Mircea Basescu: Si eu imi reprosez anturajul

Joi, 19 Iunie 2014, ora 14:20
4698 citiri
Mircea Basescu: Si eu imi reprosez anturajul

Fratele presedintelui, Mircea Basescu, a declarat joi, la plecarea catre sediul DNA din Bucuresti, ca si el isi reproseaza anturajul, dupa ce, anterior, seful statului il acuzase pentru acest lucru.

La observatia ca Traian Basescu a spus ca nu il acuza pe fratele sau decat pentru anturajul in care a intrat, Mircea Basescu a afirmat: "Si eu imi reprosez anturajul".

De asemenea, fratele presedintelui a precizat ca i se pare "foarte normal" ca seful statului sa creada varianta justitiei si nu a sa, si a confirmat ca ii spusese lui Traian Basescu despre acest caz inca de anul trecut, "la un moment dat".

"Mi-a spus sa ma adresez justitiei", a mentionat Mircea Basescu.

Basescu stia de problema fratelui de anul trecut: Il acuz pentru anturajul in care a intrat

"In niciun caz n-am incercat sa intervin, n-am cerut niciun ban, n-am luat niciun ban", a continuat fratele presedintelui. Intrebat ce era cu acei bani, acesta a precizat ca erau ai lui Marian Capatana.

"Era in biroul celalalt cu el, ca sa li-i dea, si i-a dat apoi. Marian Capatana facea afacere", a subliniat Mircea Basescu.

Intrebat de ce era nevoie de el acolo, el a raspuns: "Ca prieten. Sunt rromi, sunt tigani, au si ei traditiile lor, daca am intrat in ele...".

Nu in ultimul rand, intrebat daca a vorbit cu Traian Basescu de miercuri seara, cand au fost facute publice inregistrarile discutiilor dintre el si fiul lui Bercea Mondialu, fratele presedintelui a ezitat sa dea un raspuns: "Nu e esential".

Mircea Basescu, audiat la DNA

Mircea Basescu, va fi audiat joi dupa-amiaza, la ora 18.00, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie din Capitala, fiind citat in dosarul in care este acuzat de fiul lui Bercea Mondialu de trafic de influenta. Dosarul a fost preluat, marti, de filiala centrala a Directiei, de la DNA Constanta.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca stia de problemele fratelui sau inca de anul trecut, insa a precizat ca va crede varianta finala a justitiei si nu cea a lui Mircea Basescu, privind scandalul cu familia lui Bercea Mondialu.

Seful statului a spus ca nu il acuza pe fratele sau decat pentru anturajul in care a intrat. Traian Basescu a facut declaratiile in contextul in care miercuri seara au aparut inregistrari din care se intelege ca fratele presedintelui, Mircea Basescu, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni astfel incat Bercea Mondialu sa scape de inchisoare.

Inregistrarile audio-video au fost facute publice de avocatul familiei lui Bercea Mondialu si din acestea reiesea ca Traian Basescu stia despre caz.

Citeste si:
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Petre Daea a fost votat miercuri, 6 iulie, de către membrii PSD pentru portofoliul de ministru al Agriculturii după ce Adrian Chesnoiu a demisionat din funcție ca urmare a unei anchete DNA. Daea...
Liberalii îl izolează tot mai mult pe Nicușor Dan. Condiția nenegociabilă care-i este sugerată pentru a fi candidatul PNL în 2024 SURSE
Liberalii îl izolează tot mai mult pe Nicușor Dan. Condiția nenegociabilă care-i este sugerată pentru a fi candidatul PNL în 2024 SURSE
Liberalii sunt din ce în ce mai nemulțumiți de relația cu primarul Bucureștiului Nicușor Dan. Surse politice susțin, pe de altă parte, că ar există o criză de leadership la nivelul...