Ponta nu exclude o noua suspendare: Basescu sa demisioneze imediat! (Video)

Joi, 19 Iunie 2014, ora 10:09
12211 citiri
Ponta nu exclude o noua suspendare: Basescu sa demisioneze imediat! (Video)
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a cerut, joi dimineata, demisia presedintelui Traian Basescu, dupa ce fratele acestuia, Mircea Basescu, a fost inregistrat in timpul unei discutii purtate cu fiul lui Bercea Mondialu, din care ar reiesi ca ar fi primit bani de la acesta pentru a facilita eliberarea tatalui sau.

"Presedintele nu are nicio legatura cu acest caz", a declarat Victor Ponta, precizand insa ca, totusi, seful statului ar trebui sa isi prezinte "imediat demisia".

Mircea Basescu, inregistrat la "negocieri" cu fiul lui Bercea Mondialu. Reactia fratelui presedintelui

"Sa ne departam putin de activitatea politica. Am vazut un caz foarte clar de trafic de influenta, realizat de fratele presedintelui. Intr-un alt caz, acea persoana era arestata demult. Eu nu sugerez vreo actiune a Justitiei. Este un moment in care institutiile statului pot sa dea marele examen al independentei. Ar trebui sa demisioneze imediat", a adaugat prim-ministrul, referindu-se la presedintele Basescu.

Ponta sustine ca, daca presedintele a fost sincer de fiecare data cand a vorbit despre importanta independentei Justitiei, ar trebui sa isi dea acum demisia.

Dosarul lui Mircea Basescu privind traficul de influenta se muta la DNA Bucuresti

"Ceea ce a vazut aseara toata tara nu il acuza direct pe presedintele Basescu, dar il acuza pe fratele presedintelui. (...) Orice presedinte european cu siguranta ar demisiona, va dau cazul presedintelui Germaniei, care a demisionat pentru un lucru mai putin grav, desi apoi a fost achitat", a mai spus seful Executivului, adaugand ca "oameni care au facut mult mai putin decat Mircea Basescu sunt acum in fata legii".

Totodata, premierul a spus ca presedintele "nu-i la inceput de mandat", ca sa poata invoca faptul ca ceea ce i se intampla fratelui sau este o inscenare. "Ce e ca termina acum, ce e ca termina in noiembrie?", a spus Ponta.

Fiul lui Bercea Mondialu, plangere penala impotriva lui Mircea Basescu

Victor Ponta a subliniat ca, daca presedintele "a facut ceva", va fi luata in calcul o noua suspendare, insa a adaugat ca nu vede ca seful statului sa fie implicat in acest scandal.

"Beneficiaza (Florin Anghel - n.red.) de dispozitiile legii 682 pe 2003 privind protectia martorului. Statutul lui Florin este unul de martor denuntator. (...) Eu sunt optimist temperat, pentru ca am vazut ca sunt dispute majore, pentru ca este implicata in aceasta cauza si institutia prezidentiala si trebuie actionat cat mai rapid pentru a nu compromite imaginea Romaniei in lume", a spus avocatul Pavel Abraham, aparatorul legal al fiului lui Bercea Mondialu, joi dimineata.

Mircea Basescu, inregistrat la "negocieri" cu fiul lui Bercea Mondialu. Reactia fratelui presedintelui

Mai multe inregistrari audio si video care ar prezenta conversatii dintre Mircea Basescu si fiul lui Bercea Mondialu, Florin Anghel, au fost facute publice, miercuri seara, la postul de televiziune Antena 3.

Acestea au fost difuzate in prezenta avocatului Pavel Abraham, care a declarat ca familia lui Bercea Mondialu a decis sa le faca publice in contextul unor "suspiciuni cu privire la seriozitatea cu care se face ancheta" privind infractiunea de trafic de influenta, de care este acuzat fratele presedintelui.

Dosarul de santaj: Mircea Basescu, la telefon cu fiul lui Bercea Mondialu, aflat in inchisoare

Din fragmentele de inregistrari difuzate ar reiesi ca Mircea Basescu ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni ca Bercea Mondialu, tatal lui Florin Anghel, sa nu intre la inchisoare. Mai mult, se pare ca si presedintele Traian Basescu ar fi stiut de aceasta situatie.

Joi dimineata, Mircea Basescu a reactionat vizavi de inregistrarile difuzate cu o seara in urma, spunand ca Traian Basescu nu are "niciun fel de legatura" cu relatia sa cu membrii familiei Anghel si ca inregistrarile sunt scoase din context.

Eveniment Quarterly Report

Referat DNA: Baronul PSD Dumitru Buzatu făcea presiuni asupra subalternilor care se ocupau de derularea proiectelor finanţate din fonduri europene
Referat DNA: Baronul PSD Dumitru Buzatu făcea presiuni asupra subalternilor care se ocupau de derularea proiectelor finanţate din fonduri europene
Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, făcea presiuni asupra subalternilor săi care se ocupau de derularea unor proiecte finanţate din fonduri europene pentru ca unele sume...
Trecutul puțin știut al lui Dumitru Buzatu: a scris la un ziar celebru, în "grupul acela formidabil": "Un tânăr de treabă ajuns o otreapă"
Trecutul puțin știut al lui Dumitru Buzatu: a scris la un ziar celebru, în "grupul acela formidabil": "Un tânăr de treabă ajuns o otreapă"
Baronul PSD Dumitru Buzatu este amintit de foști colegi de facultate din Iași. În studenție, politicianul ajuns stăpânul "moșiei" Vaslui era apreciat și considerat un tânăr de viitor....
#Ponta demisie Traian Basescu, #Ponta Mircea Basescu trafic influenta, #Ponta scandal frate presedinte , #Mircea Basescu