Mircea Basescu: Imi vad de snitelele mele. Nu am probleme cu autoritatile

Joi, 26 Mai 2011, ora 12:32
2919 citiri
Mircea Basescu: Imi vad de snitelele mele. Nu am probleme cu autoritatile
Foto: Arhiva

Fratele presedintelui, Mircea Basescu, a comentat, din nou, controalele din Portul Constanta. "Vamesii erau bogati de pe vremea lui Hristos", sustine el, iar tabla de sah a coruptiei, scornita de sindicalisti, "e o treaba relativa".

In ceea ce-l priveste, Mircea Basescu a declarat, pentru Ring, ca el isi vede de snitelele sale si se plange ca este controlat "mai abitir" doar pentru ca e fratele presedintelui.

"Sa stiti ca vamesii erau oameni bogati inca de pe vremea lui Hristos. Exista si asa-numita pilda a vamesului, cand Hristos i-a spus vamesului sa imparta din bogatia pe care o are. Eu am navigat 12 ani, am umblat prin porturile lumii si pot sa va spun ca nu exista port unde sa nu se faca acea contrabanda marunta.

Acum, ca nu se face cu o pereche de blugi, ci cu un TIR, aici e o problema. Dar, ma rog, mai mult nu am cum sa stiu", a declarat Mircea Basescu.

El sustine ca nu are nicio implicare in scandalul coruptiei de la Constanta, intens dezbatut in presa in ultimele zile.

"Imi vad de snitelele mele. OK, desfasor activitatea in port, dar ceea ce fac eu aici nu are nicio legatura cu vapoarele. La mine vine materia prima intr-un container si de obicei este vamuita deja de pe la Rotterdam. Nu am probleme cu autoritatile.

Acum, ce sa va spun eu despre aceste actiuni... Am inteles ca au venit cei de la politia de frontiera, cei de la procuratura si jandarmii, s-au dus la doua-trei firme de aici, iar in rest cred ca si-au facut meseria cum este si firesc", a adaugat fratele presedintelui.

Mircea Basescu: Traian m-a sunat sa ma intrebe de scandalul din Vama Constanta

El se plange ca este verificat atat de des doar pentru ca este fratele sefului de la Cotroceni. Lunar, spune el, firma pe care o conduce este controlata de Directia Generala a Finantelor Publice, ANAF, Administrata Finantelor Publice pentru Contribuabili Mijlocii, Serviciul Registrului pentru Contribuabili "si toate celelalte care nu imi vin acum in minte".

"In fiecare luna vin aici si imi iau toate facturile si analizeaza daca TVA-ul poate fi sau nu rambursat. (...) Va spun eu, eu sunt mai abitir cautat", a apreciat Mircea Basescu.

"Regina coruptiei, o chestie relativa"

De asemenea, fratele presedintelui a vorbit si despre regina coruptiei de pe tabla de sah propusa de sindicalisti si a negat speculatiile potrivit carora cea mai importanta piesa de pe tabla de sah metaforica s-ar ascunde la Constanta.

"Asta e o poveste... Eu nu zic ca nu or da si mai departe cei care iau cate ceva, dar grosul ramane la cel care ia, sa fim seriosi. Chestia cu regina cred ca este destul de relativa", a spus Mircea Basescu.

Despre relatia cu Banias si Mironescu

Mircea Basescu, care a admis recent ca ii cunoaste foarte bine pe inculpatii in dosarul de evaziune fiscala de la Constana, a explicat si relatiile pe care le are cu senatorul PDL Mircea Banias si fostul secretar general din Ministerul de Interne, Laurentiu Mironescu.

"Da, de mai multi ani. Ii cunosc foarte bine pe amandoi. Suntem comandanti. Cu domnul Mironescu am lucrat in aceeasi intreprindere, nu-i normal sa ne cunoastem? Apoi, cand eu lucram aici ca angajat al firmei Plusfood, Mironescu a ajuns directorul portului. Pai, cum sa nu cunosc directorul pe terenul caruia imi desfasor activitatea cu societatea?", a marturisit Mircea Basescu.

Mircea Basescu nu considera ca a avut o relatie de prietenie cu Mironescu, insa admite ca s-au cunoscut destul de bine.

"A fost de atatea ori in acest birou, eu la el. Sunt totusi un agent economic destul de important in Portul Constanta Sud. Mai mult, tatal domnului Mironescu a fost unul dintre cei mai mari comandanti pe care i-a avut flota romaneasca. Si, daca imi amintesc bine, i-a fost comandant fratelui meu, cand a terminat Institutul de Marina. Traian a avut un deosebit respect pentru domnul comandant Tuchi Mironescu. M-a surprins cand am aflat de ce este acuzat fiul sau. Nu ma asteptam", a spus Mircea Basescu.

Si pe senatorul Banias il cunoaste destul de bine. "Eu nu sunt membru PDL, dar nu cred ca-si inchipuie cineva ca am votat cu PSD sau cu PNL", se justifica fratele presedintelui.

"Ne cunoastem de foarte mult timp, dar vreau sa va spun ca, in ceea ce il priveste pe Banias, inca am mari rezerve ca ar fi implicat in asa ceva. Nu vreau sa se inteleaga ca am fost mai prieten cu unul sau cu altul, dar Banias mi se pare mai putin tentat sa se implice in chestii de genul acesta. Dar ceea ce va spun este o impresie pur personala, nu pot eu sa contest ce spun procurorii", a conchis Mircea Basescu.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#mircea basescu scandal vami constanta, #mircea basescu banias mironescu , #Mircea Basescu
Comentarii
Poza ioana1
ioana1
rank 5
De ce nu se face contrabanda cu melci ?