Fiul lui Bercea Mondialu, plangere penala impotriva lui Mircea Basescu

Vineri, 13 Iunie 2014, ora 20:07
3721 citiri
Fiul lui Bercea Mondialu, plangere penala impotriva lui Mircea Basescu

lorin Anghel a depus, vineri, prin avocatul sau, Pavel Abraham, o plangere penala impotriva lui Mircea Basescu, in care il acuza de trafic de influenta, inselaciune si inducerea in eroare a organelor judiciare, in legatura cu dosarul in care fiul lui Bercea Mondialu este acuzat de santaj.

Avocatul Pavel Abraham, care ii reprezinta pe Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondialu, si pe ginerele acestuia, Marius Constantin, in dosarul in care sunt cercetati pentru presupusa santajare a lui Mircea Basescu, a adus, vineri, la DNA Constanta, doua inregistrari audio-video ce urmeaza sa fie evaluate de catre procurorii anticoruptie si, "in raport de concluziile lor sa se ia masuri in consecinta".

"Este vorba despre doua inregistrari, audio si video in care apar aspecte legate de aceasta cauza si care, in viziunea noastra, contracareaza ceea ce s-a spus in parte pana acum. Apar persoanele la care s-a facut referire. (...) In discutie este implicat si domnia sa (Mircea Basescu - n.red.) dar ce spune nu putem preciza. Eu zic sa lasam anchetatorii sa evalueze probele si dupa aceea sunt convins ca veti vedea si consecinte practice, pe care dansii le vor lua potrivit legii", a spus Pavel Abraham la iesirea din sediul DNA.

Fiu lui Bercea sustine ca are "inregistrari compromitatoare"

"Sunt implicate persoanele care deja au devenit publice. Actorii principali sunt cei reprezentati de familia domnului Sandu Anghel, zis Bercea Mondialu, si a domnului Mircea Basescu, cu cei cu care, intr-o forma sau alta, domnia sa a colaborat", a mai precizat avocatul familiei Anghel.

Intervievat de jurnalisti, avocatul Pavel Abraham a spus ca inregistrarile ar fi fost facute in februarie 2012 sau 2013, acestea fiind "foarte compromitatoare".

"Din datele pe care le am, dar nu sunt expert ca sa stiu in mod cert, sunt facute in 20 si 26 februarie 2012, sau 2013. Cu siguranta nu sunt din acest an. Dar nu sunt expert, v-am spus. Anchetatorii urmeaza sa verifice daca sunt autentice. (...) S-ar parea, din ce a promis Florin Anghel, ca ar mai exista asemenea inregistrari. Eu nu pot sa ma pronunt. Ce mi-a prezentat si a fost de acord sa le difuzez, le-am difuzat. Parchetului, bineinteles. (...) Sunt probe foarte compromitatoare, asta-i parerea mea", a declarat Pavel Abraham.

Avocatul a mai spus ca in aceste inregistrari ar aparea si numele presedintelui Traian Basescu.

"Domnia sa (presedintele Traian Basescu - n.red.) nu a fost prezent niciodata la asemenea discutii, dar numele poate ca a fost pomenit intr-un context in aceasta cauza. (...) In contextul general al inregistrarilor este vehiculat si numele domniei sale, in calitatea de presedinte al Romaniei".

Avocatul a adaugat ca numai Florin Anghel a facut plangere impotriva lui Mircea Basescu, dar cumnatul sau, Marius Constantin, nu, insa este de parere ca inregistrarile ar putea sa contracareze acuzele ce i se aduc acestuia.

"In cazul domnului Marius Constantin avem intentia sa depunem o cerere pentru inlocuirea masurii (de arest preventiv - n.r.) cu una mai putin constrangatoare, mai usoara, respectiv a arestului la domiciliu sau controlului judiciar", a spus Abraham.

El a precizat ca infractiunile reclamate de Florin Anghel in plangerea depusa impotriva lui Mircea Basescu fac referire la trafic de influenta, inselaciune si inducerea in eroare a organelor judiciare.

"Acestea este punctul nostru de vedere, al apararii. Cei care vor decide vor fi in final magistratii, iar pana atunci, daca isi vor insusi punctul nostru de vedere, si vor achiesa la el procurorii anticoruptie, deoarece faptele sunt de competenta domniilor lor in mod cert. (...) Cred ca sunt oameni competenti (procurorii anticoruptie - n.r.), au facut dovada acestui lucru. Sigur vor evalua corect probele si nu ma indoiesc ca se vor face propuneri. Daca apararea va avea credibilitate atunci vor fi solutii care vor crea probleme foarte mari, cu rezonanta puternica", a mai spus avocatul Pavel Abraham.

Inregistrari audio-video depuse la DNA de avocatul celui care l-a santajat pe Mircea Basescu

Pavel Abraham, care il reprezinta pe Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondialu, in dosarul in care acesta este cercetat pentru presupusa santajare a lui Mircea Basescu, a adus, vineri, la DNA Constanta, o serie de inregistrari audio-video despre care el spune ca "vor schimba datele anchetei".

Fiul si ginerele lui Bercea Mondialu, Florin Anghel si, respectiv, Marius Constantin, cercetati intr-un dosar de santaj pentru ca i-ar fi cerut lui Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu, 280.000 de euro, in caz contrar amenintand cu dezvaluirea unor informatii compromitatoare despre acesta si familia sa, au anuntat, de mai multe ori in ultima perioada, ca vor face publice, prin intermediul avocatului, o serie de inrregistrari audio si video in legatura cu acest caz.

Citeste si:
De ce guvernul Viktor Orban oprește investițiile în Transilvania pentru următorii doi ani
De ce guvernul Viktor Orban oprește investițiile în Transilvania pentru următorii doi ani
Guvernul Ungariei nu va mai lansa în următorii doi ani noi investiții transfrontaliere, adică în regiunile locuite de maghiari, printre acestea aflându-se și Transilvania, conform agenției...
Liberalii de la centru reacționează după ce PNL Satu Mare a anunțat că rupe relațiile cu UDMR
Liberalii de la centru reacționează după ce PNL Satu Mare a anunțat că rupe relațiile cu UDMR
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a reacționat marţi, 16 august, după anunţul PNL Satu Mare privind ruperea relaţiilor cu UDMR la nivel local şi retragerea tuturor liberalilor din...