimic".

Rugat sa comenteze sintagma "intelectualii lui Basescu", Mircea Cartarescu a declarat in cadrul emisiunii "Om Coolt" realizate de Cotidianul ca l-a sustinut pe Traian Basescu in 2004 pentru ca alternativa era Adrian Nastase.

Mai mult, Cartarescu sustine ca oricine altcineva ar fi fost in aceeasi situatie dupa un mandat de cinci ani, pentru ca "asta este o tara asa cum este si este foarte greu sa fie impinsa pe sinele cele bune".

"Sistemul acesta al ilegalitatii sau al semilegalitatii, n-as spune chiar mafiotic insa de relatii subterane intre blocuri mediatice si blocuri economice este dorit si nu se va schimba foarte curand", spune Cartarescu, adaugand ca s-a desprins de Traian Basescu in momentul in care s-a format coalitia PSD-PD-L, la fel ca multi alti intelectuali.

"Nu ma consider un intelectual al lui Basescu", sustine scriitorul, adaugand ca l-a taxat pe seful statului in articolele sale ori de cate ori acesta a depasit masura, inclusiv in cazurile in care a numit o jurnalista "tiganca imputita" si s-a urcat baut la volan.

Mircea Cartarescu spune ca nu are cu cine sa voteze la urmatoarele alegeri, avand in vedere ca nu are incredere in PNL din cauza guvernarii lui Tariceanu. El spune ca regreta desprinderea aripii liberale care s-a alipit la PD, spunand ca ar fi votat cu Theodor Stolojan si Valeriu Stoica insa momentan, PNL "trebuie umplut cu ceva ca sa stea in picioare".

"In afara de ochi frumosi, nu stiu ce mai are Crin Atonescu", a mai spus Cartarescu.

Citește și:
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Ministrul Afacerilor Externe a declarat luni, 20 martie, că limba moldovenească nu există, fiind doar o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică. ”Această așa-numită limbă...
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, 20 martie, că nu susține sub nicio formă majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani. Ministrul a subliniat că autorităţile din...
#Mircea Cartarescu, #intelectual lui Basescu , #Mircea Basescu