Basescu a luat voturile maghiarilor, Geoana pe ale lui Antonescu, Oprescu si Vadim

Duminica, 06 Decembrie 2009, ora 23:52
5453 citiri
Basescu a luat voturile maghiarilor, Geoana pe ale lui Antonescu, Oprescu si Vadim
Foto-montaj: Ziare.com

Traian Basescu a obtinut majoritatea voturilor celor care au pus stampila in primul tur pe candidatul UDMR Kelemen Hunor. Contracandidatul sau, insa, Mircea Geoana, a luat majoritatea voturilor de la Crin Antonescu, Sorin Oprescu cu Corneliu Vadim Tudor.

Astfel, potrivit datelor INSOMAR, Basescu a fost votat de 51% dintre cei care au optat in primul tur cu Helemen Hunor si de 57% dintre cei care nu s-au prezentat in primul tur la vot.

Geoana a fost votat de 67,4% dintre cei care au optat in primul tur pentru Crin Antonescu. El a obtinut si majoritatea voturilor celor care au pus stampila pe 22 noiembrie pe Sorin Oprescu si Corneliu Vadim Tudor, respectiv 53,3% si 54,3%.

Basescu a castigat, totodata, voturile orasenilor, obtinand in mediul urban 50,6%, fata de Mircea Geoana care a obtinut doar 49,4%. In mediul rural, Geoana a fost lider, cu 54,1% fata de cele 45,9 procente ale lui Traian Basescu.

La nivel de zone ale tarii, Mircea Geoana a castigat in Moldova, Muntenia si in Capitala, PD-L pierzand votul bucurestenilor. Traian Basescu a castigat insa Transilvania.

A.S.

#votanti candidati alegeri prezidentiale, #INSOMAR rezultate alegeri 2009, #rezultate vot turul doi , #Mircea Geoana