Romanii au mare incredere in Traian Basescu

Duminica, 09 Noiembrie 2008, ora 18:45
4871 citiri
Romanii au mare incredere in Traian Basescu

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, si nominalizatul Partidului Democrat-Liberal pentru fotoliul de premier, Theodor Stolojan, sunt liderii politici in care romanii au cea mai mare incredere, potrivit unui sondaj realizat de Insomar.

Cei doi fondatori ai Aliantei DA se bucura de increderea totala a 47,9% dintre cei chestionati, respectiv 30,6%.

In Mircea Geoana, presedintele principalului partid de opozitie, doar 29,4% dintre romani au incredere.

Dintre cei trei lidrei politici, doar Mircea Geoana a crescut in popularitate in ultimele cinci luni. Astfel, presedintele PSD a castigat 5,4 puncte procentuala in topul increderii, urcand de la 24%, cat avea in iulie, informeaza NewsIn.

In schimb, Traian Basescu si Theodor Stolojan au coborat in acelasi interval de la 49%, respectiv 33%.

In sondajul dat publicitatii duminica de INSOMAR, premierul Calin Popescu Tariceanu coboara pe locul 4 in ceea ce priveste increderea pe care i-o acorda populatia, obtinand 24,4%, in vreme ce in iulie si septembrie se clasa inaintea lui Mircea Geoana, cu 25,7%, respectiv 26,5% din optiuni.

Studiul a fost realizat in plin scandal inscat de decizia Guvernului de a amana aplicarea majorarilor salariale ale profesorilor.

Pe un trend ascendent se afla liderul PD-L Emil Boc, 23,1% dintre cei intervievati avand incredere foarte multa si destul de multa in el. In iulie, Emil Boc inregistra 22,8% din optiuni, iar in septembrie 20,9%. Pe urmatoarele doua locuri la capitolul incredere se afla George Becali - 18,2% si Corneliu Vadim Tudor cu 15, 1%.

Studiul a fost realizat de Insomar in perioada 30 octombrie - 3 noiembrie 2008, la comanda Realitatea TV, pe un esantion de 1201 de persoane, fiind reprezentativ pentru populatia Romaniei cu varsta de peste 18 ani. Interviurile au fost realizate in 50 localitati urbane si 49 localitati rurale din 40 de judete si in municipiul Bucuresti.

Citește și:
Bogdan Olteanu și Tal Silberstein, printre „greii” citați la procesul lui Tăriceanu să vorbească despre șpăgile dintr-un contract celebru
Bogdan Olteanu și Tal Silberstein, printre „greii” citați la procesul lui Tăriceanu să vorbească despre șpăgile dintr-un contract celebru
Bogdan Olteanu (fost șef al Camerei Deputaților), Dan Motreanu (fost ministru al Agriculturii), Eugen Teodorovici (fost ministru de Finanțe) și Karoly Borbely (fost ministru al Comunicațiilor)...
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Potrivit unui sondaj recent, românii ar vrea un prezidențiabil care să aibă notorietate, imagine bună, să creadă în anticorupție, să aibă un proiect economic coerent și să țină țara...