Ziare.com

AFP: Viitorul presedinte trebuie sa continue reformele-cheie asteptate de creditori

Miercuri, 02 Decembrie 2009, ora 20:24

   

AFP: Viitorul presedinte trebuie sa continue reformele-cheie asteptate de creditori
Romanii vor decide la 6 decembrie cine - dintre presedintele de centru-dreapta in exercitiu Traian Basescu si social-democratul Mircea Geoana - va conduce tara in urmatorii cinci ani, avand misiunea de a continua reformele-cheie asteptate de creditori in contextul crizei - comenteaza AFP, care prezinta si un portret al celor doi candidati.

Lui Traian Basescu, fost capitan de marina comerciala, ii place sa pozeze in aparator neobosit al reformelor, uneori in fata si impotriva tuturor, cu riscul de a 'polariza' societatea, potrivit detractorilor sai, noteaza AFP.

La 58 de ani, acest barbat care se simte in largul sau mai mult in baile de multime decat printre omologii sai si care se descrie ca 'un luptator', afirma ca doreste sa continue modernizarea Romaniei, adauga AFP.

In bilantul sau, Traian Basescu se mandreste ca a facut sa progreseze reforma in domeniile educatiei si justitiei.

Fost membru al regimului comunist, el subliniaza totusi ca a fost primul care a condamnat in mod oficial crimele comunismului intr-un discurs rostit in Parlament in 2006, in pofida fluieraturilor unei parti a deputatilor si senatorilor. O condamnare apreciata de organizatiile societatii civile, care doresc sa faca lumina cu privire la aceasta perioada, adauga sursa citata.

Insa, noteaza AFP, intr-o tara condusa de un guvern demis de doua luni si adancita intr-o profunda recesiune economica, adversarii sai politici denunta tendinta lui de a face numai ce-l taie capul si de a 'polariza societatea' in conditiile in care romanii au nevoie de stabilitate.

Pe de alta parte, Traian Basescu recunoaste ca a comis 'greseli' in timpul mandatului sau. El estimeaza ca a pierdut din sprijin dupa ce fiica sa mai mica, Elena, supranumita de presa 'Paris Hilton din Carpati', s-a prezentat la alegerile europene, cu suspiciunea ca ar fi beneficiat in mare masura de sprijinul Partidului Democrat Liberal.

Mircea Geoana, un social-democrat progresist

Referindu-se la candidatul social-democrat la presedintie, AFP noteaza ca Mircea Geoana, fost diplomat, se prezinta ca un om 'de dialog' intr-o Romanie macinata de o criza politica acuta, dar opozantii sai se intreaba in legatura cu amploarea puterii sale fata de vechea garda a partidului.

Mircea Geoana afirma ca doreste sa faca 'un alt tip de politica' si sa 'catalizeze energiile pozitive ale natiunii', 'dupa cinci ani de tensiuni si scandal'.

In varsta de 51 de ani, Mircea Geoana se descrie ca un social-democrat progresist, gata sa accepte 'accente liberale', in linie cu Bill Clinton si Tony Blair, mentioneaza AFP.

Adversarul sau din al doilea tur al alegerilor prezidentiale, Traian Basescu, afirma ca Geoana este 'o marioneta' a vechii garzi a Partidului Social Democrat si a unora dintre membrii acestuia urmariti in prezent pentru fapte de coruptie.

Mircea Geoana respinge aceste acuzatii si insista asupra capacitatii sale de a face sa treaca reformele intr-o 'maniera mai sociala'.

In timp ce unii analisti ii reproseaza o latura un pic 'terna', Mircea Geoana afirma ca este 'profund diferit de ceea ce se vede deseori la televizor', apreciind ca 'educatia diplomatica un pic rigida a creat deseori un fel de distanta' intre el si cetateni.

In prezent presedinte al Senatului, Mircea Geoana stapaneste perfect franceza si engleza si afirma ca poate convinge partenerii internationali de credibilitatea tarii. Fost ambasador in SUA, el ramane foarte atasat de americani, adauga AFP.

Lupta impotriva coruptiei va constitui un dosar-test

In ceea ce priveste al doilea tur al alegerilor prezidentiale, calculele facute pe hartie par a-i fi favorabile lui Mircea Geoana, comenteaza sursa citata.

In pofida divergentelor lor ideologice, social-democratii si liberalii de dreapta si-au pecetluit noua alianta, promitand sa guverneze impreuna pe baza unui program combinand 'echitatea sociala' si 'dinamismul economic'. Cele doua formatiuni de opozitie si-au reafirmat intentia de a-l numi premier pe primarul Sibiului, Klaus Iohannis.

La randul sau, izolat pe scena politica si diabolizat de o parte a mass-media, adauga AFP, Traian Basescu a afirmat ca refuza sa negocieze cu partidele in vederea unei transferari a voturilor lor, adaugand ca 'singurii aliati' ai sai sunt romanii.

Pentru viitorul presedinte roman si viitorul guvern, comenteaza France Presse, lupta impotriva coruptiei va constitui un dosar-test. Oricare ar fi, viitorul guvern va trebui sa ia repede fraiele tarii si sa impuna reformele asteptate de creditori.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1480 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
28 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Johannis va face reformele

Nu depasitul de evenimente Basescu.
Reforma la Justitie: Monica Macovei subordoneaza parchetul public si DNA presedintelui. Acuzatii la moguli full, nimic concret, in afara de arestarea pentru 24 ore a lui Patriciu, care va primi daune uriase pentru asta, si a lui Popoviciu, care a platit el daune secrete.
Reforme la educatie? In fiecare an reguli noi la Bac, furtisaguri peste tot, subiecte cunoscute dinainte, profesori nemultumiti, parinti nemultumiti, universitati particulare frauduloase.

Nea Bashica avea ocazia sa faca lucruri utile cu guvernul liberal, impunandu-i unele linii pentru Romania. Dar nu l-a interesat Romania, l-a interesat razboiul cu Tariceanu. Pe care l-a pierdut, dar a pierdut si Romania prin hartuirea continua a guvernului.

Adio, Bashika!

 

Mircea Geoana nu a reusit sa-i tina in frau pe dusmanii lui Basescu

ca sa poata sa castige alegerile linistit. Asa l-a victimizat si o sa piarda. A venit cu filmuletul trucat prea devreme si cu neinspirata vizita la Timisoara. Tot ce ar fi trebuit Geoana sa faca era sa nu agile apele, si cu jumatate din voturile PNL-iste il depasea pe Basescu linistit.

Acum rata de vot va fi mult mai mare si rezultatul e pe muchie. Iar tendinta de crestere e la Basescu, nu la Geoana.

Pai daca pentru el nu a fost in stare, cum poate sa fie un "progresist" care face "un alt tip de politica"? Cu cine? Cu Vanghelie? Cu Norica? Orban? Crin? Vantu? Patriciu? SRS? Sa fim seriosi.

 

cuvantul-cheie: "continue"

Cuvantul asta spune clar ca reformele in cauza AU FOST INCEPUTE ! Incepute de cine? De Basescu! Si daca AFP recunoaste asta poate sa-mi vina o gloata de trepadushi rosii sa-mi spuna ca nu e asa, o sa-i trimit la plimbare la Moscova!

 

Cuvantul cheie...Sa traiti, rezolva Kgb, Patri coiu, a rezolvat!

Am destul, plec cu lopatica si va las cu Vanghy!

Romania e in groapa

80 miliarde datorie - Romania e in groapa.

titlul e sugestiv: reformele (a se citi inapoierea banilor) sunt asteptate de creditori.

deci reformele asteptate de romani NU EXISTA, CREDITORII AU CUVANTUL.

multumim basescu, multumim boc, multumim geoana, multumim udrea, multumim berceanu, multumim si sa ajungeti acolo unde va doresc eu.

Reformele sunt pe hartie...realitatea o discuta ,,secretareii"

Nu va speriati!
Sunt doar ,,seviciuri" aduce ,,cetatenilor" incasatori de la cetatenii platitori, nu de la cei ,,revoltati".

Saraca ,,democratie" a romanului...

Ati uitat cine este PSD?
Wednesday, 02 December 2009 07:44
Romania a fost tara tuturor posibilitătilor. In perioadele 1992-1996 si 2000-2004, cat PSD a fost la putere, s-au dat cele mai mari tepe din istoria Romaniei.Au fost privatizate fraudulos, pană in momentul de fată, aproximativ 6.000 de intreprinderi, evaluate la 700 miliarde de euro. Cele 6.000 de intreprinderi au fost vandute cu aproximativ 70 miliarde de euro (10% din valoarea de piată). PE CELE 6.000 DE INTREPRINDERI PRIVATIZATE FRAUDULOS S-AU INCASAT, PÂNĂ IN MOMENTUL DE FAŢĂ, NUMAI 7 MILIARDE DE EURO (ADICĂ 1% DIN VALOAREA DE PIAŢĂ). Prin privatizarea ilegală a acestor intreprinderi s-au pierdut peste 6 milioane de locuri de muncă. "Ziarul“ vă prezintă o listă cu 10 lucruri care au tras Romania inapoi atat din punct de vedere politic, cat si economic, toate marca PSD. Este bine să ne amintim, inainte de 6 decembrie, cine a fost, este si va fi PSD.
După nici jumătate de an de la momentul in care a văzut prima Revolutie in direct, Occidentului i s-a arătat o altă Ro­ma­nie: una in care hoarde de mineri, transformati in forte de ordine si sprijiniti de puterea politică, dădeau cu bata, la propriu si la figurat, in plăpanda democratie infiripată in decembrie 1989.

Am uitat istoria noua a Romaniei?

1. Opozitia, scoasă din joc cu minerii
Mineriada din iunie ’90 este, de fapt, consecinta unui sir de evenimente, fiecare de natură să pună o mare stavilă in calea trecerii la capitalism, si nu poate fi judecată separat de ele atunci cand se pun chinuitoarele intre­bări care au insotit tranzitia. Incă din primele luni ale anului, a existat suspiciunea că noua conducere provizorie instalată in 22 decembrie ’89, in frunte cu fostul comunist Ion Iliescu, in­ten­tionează să-si permanenti­ze­ze puterea. Proaspăt reinfiin­ta­te­le partide istorice au organizat manifestatii in Bucuresti, iar puterea, benefiicind si de serviciile unei televiziuni publice aser­vite, a organizat contra­ma­ni­festatii, la care au participat atat muncitori de la marile uzi­ne bucurestene, cat si mineri adusi din Valea Jiului. Au fost bătăi, arestări, devastări de spatii, dar de mică amploare.

Istoria moderna a Romaniei!

Frontul Salvării Nationale (FSN) a anuntat că va participa la alegerile din 20 mai, pe care tot el (printr-o structură, in care, de ochii lumii, a invitat si opo­zitia - Consiliul Provizoriu de Uniune Natională) le organiza. Aprilie 1990 a marchat debutul a ceea ce s-a numit "fe­no­menul Piata Universitătii“. Mii de oameni s-au strans in piată (denumiti de Iliescu "golani“), au demonstrat zi de zi impotriva neo-comunismului, balconul de la Universitate devenind o tribună a mesajelor anticomuniste la care a avut acces oricine. Poporul a decis insă altceva la 20 mai, zi care a rămas in istorie sub numele de "duminica orbului“: FSN a iesit cas­ti­gă­tor cu aproape 70%, iar Ion Iliescu a devenit presedinte cu 85%, in conditiile unei par­ticipări masive la vot: aproape 90% din populatia cu drept de vot.

Ce uitam, cam repede!

2. Democratia predată cu bastoanele minerilor
După mineriadele din 1990, venirea minerilor se perma­nen­ti­zează. Devine un fenomen. Se spune că era principala armă a lui Ion Iliescu pentru a face ordine cu mijloace neoficiale. Ur­mă­toarea mineriadă majoră avea să aibă loc la scurt timp: septembrie 1991. Acelasi Miron Cozma, aceiasi mineri din Valea Jiului. De data aceasta, "ortacii“ cer demiterea primului-mi­nistru, se spune că la indicatia lui Ion Iliescu. După ce este atacată clădirea Guvernului in data de 26 septembrie, cabine­tul Petre Roman isi dă demisia. Ultima mineriadă a avut loc in 1999, după arestarea lui Miron Cozma din 1997.

Comert ,,socialist"

3. Caritas-ul, primul tun din istoria economică
A fost organizat de către compania "Caritas“ din Cluj-Napoca, fondată de către Ioan Stoica, un apropiat PSD, si a fost lansat in anul 1991. Numele "Caritas“ apartine, de drept, unei organizatii de binefacere catolice, dar Ioan Stoica l-a preluat fără a cere vreo aprobare. Sistemul lui Stoica promitea restituirea, după trei luni, a unei sume de opt ori mai mari decat banii investiti. Listele cu depu­nă­tori cărora le venise randul la castig erau publicate in cotidianul "Mesagerul transilvan“. Caritas-ul a atras un număr de 400.000 de deponenti din intreaga tară, care au investit 1.257 miliarde de lei (aproape 1 miliard USD) inainte de a da faliment la data de 14 august 1994, avand o datorie de 450 milioane USD. Plătile inceta­seră, de fapt, in octombrie 1993. Unii politicieni din PSD au retras mari sume inainte de pră­bu­sirea Caritas-ului. Sur­prin­zător a fost si faptul că pu­te­rea politică de la acea vreme, cu Ion Iliescu in frunte, nu a făcut niciun demers pentru oprirea Caritas-ului.

Istoria ,,tunurilor" ...saraciti...

4. FNI, al doilea Caritas
Fondul National de Investitii a fost infiintat in anul 1995, in baza O.G. nr. 24/1993, aprobată prin Legea nr. 83/1994. Infiin­ta­rea acestui fond deschis de in­vestitii – fond mutual -, precum si a societătii de administrare S.C. "SOV INVEST“ S.A., a fost avizată fără niciun fel de mentiuni de restrictie a duratei de valabilitate, de către C.N.V.M. – forul competent – prin Deciziile nr. 159/15.09.1995 si nr. 157/15.09.1995. FNI, in spatele căruia s-a aflat Sorin Ovidiu Vantu, a dus la 300.000 de păgubiti cu peste 300 de mi­lioane de dolari. Pe 6 martie 2003, directorul SRI, Radu Ti­mofte, referindu-se la cazul FNI, afirma in plenul Parlamentului: "Cetătenii, societatea si chiar institutii ale statului au fost victimele unei mari ma­nipu­lări puse la cale de «escroci de geniu», din conducerea si com­punerea retelelor crimei or­ganizate internationale, care mai sunt incă in umbră, fiindcă cei scosi in fată nu sunt decat niste pioni. (…) Artizanii escrocheriei nu au plecat, au fost intotdeauna peste granită. Au fost si pioni pe teritoriul Ro­maniei. Vă asigur că s-a stiut totul in legătură cu FNI“.

Incepuse vanzarea pe gratis, dar cu mare spaga a Romaniei!

5. Devalizarea Bancorex de către mafia politică
Banca Romană de Comert Exterior a fost infiintată ca ban­că specializată pe opera­tiu­nile cu străinătatea, desprinsă din Departamentul de Relatii Ex­terne al Băncii Nationale a Re­publicii Socialiste Romania. In 1995, numele BRCE este inlocuit cu "Bancorex“, din rati­uni de marketing. In 1996 de­tinea cir­ca 60% din opera­tiu­nile de co­mert exterior ale Romaniei si era foarte activă in domeniul im­porturilor de energie. Bancorex s-a aflat in centrul unui pu­ter­nic scandal politico-financiar, cauzat de politica de­f­ec­tu­oasă a băncii si acordarea de cre­dite pe criterii politice. A avut loc asa-zisa "devalizare“ a băn­cii. Niciodată cei care au luat bani nu au fost judecati pen­tru acest lucru. Romanii au plătit aproximativ două miliar­de de do­lari, bani de care au be­ne­ficiat prietenii politici ai PSD printre care Fathi Taher, Costel Bobic, Viorel Popa (Cibela Gro­up) si Gheorghe Florea Bragadiru.

Apar milionarii in Romania!

6. 2000-2004 – Romania, ajunsă pe mana baronilor PSD
Pe vremea guvernării PSD, Ion Iliescu – presedinte si Adrian Năstase – premier, Romania ajunge pe mana baronilor locali ai PSD. Incep să se construiască marile averi de sute de milioane de dolari, bani făcuti in majoritatea cazurilor din afaceri cu statul. Marian Oprisan (Vrancea), familia Sechelariu (Ba­cău), Radu Mazăre (Constanta), Ioan Niculae (Teleorman),
Ioan Neculaie (Brasov), Fratii Cristescu (Timisoara), Gheorghe Bo­sanceanu (Constanta), Dinel Stai­cu (Craiova), Corneliu Iacu­bov (Bacău) sunt doar cateva exem­ple. Acesti oameni sunt aju­tati de Hrebenciuc, Coz­man­că, Serban Mihăilescu (Miky Spa­gă) sau Ristea Priboi, oameni din anturajul lui Adrian Năs­tase.

Pret ca la fier vechi, spaga de milioane, pe viata!

7. Privatizarea Sidex Galati
Otelul a fost una dintre cele mai rentabile afaceri din Romania. Sidex a fost căpusat in sistem Petrom si adus in situatia de a pierde 1 milion de dolari pe zi. In aceste conditii, a fost vandut pe nimic (25 de milioane de dolari!) lui Mittal Steel Galati pe relatia Năstase – Anglia. După patru ani de la privatizare, Mittal Steel Galati a devenit cea mai mare companie privată din Romania. Cifra de afaceri a combinatului a atins 2,1 miliarde de dolari in 2004. Afacerile Ispat Sidex au crescut in fiecare an – de la 880 de mi­lioane de dolari in 2001, la 1,28 miliarde de dolari in 2003 si la 2,1 miliarde de dolari in 2004. Am aflat si pretul real la care ar fi trebuit vandut Sidex: un miliard de dolari!!!

Spaga este mai dulce ca economiile la CEC

8. Privatizarea Petromidia - Dinu Patriciu
In 2001 s-a realizat o altă pri­vatizare răsunătoare: Comple­xul Petrochimic Midia-Năvo­dari, devenit SC Petromidia SA (simbol RRC), a fost vandut lui Dinu Patriciu, după ce tot el incercase preluarea companiei cativa ani mai devreme. Pe vremea PSD s-a dat perla Ro­ma­niei unui liberal, iar Guvernul Adrian Năstase a dat HG 118/2003 prin care datoriile de 600 de milioane de dolari erau reesalonate pe o perioadă de 7 ani! Asa a devenit Dinu Patriciu multimiliardar, iar bugetul Ro­maniei a sărăcit cu sute de mi­lioane de dolari.

9. Dan Ioan Popescu – Retehnologizarea Portilor de Fier
Tot pe vremea PSD se coace prima afacere de peste un miliard de dolari: retehnologizarea Portilor de Fier. Ce au făcut iugoslavii cu 100 de milioane de dolari, romanii reusesc să facă cu peste un miliard de dolari, cea mai mare afacere din Romania pană in 2004. In centrul afacerii se găseste un mare nume al PSD: Dan Ioan Popescu, fost ministru al Economiei si Comertului, care a fost anche­tat pentru neconcordante in privinta averii.

Petro, era o mandrie a romanului? Acum vine rusul, vrea si gazul! Goarna inchide ochii si semneaza, ca viitor presedinte!

10. Vanzarea Petrom
Privatizarea SNP Petrom SA a fost o greseală economică gra­vă, pentru că a fost o decizie pur politică, care a surclasat da­tele eco­nomice. Specialistii in petrol si gaze au analizat toate aspec­tele celei mai importante pri­va­tizări a anului 2004 si au ajuns la concluzia că, fiind folo­sită in scopuri politice, statul a fost păgubit intr-un singur an după privatizare cu mai mult de 4 mili­arde de euro. La data priva­tizării, SNP Petrom SA avea ca obiect de activitate, in principal, exploatarea zăcă­min­telor de petrol si gaze naturale de pe uscat si din platoul continental al Mării Negre, rafinarea si prelucrarea titeiului, transportul si comercializarea produselor pe­tro­liere, comercializarea gaze­lor, importul si exportul de titei, produse petroliere, utilaje, echipamente si tehnologii specifice. SNP Petrom SA, anterior priva­tizării, se definea ca unul dintre cei mai importanti producători de petrol si gaze din Europa Centrală si de Est, singurul producător de titei din Romania, neavand concurent in acest do­meniu, si cel de-al doilea pro­ducător de gaze naturale, cu o productie in 2003 de 6,129 miliarde metri cubi si o cotă de 34% la furnizare.

Mai ramane sistemul energetic...si familia Goarna va trai in Hawai, adio Romanie...

In studiul de piată realizat pentru privatizarea Pe­trom, in mai 2003, consultantul tehnic, Jacobs Consultancy, anu­nta Ministerul Industriei că a identificat rezerve de 128 mi­li­oane de tone echivalent petrol, plus 16 milioane de tone petrol in Kazahstan, din concesionare. Niciuna nu fusese exploatată. Din datele contabile inainte de privatizare consemnăm activul net de 62.373.020.622 mii de lei si profitul net de 2.282.082.505 mii de lei. Conform contractului de privatizare, OMV a plătit statului roman suma de 668,815 milioane de euro pentru 33,34% din pachetul de actiuni, iar compania Petrom a intrat pe mainile austriecilor de la OMV la un pret subevaluat cu aproape 50% din cauza estimărilor făcute de consultantii care au ana­lizat rezervele de titei ale Pe­trom. Banca elvetiană Credit Suisse First Boston si cea olandeză ING au evaluat rezer­vele companiei romane cu un pret maxim de 22 de dolari pe baril pană in 2012. In momentul semnării contractului de privatizare - la aproximativ 1 an după evaluarea initială -, pretul tite­iu­lui ajunsese deja la 35 de do­lari pe baril, iar prognozele indicau incă de mai demult o ascen­siune de durată a pre­tu­rilor combustibililor. La pretul de 22 de dolari pe barilul Brent, divizia de extractie si exploatare a Petrom a fost evaluată de consultanti la 1,7 miliarde de do­lari, valoare ce corespunde ac­tivului net mentionat, iar in­tregul Petrom la 2,8 miliarde de dolari. Dar, in evaluarea făcută pentru Guvern, acelasi consultant preciza că "o variatie de 2 dolari in pretul petrolului Brent conduce la o schimbare de 700 de milioane de dolari in valoa­rea companiei“. Responsabili de privatizarea SNP: Adrian Năs­tase si Dan Ioan Popescu. Este afacerea din care Romania a pierdut cei mai multi bani.

Ca un final...ce a fost romanul?

Ce va fi romanul?
O vvvvaaaca de muls...da mareeee!

singurul care va face reforme va fi Basescu!

deci reformele trebuie continuate..adica ele au fost incepute de catre cineva si tot el trebuie sa le duca la bun sfarsit! deci...cine e oare? Basescu, normal!

 

Perfect adevarat

"La 58 de ani, acest barbat care se simte in largul sau mai mult in baile de multime decat printre omologii sai"

Iar Geoana se simte in largul sau intre omlogii sai comunisti.

Romania are resurse sa depasesa criza

DACA SE VREA DEPASIREA EI CU ACELAS NUMAR DE DOMNI , FARA REFORME ADEVARATE NU V/A COSTA SCUMP. DAR DACA SE SPULBERA MIRAJUL UN ...LOC CALDUT ESTE UN LOC BINE PLATIT...ROMANIA NU ESTE IN RECESIUNE ! EA ARE DECAT OAMENI CARE NU VOR SA FACA DECAT CE VOR SI CE LE PLACE.ROMANIA SI ZIMBABWE AU CEL MAI RIDICAT NR DE MANAGERI LA MIA DE LOCUITORI , NU ESTE UN LUCRU PROST. DAR DACA SUNT SLABI...EI FAC CURSURI DE NEGOCIERE A SALARIULUI , DE LIDERI... ETC NU MAI MERGE.

 

Votez

As vrea sa ramana presedinte Traian Basescu,nu un Prostanac ca Mircea Geoana inconjurat de hotii Patriciu,Voiculescu si Vantu.

 

S-o creada altii!

Modernizeaza pe dreacu.Nu a facut nimic pentru Romania,pentru el si ai lui da.Daca lucra intro mina de carbune era prapad,nu mai trebuia capse pentru aprinderea fitilului.
Hopa.Ya.hoo putin mai mult ca am scos haita la latrat in vant.Cred ca esti singurul pe aci care latri ca o *** la luna.Mai pune si tu stop ca ajunge.
Sub nicio forma nu vreti sa pricepeti ca GEOANA in momentul de fata este raul cel mai mic pentru Romania.

 

Eu unul nu pricep de ce Geoana ar fi "raul cel mic"...

Dar exista o singura varianta ca eu sa votez cu Geoana pe 6 dec.... DACA faceau publica lista ministrilor si acceptarea lor publica de catre Yohannis.... Pentru ca altfel... Odata ce se vor vedea cu sacii in caruta....ii vor impune pe cine vor dori ei... ca va fi un Remes, un Nastase sau un Muresan.... sau poate chiar un Vanghelie....
Iar faptul ca Yohannis nu va accepta... nu ma incalzeste cu nimic....

Numai bine

Geoana urmasul lui Iliescu si reprezentantul hotilor

Votati Geoana daca vreti ca Iliescu sa fie iar cel care taie si spanzura! Iliescu care alaturi de alt mare ucigas Nicolae Militaru (spionul KGB dovedit) autorii mortilor din timpul revolutiei romane din decembrie 89. De fapt si Iliescu si Militaru erau scoliti la Moscova si erau spioni sovietici alaturi de alti mari spioni si tradatori romani (Al.Barladeanu, S.Brucan chiar si regizorul S. Nicolaescu etc.)Intr-un cuvant VOTAND GEOANA VOTATI SPIONII SI TRADATORII CARE AU SPIONAT PENTRU SOVIETICI ANI DE ZILE! Ceausescu stia el ce stia de ia pus sub urmarire dar nu a avut curajul sa-i aresteze! Teroristii de la revolutie erau inventia spionilor sovietici care au invins prin prostia noastra de atunci si ne-au condus si ne-au tras cu ani de zile inapoi si mai vor sa ne conduca incontinuare pentruca au interese in acapararea resueselor de care mai dispunem si pe care nu au apucat inca sa puna mana.MARELE JAF SE PREGATESTE, SACALII ATACA FRONTAL SI DIN TOATE PARTILE ALATURI DE LUPII AUTOHTONI (PATRICIU, VANTU, VOICULESCU)MAI SUNT ... POSTA, GAZELE, SAREA SI PADURILE SI APOI DUMNEZEU CU MILA! Deaceia majotitatea politicienilor (corupti s-au care au interese ale altora ori ale lor)si-au dat mana in sustinerea lui Geoana.Votand Geoana puneti pecetea pe saracia noastra si inbogatirea altora de-ai nostri si de aiurea.

 

La revedere

sa vii si sa te prezinti ca prieten al cetatenilor iar u sa furi de mama focului inseamna ca esti un mare nesimtit.Sa vii si sa plangi ca vai domne te-ai emotionat de cata rautate au celilalti impotriva ta, sa vii si sa ne spui ca u ai facut totul pt cei care te-au votat asta iar demonstreaza lipsa de respect si nesimtirea ta.Nu ai facut nimic si mai speri ca oamenii te vor vota.Votati pe Mircea Geoana ca acest om limsit de bun simt nu mai are ce cauta in functia de presedinte al tarii.La revedere Baselule.

 

Du-te !

Gata base, ia-ti la revedere! Ne-ai intoxicat destul 5 ani!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor