Basescu: Geoana isi face "injectii" cu sondaje si risca sa ajunga un "cadavru politic"

Miercuri, 11 Noiembrie 2009, ora 17:34
3839 citiri
Basescu: Geoana isi face "injectii" cu sondaje si risca sa ajunga un "cadavru politic"
Foto: basescu.ro

Aflat in campanie electorala la Braila, Traian Basescu l-a avertizat miercuri pe contracandidatul sau Mircea Geoana ca "injectiile" cu sondaje Insomar sunt la fel de riscante ca si cele cu ... apa distilata, care "ajung la inima si poti sa mori".

Basescu i-a acuzat inca o data pe membrii "coalitiei Grivco" de faptul ca au facut presiuni pentru a-l pune premier pe Iohannis, care de altfel are o imagine buna dar este "naiv, necunoscator al mizeriilor politice de la Bucuresti", pentru ca in spatele lui sa isi rezolve problemele.

"Le trebuie un prim ministru care ori sa emita un act normativ urgent de suspendare a referendumului ori sa isi continue privatizarile", a spus seful statului avertizand ca "niciodata cat timp voi fi eu presedinte nu voi desemna un premier asupra caruia s-au hotarat Iliescu, Voiculescu, Hrebenciuc, Vanghelie, sustinuti de Patriciu si de Vantu. Niciodata!".

Pentru ei privatizarile s-au terminat!

"Timp de aproape cinci ani am reusit sa rezist si din punct de vedere al presiunii politice si al presiunii mediatice. Cum or fi gandit ei ca cedez acum? Au facut o socoteala atat de gresita si am convingerea ca vor deconta pe 22 noiembrie(...)

Foamea lor de a controla actualul guvern nu vine din dorinta de a face bine tarii, dorinta lor este sa se reia marile privatizari. Vantu - Posta, Voiculescu vrea sa devina proprietar peste minele de sare ale romanilor, si atentie, nu glumesc! Domnul Patriciu vrea sa aiba un guvern care sa ii inchida dosarele legate de privatizarea Petromidia, de falsificarea Bursei (...) Eu le spun aici in fata dumneavoastra: pentru ei, privatizarile s-au terminat!", a declarat Traian Basescu in aplauzele participantilor la mitingul electoral.

Dupa Iohannis, vor sa vanda o a doua imagine: Mircea Geoana

Seful statului a continuat spunand ca dupa ce adversarii sai au vrut sa se foloseasca de imaginea buna a lui Iohannis "acum pregatesc a doua imagine pe care vor sa o vanda: Mircea Geoana, chipurile finul diplomat (...) Tot acolo, in spatele lui Mircea Geoana, sunt si Vanghelie, si Hrebenciuc".

"Ce ii spun eu de aici, de la Braila: oricat si-ar face injectii cu sondaje Insomar, ele sunt ca injectiile cu apa distilata, pot sa iti ajunga in inima si sa mori. Perspectiva lui este sa ajunga un cadavru politic", a mai spus Basescu in rasetele si aplauzele celor prezenti.

Acesta s-a aratat uimit de faptul ca liderul PSD "se lasa atat de usor manipulat" de sondajele prezentate in mass-media si a precizat: "eu personal n-as putea nici in cele mai rele vise, daca n-as fi candidat, sa votez un astfel de om".

"Daca ei cred ca pot sa ii pacaleasca pe romani cu televizorul se inseala. Dar nu se mai pot amagi mult, pentru ca mai sunt 11 zile pana cand poporul va vota. Cum or sa justifice cand vor vedea diferente de 10-15 procente intre cum aratau sondajele lor si ce arata votul romanilor?", a mai spus presedintele.

Acesta a mai explicat ca, de fapt, el nu se afla in competitie cu Mircea Geoana, ci cu cei din spatele lui, Iliescu, Voiculescu, Hrebenciuc, Vanghelie, Vantu, Patriciu si s-a aratat convins ca va castiga: "O sa ii bat pe toti la un loc!".

Seful statului a vorbit si despre reusitele si nereusitele din primul sau mandat, dar si despre viziunea sa privind reformarea si modernizarea statului. A spus ca doreste sa construiasca un "stat bazat nu pe furt, nu pe smecherie, ci pe valori", prima dintre ele fiind, in opinia sa, patriotismul, manifestat prin cunoasterea si respectarea istoriei, culturii, folclorului si traditiilor.

Subiectul a fost un bun motiv pentru Traian Basescu de a "urechea" din nou presa. "Cand mi-am pus un clop, cand am tuns o oaie, au facut zile intregi emisiuni la televizor. Mai oameni buni, cum sa nu fac si eu ce face poporul meu? Cum sa nu ma alatur traditiilor romanilor cand ma duc acasa la ei?", s-a mai intrebat el in aplauzele celor prezenti.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Basescu Braila miting, #Basescu Geoana injectii, #sondaje Geoana Basescu, #sondaje alegeri prezidentiale , #Mircea Geoana