Basescu cere Parlamentului din nou adoptarea Codurilor de procedura

Miercuri, 02 Iunie 2010, ora 13:57
934 citiri
Basescu cere Parlamentului din nou adoptarea Codurilor de procedura

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a trimis, marti, o scrisoare presedintelui Senatului, Mircea Geoana, si presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, in care solicita adoptarea Codurilor de procedura penala si civila pana la finalul acestei sesiuni parlamentare, invocand faptul ca Romania se afla inca sub mecanismul de verificare in justitie.

"Dupa cum deja cunoasteti, Romania se afla inca sub Mecanismul de Cooperare si Verificare in domeniul justitiei si luptei impotriva coruptiei.

O etapa importanta a procesului de monitorizare a reformelor din domeniul justitiei o reprezinta Raportul Comisiei Europene care urmeaza a fi adoptat in vara acestui an.

O evaluare pozitiva in acest document va fi posibila in conditiile in care Parlamentul Romaniei va adopta Codul de procedura penala si Codul de procedura civila cat mai curand posibil", se arata in scrisoarea presedintelui Romaniei.

Presedintele Basescu a trimis si in aprilie scrisori presedintilor celor doua Camere, dar si Guvernului, in care vorbeste despre necesitatea urgentarii adoptarii Codurilor de procedura penala si civila.

"In acest sens, revin la scrisoarea transmisa dumneavoastra in luna aprilie a.c., solicitandu-va adoptarea celor doua Coduri sus-mentionate, pana la sfarsitul acestei sesiuni parlamentare", se incheie scrisoare.

#Basescu Coduri procedura, #Basescu scrisoare Parlament , #Mircea Geoana